Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 942
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!Искам да попитам...има ли аромати,които не  ги усещате..губят ви се някак...
О да! Има такива, които буквално са като вода на кожата ми, нищо не усещам. Има слаби, има нетрайни, всякакви.

# 136
  • София
Ей, да не излезе човек във ваканция офлайн - докато ви изчета и то вие сте преполовили новата тема  Joy
Денси, благодаря, прекрасна тема  Hug

Цветя обожавам, флорални аромати също, макар невинаги ароматите, които харесвам в природата да са ми любими в парфюм  - понякога защото не съм успяла да намеря достатъчно добре уловен природен аромат, друг път просто защото ми харесва даден аромат, без обаче непременно да искам аз самата да ухая така. Но определено нося както моно цветни аромати, така и по-сложни и пищни флорални композиции.

Любими цветя в природата - почти всички цветя  Laughing Направо припадам по рози, люляци, зюмбюли, липа
В парфюм освен гореизброените определено харесвам ирис, донякъде жасмин, тубероза и гардения
Любими цветни парфюми - по азбучен ред, от тези които имам и нося често (седнете удобно и си вземете нещо за пиене  hahaha - Annick Goutal Un Matin d`Orage и Grand Amour, By Kilian Voulez-Vous Coucher Avec Moi,  Byredo La Tulipe, Cacharel Anais Anais, Cartier Baiser Vole, Elie Saab Le Parfum (а също и във версия EdT), Guerlain Aqua Allegoria Lilia Bella, Hermes Rose Amazone, Jour d'Hermes Absolu, Eau de Narcisse Bleu (който за мен е по-скоро ирис), Hermessence Rose Ikebana и Iris Ukiyoé, Jo Malone French Lime Blossom, L`Artisan Parfumeur Rappelle-Toi и Drôle de Rose, Narciso Rodriguez for Her Musc Eau de Parfum Intense, Penhaligon`s Artemisia, Prada Infusion d'Iris (в момента нося вариацията L'Eau d'Iris), The Different Company Bois d`Iris, Tom Ford Champaca Absolute..

Отделно има и други, запланувани, но за тях друг път Wink

# 137
Бижу, сега ще ме тресе треска дали не съм те подвела! newsm43
Умирам за тази Лолита, 2 бутилки в запас си купих, много красиво чудо! Та от сърце да си кажа.

Сега се чудя утре с нея ли да бъда, или с La Panthere. Ще видя според тоалета.... Blush

Днес пробвах 2 аромата- J'adore in Joy и Givenchy L'Ange Noir. Нито един от тях не ме грабна. Втория дори ми се искаше да го измия. Измих го два пъти, държи като с клещи, гадинката...Тонка с пудра и бадеми звучи много добре, но на практика е твърде сладко, чак на кърма ми избива. Маnifesto L'eclat и Britney Naughty Remix се развиват по същия начин. Без проба не.

Като се позамисля, обожавам пудрени пафюми, но ако ирисът в тях нагарча. ММммм. Heart Eyes

# 138
А, не вярвам аз Шанел сладкиш и карамел да направят. Дано е нещо хубаво и най-вече силно. Не желая слаби, нетрайни парфюми, за които трябва въобръжение дали е там или не точно.
Добре казано! Трябва да има характер и сила един аромат особено ако е Шанел!

# 139
  • Бургас
 J'adore in Joy ще пробвам задължително,фенка съм на Жадор,който отдавна нямам.Ако този ме плени,ще си го взема.Вчера пробвах това-https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-C … shmere-42278.html Отдавна не съм била потресена от парфюм толкова много след Angel Muse.Ужасно отблъскващ аромат,не се разбирам с Кодовете никак,но този бие точките по непоносимост най-много от всички,за мен е недоразумение.Пробвах и този-https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-43205.html,супер женствен,весел парфюм,неангажиращ,но подобен на десетки други. Blush Днес пак съм с-https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Body-Tender-17320.html,радва ме яко,мисля цялото лято да си изкарам в компанията му,както и в тази на Мон Герлен. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Чакам и Габриел Шанел,дано ни изненада приятно.

# 140
Бижу, сега ще ме тресе треска дали не съм те подвела! newsm43
Умирам за тази Лолита, 2 бутилки в запас си купих, много красиво чудо! Та от сърце да си кажа.

Сега се чудя утре с нея ли да бъда, или с La Panthere. Ще видя според тоалета.... Blush
Рядко ми се случва да не харесам нещо, което на теб ти харесва  Blush Hug Ето, и La Panthere харесвам! Може да не знам дали харесвам нещо, което си споменала, защото няма къде да го пробвам Laughing но тази Лолита се оказа май в последни 2 бройки и освен, че и двете са поръчани от нас тук Sunglasses дори е и изчерпана, цената ѝ вече е +10 лв... Хич не се бавят по сайтовете. Всъщност ми се обадиха и още утре ще е в Еконт, така че бързо ще споделя впечатления.
Два дни поред съм с Caligna и не мога да и се наситя!  Heart Eyes

# 141
Днес разнасях Fashion Decree Woman Atkinsons. Още малко жега му трябва, студено му е, за да разкрие прелестите си. Иначе е божествен, но у нас, на топличко.

# 142
Днес разнасях Fashion Decree Woman Atkinsons. Още малко жега му трябва, студено му е, за да разкрие прелестите си. Иначе е божествен, но у нас, на топличко.
И аз го нося в нас много често. Вечер за лека нощ редувам със Синия чай на Булгари и супер ми пасват. Развих мания да се пръскам всяка вечер преди лягане, а преди това беше абсурд, защото ми пречеше на съня.

# 143
Това сигурно е синдром...и аз отскоро се пръскам с парфюм преди да си легна,уж този да видя как се развие и дали ще изтрае до сутринта,или онзи и се усетих как го правя всяка вечер... newsm78

# 144
  • при морето
Аз пак да повторя питанката

Някой имал ли е този красавец и какви са впечатленията от него
https://www.fragrantica.com/perfume/CoSTUME-NATIONAL/Scent-Intense-2305.html
Във фрагрантика отзивите са противоречиви,дори повече отрицателни,отколкото обратното.
За това реших да се допитам при вас,реших,че няма начин да не го познавате. Hug

Днес за следобедна разходка край морето сложих Visa by Robert Piquet,ммм...така прекрасно се развива от морския бриз и те обвива в една прелестна омая,невероятен парфюм,голяма красота! Heart Eyes

# 145
Ооо, Walther, много ме заитнригува този праймър. Откъде е? Тук със сигурност не съм виждала, но да се ориентирам къде да се търси?

Щатите за $20-нямам идея за Европа-погледни сайта на марката.На 70-80% същата работа ще ти свърши първия,който постнах.Някои ползват вазелин или други марки

На прима виста видео в тубата на един от известните ривюъри. Споменатия от мен primer просто има по-висока концентрация на масла.Не може да се прекалява било то с primer , вазелин...защото ако се прекали с идеята да удължим много живота на парфюма става видно леко мазно петно на кожата,което лятото си личи.Аз прекалих толкова много се омацах , че нали Bergamote 22 ми е любим,но нетраен ... ок издържа ми повече от 2 пъти повече,но после една приятелка ми каза,че съм имал леко мазно петно на врата  Laughing С мярка да,но не трябва да очаква човек,че ще утрои трайността ...

Леле, Walther, много ти благодаря за отделеното време (и за прекрасното резюме по точки  Mr. Green)!

Ароматът е... линеен май е терминът, сякаш няма особено развитие.
И врачанска школа ли имало при парфюмите, хахахаха! За пръв път да видя този край на България асоцииран с нещо положително/неутрално като смяна на парфюми.

Бих инвестирала в fragrance primer, не го намирам обаче в Амазон, Дъглас или по разни други сайтове, твоят откъде е?
Затова тези дни май ще си купя неароматизиран лосион и ще тествам парфюма пак, ако постигна 6 часа ясно доловим аромат, битката ще е спечелена.
Отново - благодаря много!

Както написах в предишния ми пост не очаквай уникални чудеса.В темата "врачанската школа" е синоним на сериозно прекаляване с пръсканията  Sunglasses

На вашето внимание, парфюмни. https://www.fragrantica.com/news/ESXENCE-2017-BEST-Perfumes--9305.html

И честит имен ден на всички с цветни имена!

Това е изложението,за което аз говорех , че имах щастието на посетя.
Успях да посетя Esxence 2017 в Милано , като се запознах с интересни и позитивни хора-парфюмери и консултанти и пробвах неща,които още не са на пазара,но не всичко ми хареса.С много малки изключения се държаха супер любезно.
3-те нови на Nishane са интересни,но не на всеки ще се харесат.Променили са капачките.

Ще опитам да отделя повече време за впечатленията тези дни.  Peace 

Здравейте!Искам да попитам...има ли аромати,които не  ги усещате..губят ви се някак...

Ако правилно съм те разбрал питаш за аромати,които ние самите не усещаме-нали така? Лично аз МНОГО мразя да не усещам парфюма си .
Много хора обаче правят голямата грешка да си мислят,че след като те не се усещат и другите не ги усещат , и може да стане страшно ако прекалят.Получава се често при хора,които ползват 1-2 парфюма , или при определени аромати без значение колко бройки имаш.
Individuel на Montblanc , Bleu de Chanel , La Nuit de l`Homme и Allure Homme Edition Blanche на прима-виста са парфюмите,за които се сещам,при които колкото и пъти да се напръскам на максимум 10-тата минута нищо не усещам , но другите ме усещат.
olfactory fatigue се казва на английски.

Парфюм за деня беше 2017-та версията.

Парфюм за вечерта беше

# 146
  • Козлодуй
Аз пак да повторя питанката

Някой имал ли е този красавец и какви са впечатленията от него
https://www.fragrantica.com/perfume/CoSTUME-NATIONAL/Scent-Intense-2305.html
Във фрагрантика отзивите са противоречиви,дори повече отрицателни,отколкото обратното.
За това реших да се допитам при вас,реших,че няма начин да не го познавате. Hug

Зимна, не разбрах защо питаш за парфюм, който би трябвало добре да познаваш Grinning Аз самата го имам, много си го обичам, но съм изгубила тренинг и не мога да описвам, и понеже беше доста коментиран преди години, реших да се разровя с търсачката. Попаднах на твое мнение, в което си изброила Scent Intense в личния си топ 10 newsm78
Ето малко чужди описания:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389523.msg11038133;topicseen#msg11038133
http://aromastilnitsa.blogspot.bg/2011/06/scent-intense-costume-national.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528793.msg16535067;topicseen#msg16535067

# 147
  • София
Напоследък, хем от една страна ми е спокойно и си нося каквото имам, даже се стремя да понамаля количествата, хем от друга страна току харесам нещо и ми се иска някакво количество.. За щастие, нищо поне не е спешно, неотложно, за вчера и да не мога да спя докато не го придобия  Joy Та, обещаните харесани и съответно замислени - Diptyque L'Ombre Dans L'Eau, Penhaligon`s Ostara, Guerlain Angélique Noire, Bvlgari Eau Parfumee au The Bleu, Ermenegildo Zegna Florentine Iris, Comme des Garcons Blue Cedrat, Amouage Lilac Love, Annick Goutal Heure Exquise, Serge Lutens Bas de Soie и/или Gris Clair, Le Galion Iris, Ineke Angel’s Trumpet и Maitre Parfumeur et Gantier Secrete Datura. А дали и кога ще им дойде ред на всичките тези красоти - само бъдещето ще покаже  bowuu

# 148
  • София
Walther, коя версия на Dior Homme Sport от трите ти харесва най-много? Тази от 2017-та близка ли е до версията от 2012-та?

Еличка, част от твоя списък е и мой!  Heart Eyes Но слава Богу, също не ми е спешен!  Grinning

# 149
  • Чукарландия
Всъщност ми се обадиха и още утре ще е в Еконт, така че бързо ще споделя впечатления.

Хайде, Бижу, споделяй  Heart Eyes, че и аз нямам търпение! Joy

Имам Lolita Lempicka L'Eau en Blanc, но нещо в него не ми достига, за да го харесам и да го нося. Затова съм го заровила някъде. А този може да е хубав, да ми допадне... А може и да не... Mr. Green

ПП Охооо, във Фрагрантика 19 мнения, че прилича на L'Eau en Blanc. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт