Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 353
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Veni, честита рожба!

Hamsti, много са добре резултатите, не се притеснявай изобщо. По принцип БХС е едно досто голямо тото и доста недостоверно изследване, а пък частната версия и софтуер за
БХС на Чавеева са още по-зле - мое лично мнение. Най-вероятно нещо от снетата анамнеза за поредност на  раждане, фамилна обремененост, ръст/тегло, лекарствена терапия и други подобни е докарало тези стойности - на принципа малко  на изстрел в мрака  Laughing (мнение на специалист който много уважавам).

# 331
  • София
Днес малко по спешност минах през Щерев, защото моята лекарка е отпуска, а вчера имах малко кървене(и днес). Д-р Манчев ме прегледа и ми каза, че ако искам да раждам в Щерев, трябва задължително да си следя бременността там, иначе не можело. Никой лекар нямало да се наеме да ме поеме за раждане. Таа след като прегледах малко старата тема, а и тази. Да питам - това вярно ли е - задължително ли трбява да съм с пакет за следене... за да раждам там? Heartpulse

# 332
Ами не е вярно това, аз не съм се следила в Щерев и родих там. Специално техните препоръки са прибл. 1-2 месеца преди термин, ако искаш да раждаш там, да се свържеш с лекар от тяхната болница.

Цитат
В случай, че бъдещата майка е проследявала своята бременност в друго лечебно заведение и желае да роди в АГ болница „Д-р Щерев“, е добре да се насочи към специалист от нашата болница поне месец преди термина.
от тук.

# 333
Днес малко по спешност минах през Щерев, защото моята лекарка е отпуска, а вчера имах малко кървене(и днес). Д-р Манчев ме прегледа и ми каза, че ако искам да раждам в Щерев, трябва задължително да си следя бременността там, иначе не можело. Никой лекар нямало да се наеме да ме поеме за раждане. Таа след като прегледах малко старата тема, а и тази. Да питам - това вярно ли е - задължително ли трбява да съм с пакет за следене... за да раждам там? Heartpulse

Здравей, аз се следя в Щерев без пакет - ходя и си плащам всеки път за преглед, за ФМ, за лаборатория и т.н. Мисля да раждам там, но на мен там ми е ин витрото и ме познават добре, имам папка-досие.
Предполагам са имали предвид, че трябва да отидеш поне на последните прегледи там с документи, за да са запознати с твоя случай, резултати и т.н.

# 334
  • София
Благодаря за информацията! Да така по има смисъл - 1-2 месеца по-рано, за да се види кое как защо Heartpulse

# 335
Една моя приятелка роди преди 20 дни в Щерев.  Месец преди това отиде на преглед за първи път при докторката, която беше избрала и след това още няколко пъти се видяха. Отделно аз докато чаках консултация с анестезиолог преди раждане, дойдоха две двойки. И при двете жените се бяха следили на друго място и искаха да родят в Щерев, коментираха със старшата сестра всичко и отидоха да попълват документи. За съжаление поради тези фактори родилното е препълнено и понякога след раждане няма свободни стаи...

# 336
  • София
Ох, този Манчев ми е много неприятен. Не разбирам защо се държи така с някои пациенти. Мен също преди време ме стресира с едни глупости. А пък две мои приятелки са раждали при него в Щерев, без да се следят там! и са много доволни от него, а за мен е ужасен.
Аз същи не се следих там, отидох в началото на деветия месец и оформихме документите за раждането. Няма такова правило за задължително следене там.

# 337
Благодаря, момичета, за отговорите на въпроса ми. Сега пак съм с въпрос, трябва да правя 3-та ФМ, но от регистратура ми казаха, че Чавеева (при която съм правила предишните две) по принцип не прави третата ФМ. За периодът, който ми върши работа, ми предлагат Билчев и  Имбриам, нещо подобно му беше името, 2 пъти попитах какво е, не разбрах, не го намирам  и в сайта. Вие при кой сте си правили третата ФМ, не съм чувала добри неща за Билчев, за другия нищо не знам.. Почвам да се чудя дали да не ходя на друго място, но не знам къде Rolling Eyes

# 338
Благодаря, момичета, за отговорите на въпроса ми. Сега пак съм с въпрос, трябва да правя 3-та ФМ, но от регистратура ми казаха, че Чавеева (при която съм правила предишните две) по принцип не прави третата ФМ. За периодът, който ми върши работа, ми предлагат Билчев и  Имбриам, нещо подобно му беше името, 2 пъти попитах какво е, не разбрах, не го намирам  и в сайта. Вие при кой сте си правили третата ФМ, не съм чувала добри неща за Билчев, за другия нищо не знам.. Почвам да се чудя дали да не ходя на друго място, но не знам къде Rolling Eyes

Кети9, сигурна ли си, че Чавеева не прави трета ФМ? Аз точно за нея си записах час. Ако е така, би трябвало да ме предупредят.

# 339

Здравей, Чавеева прави 3-та ФМ. Аз на втората ФМ при нея специално я питах изобщо трябва ли да правя 3-та, тя каза, да, задължително е за всички. След това си записах час при нея за м. август.

# 340

Здравей,
аз правих третата ФМ при доктор Ибрям, защото при Чавеева нямаше часове и щях да изпусна седмиците.
Беше много внимателен, прегледа обстойно абсолютно всичко. По време на прегледа не е от приказливите, мълчи си, върти си уреда и трябва да питаш. На края обаче ми каза всичко, което ме интересуваше и ми даде и копие от самото заключение (което ми се случваше за първи път, сигурно и защото не знаех, че мога да си поискам). Беше търпелив, защото моят юнак беше решил да се върти и да се крие, та прегледа трая повече от обикновеното, защото той го "гони" да го хване от подходящ ъгъл. Другото, което беше по-различно, направи ми преглед за скъсяване на шийката на матката, не знам защо. С две думи - аз бях доволна от него, въпреки че отидох с известен страх защото за пръв път го чувах (записа ме моята лекарка директно).

# 341
Аз правих трета ФМ при Марков /не в Щерев/ точно защото ми казаха, че д-р Чавеева не прави трета ФМ, избора ми беше почти същия Ибрям и Билчев. Отзивите ми за Билчев, не са особено добри, за това предпочетах да отида другаде.
Относно дали трябва или не да се прави, Марков ми каза, че третата ФМ, ако не е имало проблеми преди това, е абсолютно излишна, а точните му думи бяха: "На този етап, освен да го родиш това дете, друго няма какво да направиш." Разбира се сме наясно с това, но за наше си спокойствие я правим.

# 342
Д-р Ибрям е моят доктор. Няма да сипя суперлативи, не ми е в стила, но благодарение на него всъщност изобщо имам дете, а борбата не беше кратка и лесна.
the slayer е дала добро описание.

# 343
The slayer,

В какво се състои прегледа за скъсена шийка на матката - пак ли е само с ехограф?

# 344
Днес от регистратура казаха, че не прави трета, не знам защо. Ноновалова е в отпуска и няма как да се свържа с нея да я питам как да процедирам. В крайна сметка се обадих на АГ, при която ще раждам и тя ми препоръча в МЦ Марковс при Атанасова да запазя и сега ще ходя там...

Общи условия

Активация на акаунт