Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 707
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Днес пробвах този парфюм и съм направо омагьосана! Напомня ми на парфюмите на Т. Мюглер, но без онази нотка която толкова ме дразни, че чак ми се повръща.
http://cdn.zadig-et-voltaire.com/media/catalog/product/cache/1/i … T100F_blanc_1.jpg

# 406
  • София
Бубс, може пък на приятелката ти да е дефектна кожата Simple Smile

едва ли - тя миришеше добре, а аз - не  Laughing

sympathy, с горното исках да кажа, че бях прежалила капачката, а тя се оказа неочакван бонус  Party
Разбрах тА Laughing Да му се кефиш, че тоз хубав флакон без капачката е като гол Laughing bouquet

# 407
Днес пробвах този парфюм и съм направо омагьосана! Напомня ми на парфюмите на Т. Мюглер, но без онази нотка която толкова ме дразни, че чак ми се повръща.
http://cdn.zadig-et-voltaire.com/media/catalog/product/cache/1/i … T100F_blanc_1.jpg
Чудесен е. Млечен кестен. Ако в описанието не пишеше "кестен", нямаше да се сетя, но млякото се усеща. Мек и топъл. И безкрайно траен, поне на моята кожа. На мен не ми напомня на Мюглер, но определено ми стана един от фаворитите.

# 408
На мен ми мирише на карамел и крем Simple Smile. Определено ще си взема една малка опаковка. Тези дни ще минавам през няколко летища и проучвам пазара Simple Smile.

# 409
  • София
Чудесен е. Млечен кестен. Ако в описанието не пишеше "кестен", нямаше да се сетя, но млякото се усеща. Мек и топъл. И безкрайно траен, поне на моята кожа. На мен не ми напомня на Мюглер, но определено ми стана един от фаворитите.
Благодаря, Емиа! Сега вече загрях - точно мляко е тази нотка в Задиг, която толкова много ме дразни. Сварено, кипнало, горещо мляко е нещото, което мразя от най-ранна детска възраст. Едва го изтърпях, едно пръсване стоя безкрайно дълго на кожата ми. Нищо Мюглерско не откривам и аз.

# 410
По темата за Зара отпреди няколко страници, тези дни благодарение на една прекрасна парфюмна фея Hug пробвах Zara Zen garden и Zara wood boards studio in Melbourne . Първия наистина е Zen.Зелено -цветен е. Носи ми онова усещане за спокойствие и кристална яснота, което ми носят и Градините на мосю Ли и Смокинята на Фрагонар. Вторият има една леко солена нотка,която обикновено мен ме дразни в парфюм, но тук специално ме привлича много. Много са лесни за харесване и двата и са много лесно носими,това са първите неща на Зара,който пробвам и определено съм впечатлена.
След жестокото ревю на Йоан Владимир за Love shot на Ex nihilo естествено трябваше да го търся за проба. Поръчах сет от четири мостри,които евентуално смятах,че може да ми допадат,оказа се че са ми пратили 12 Crazy Моите фаворити се оказаха споменатия Love shot,за който в допълнение към посоченото от Йоан Владимир мога само да добавя,че кожата в парфюма поне при мен не е буквална и е по -скоро за уплътняване, така че които има проблеми с кожата в парфюм не бива да се притеснява.Другите два,които най -много харесах бяха за моя изненада Oud Vendome,в който аз уд не усетих и не разпознах,по -скоро ми дава усещане за тонка. Парфюма е много сочен и тръпчив и в това пролетно време се развива прекрасно. Третият е Cologne 352 който е супер свеж унисекс. Цитрусовите парфюми не са моята бира, но този е страхотен.Излишно е да казвам, че поне тези три са много трайни и присъствени. Заслужават си пробата определено,а за който се плаши от цената на бутилката има травел сетове на които цената е много поносима.
И последно,че вече сигурно досадих-вчера пробвах новия ексклузив на Вас Клийф.Аз харесвам повечето от тази серия, не е изненада, че и този ми хареса. Тонка и дървесина с леко ментолово усещане-това се появи на моята кожа,не е от най-присъствените и променливи парфюми, промените са по -плавни и леки и ми се струва по- подходящ за есента, незнам защо сега го вадят.На мен ми влиза в уиш листата определено.

# 411
Аз нямам търпение да го пробвам днес Ван Клийфа, от пръв поглед съм сигурна, че ще ми хареса.

Вчера се напръсках хубаво по врата с обсъждания преди няколко страници Кафе Тонка, много хубаво ми се разви и ще си го взема сигурно. Ще го нося обаче още веднъж - два пъти и ще реша.

Вчера вдъхновена от чудната Жики ЕДП /благодаря на парфюмната фея за хубавата изненада и тук/ влязох в магазина и смело! пробвах Шалимарите. Ужас! Суфле на кожата, другите на блотери. Повече не. Не са мои и никога няма да бъдат. Не мога да ги понасям всичките.
Жики обаче е мммм. Искам го в Bee bottle. Heart Eyes

# 412
  • До сърцето...
За кой нов аромат на Ван Клийф говорите, този ли - https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Bois-Dore-44864.html ?

Къде може да се пробва? ...заинтригува ме с тези смоли  Crazy

# 413
За кой нов аромат на Ван Клийф говорите, този ли - https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Bois-Dore-44864.html ?
Къде може да се пробва? ...заинтригува ме с тези смоли  Crazy
Точно за този. Предполагам в Дъглас и БЗ може да се пробва. На Витошка няма въобще линията вчера проверих.
Онзи ден го нямаше още във Фрагрантика, явно вчера са го добавили. Simple Smile

# 414
В мола на Стамболийски е зареден.
Обещаващо като начален тест. Ще продължа с тестовете.

# 415
Благодаря, Емиа! Сега вече загрях - точно мляко е тази нотка в Задиг, която толкова много ме дразни. Сварено, кипнало, горещо мляко е нещото, което мразя от най-ранна детска възраст. Едва го изтърпях, едно пръсване стоя безкрайно дълго на кожата ми. Нищо Мюглерско не откривам и аз.
Вчера бях си пръснала от парфюма на ръкава на жилетката ми и днес няколко колежки ми казаха, че мириша много хубаво. В първия момент не се сетих че бях пръснала на ръкава, но после се сетих Wink.

# 416
Дамският Задиг е страхотен парфюм и за мен. Heart Eyes Мъжкият също. Много често ги миксирам двата.

# 417
  • София
Снощи в Zara мернах новата им линия парфюми - разнични Чайове Heart Eyes Летни свежаци са и, според мен, на цената от 26 лв са определено достойни. Влюбих се вьв Tea Wood или нещо подобно като име, от тел. не мога да метна линкове тук Peace

# 418
  • София
Дамският Задиг е страхотен парфюм и за мен. Heart Eyes Мъжкият също. Много често ги миксирам двата.

+ 1  Heart Eyes

# 419
Имам запитване относно 3 парфюма, които на скоро попаднаха в мерника ми, та ако някои може да даде мнение ще е добре дошло.
1) Angel Schlesser Oriental Edition II
Като  съставки мисля, че ще ми допадне, има шафран, който почна да ми става една от любимите ми ноти, но знае ли човек. Ориенталските аромати по принцип ми харесват.
2)Tom Ford Orchid Soleil.   Този също има ноти, които харесвам, но кестенов крем не съм досега мирисала в парфюм. Хмм
3)  Victor&Rolf Bonbon Couture Edp Intense. Тука най ме примамва карамелената нотка в комбинация с тютюна!! И пак останалите ноти са по вкуса ми.
Предполагам последните два мога да ги пробвам в някоя парфюмерия, но съм любопитна какви са вашите впечатления?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт