Пролетен привет от бъдещите майки над 35!

• 57 446
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро девойки!
Ред, съжалявам за това, което сте преживели с бебо  Hug Но не се ядосвай и притеснявай толкова за кърменето. В крайна сметка е важно бебо да е нахранен, здрав и спокоен. Важно е също ти да си здрава и спокойна. Не се вкарвай в излишни филми. Успокой се и се наслаждавай на щастието  Hug  Казаха ли ви някаква причина за тежката жълтеница?

# 331
  • Истински се вижда само със сърцето.
София беше с жълтеница в болницата, но бяхме само 48 часа под фотолампа, хем си беше сериозно жълта,но вливки не помня за това,обаче те и слага и без това някакви антибиотици, та може и нещо и за жълтеницата да е имало.

Ти сигурна ли си, че кармата е намаляла? И аз си мислех така в началото, но се оказа че имам доста и бебето нямаше нужда от допълнително. Пий много вода, има и чайове, аз съм от случаите дето като изпият 1 бутилка боза и ми идваше много кърма. Слагай бебо по често на гърда. Ако все пак не стане, давай си АМ, важното е да се спокойни.

# 332
  • Пловдив
Ред, Hug ти си силна мамче!Няма да се предаваш!Опитай и ако нямаш не се обвинявай!
В коя болница бяхте?Ти къде роди?

# 333
Ред, прегръдки!  Каквото и да ти кажем тук, ти пак ще се притесняваш...
Ако можех да върна времето нямаше да се шашкам толкова много за кърма и ам... Щях да си гушкам бебка и да се наслаждавам вместо да късам нерви...

# 334
Ели, къде по ингилизко намери боза?

# 335
  • Пловдив
Май че има в Бг магазините.

Коте,как сте?  Hug Да не почна работа?

# 336
Предполагам жълтеницата беше заради кръвногруповата несъвместимост, която имаме. Не ми казаха нищо конкретно. Вливаха му глюкоза венозно, за да му свалят билирубина и го оводняваха, защото беше отпуснат като парцалче. Щяхме да получим инфаркт докато му слагаха абоката. Пукнаха му две венички, те тънки като кончета, абоката му стоеше като водомер на малката ръчичка  Cry  Само като си спомня и се разревавам... 
Мистик, аз родих в Окръжна, много съм доволна от всичко там, писала съм в темата. А иначе за жълтеницата бяхме във ВМИ на Васил Априлов - детската клиника. Потресена съм от условията. Разбирам, че базата е стара, защото няма пари, но хигиената беше просто неописуема, за това няма извинение. Не го разбирам.
Намерих една оригинална боза на Хармоника - от просо със захар, както едно време. Сега се наливам, дано да отиде в циците, а не в гъ.за  Laughing   Прави сте, че не трябва толкова да го изживявам, ама нещо съм много емоционална напоследък, може би карам някаква депресия.
Ето я бозата - https://harmonica.bg/produkti/boza/

# 337
Мистик, работя върху себе си Wink Не, не съм започнала работа. Гледам си дреболина, а тя иска все повече внимание и занимания.
От време на време успявам да вляза и ако не съм изтървала много, да се включа и аз Simple Smile  Ти изтрепа ли гадовете?

# 338
Даре от бг магазина бе Simple Smile аз редовно си пийвам боза, когато отида да пазарувам. Не съм очаквала, че от е нея така ще ми тиква кърмата, обачеее то ставах цялата мокра отпред Simple Smile

Ред така седят абокатите, на моята щерка и го поставиха веднага след раждането - абокат и една голяма шина на ръчичката да го придържа. Емоционална си от хормоните, малко по малко всичко ще се нареди, особенно когато те погледне и се усмихне Simple Smile

# 339
Ред,
Скрит текст:
и моята щерка беше така, с много тежка жълтеница именно поради конфликта с моя отрицателен резус фактор, но нас просто не ни изписаха скоро след раждането, стояхме 11 дни в болницата след раждането, няколко пъти беше на лампа. След като ни изписаха също беше жълта и билирубинът й беше висок, дори и на един месец няколко пъти над нормата. Обиколихме няколко доктори за съвет, искаха да ни дават прахчета някакви, да спирам кърменето и т.н., последно се доверих на една педиатърка, която каза, че трябва да цедя и преварявам кърмата, защото иначе в нея имало белтък, който пречел на разграждането на билирубина. Та около месец се цедях, кърма на водна баня и така я хранех, но пък поне бях сигурна колко изцеждам и колко хапва, още повече, че заради жълтеницата беше много отпусната и заспиваше по време на сучене, т.е. хич почти не сучеше.
Важното е, че са ви изписали, оттук нататък му се радвай на сладура и не се коси толкова за кърменето. Както и преди съм казвала, моята боледува точно толкова колкото братовчедка й, която не е кърмена нито ден.

# 340
  • Пловдив
Коте,гледайте се...сега ви е времето Peace
Не знам дали съм изтребила гадовете...имах нови и сега пак лекувам Confused Това няма оправия..омагьосан кръг е...и квото стане Tired Толкова незначителен проблем,А всъщност ме стопира!

# 341
Мистик, може би трябва да наблегнеш на пробиотиците  newsm78
Моите микробиологии са много странни, не съм имала бактерии, но нямам и лактобацили  Thinking

# 342
  • Пловдив
Амини,пия бе...два вида даже Confused

Ха,Добрутро! Peace Хайде днес на чай...толкова ми е скапано и уморено,че...не ми е ден!

# 343
Добро утро!

Мистик, благодаря за кафето. Трудно се влиза в работен ритъм след три почивни дни. Радвам се, че сте изкарали хубаво именния ден с гостите.

Ред,  Hug Hug Hug  всичко ще се оправи

Коте, наминавай по-често. Липсваш  Hug

Заради лошото време ние никъде не ходихме. Не че си починах. Покарахме малко колелета с децата.

# 344
Привет Simple Smile

Взимам си от сладките Simple Smile

Ние днес ще сме на разходка и аз да си купя някакви дънки по тънички за всеки ден, а и някоя пролетна блузка.

Общи условия

Активация на акаунт