Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 357
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
Когато и да кажете,мисля,че няма да е проблем....стига да сте по-настоятелни,за да не го забравят на канапето,като нашия тати.По време на секциото таткото е до главата ти,ще ти държи ръката,няма да гледа как вадят бебето...то си има една преграда и не се вижда

# 271
Искам да ви попитам каква е практиката в Щерев относно първия контакт с бебето? Дават ли го веднага след като се роди на майката да го гушне,дават ли му да засуче веднага, в първия час или по-късно. Трябва ли да го поискам предварително. Всяка информация по този въпрос ще ми е много полезна.

# 272
Здравейте мами  bouquet
Радвам се че тук има редовни пациенти на клиниката които се следят там  Grinning
Предстои ми да направя БХС и  ФМ в първо тримесечие и реших да е в Щерев. Бихте ли ми препоръчали при кои да да запиша час?  Знам колко е важна Фм и искам човекът зад монитора да е внимателен и обстоен и готов да отговаря на въпроси  Embarassed

# 273
  • София
Искам да ви попитам каква е практиката в Щерев относно първия контакт с бебето? Дават ли го веднага след като се роди на майката да го гушне,дават ли му да засуче веднага, в първия час или по-късно. Трябва ли да го поискам предварително. Всяка информация по този въпрос ще ми е много полезна.

При секцио не го дават, поне на мен не ми я дадоха, показаха ми я за 30 с и на следващия ден сутринта ми я донесоха за малко в реанимацията.

Здравейте мами  bouquet
Радвам се че тук има редовни пациенти на клиниката които се следят там  Grinning
Предстои ми да направя БХС и  ФМ в първо тримесечие и реших да е в Щерев. Бихте ли ми препоръчали при кои да да запиша час?  Знам колко е важна Фм и искам човекът зад монитора да е внимателен и обстоен и готов да отговаря на въпроси  Embarassed

Чавеева се води най-добрата, но е трудно да се запише час при нея. Аз бях при Искилиева, нямам забележки.

# 274
  • София
Много сме коментирали и както на всякъде има доволни и недоволни, но като цяло смятам, че всички в Щерев са добри специалисти и при който и да запишеш ще е ок. Аз бях при Стратиева, много съм доволна, но пък и не съм имала никакви проблеми, надявам се и при теб да е така.

# 275
Здравейте мами  bouquet
Радвам се че тук има редовни пациенти на клиниката които се следят там  Grinning
Предстои ми да направя БХС и  ФМ в първо тримесечие и реших да е в Щерев. Бихте ли ми препоръчали при кои да да запиша час?  Знам колко е важна Фм и искам човекът зад монитора да е внимателен и обстоен и готов да отговаря на въпроси  Embarassed
Аз лично определено препоръчвам Чавеева, наистина трудно се запазва час, но си заслужава. Бях при Игнатов, не бих казала, че съм доволна. При Евтимова ходих на ехокардиография и ми допадна. Исках и сега да съм при Чавеева, но няма часове до края на Юли.
Та и аз съм в размисли и страсти при когода запиша час, само че за късна ФМ.

# 276
Здравейте мами  bouquet
Аз лично определено препоръчвам Чавеева, наистина трудно се запазва час, но си заслужава. Бях при Игнатов, не бих казала, че съм доволна. При Евтимова ходих на ехокардиография и ми допадна. Исках и сега да съм при Чавеева, но няма часове до края на Юли.
Та и аз съм в размисли и страсти при когода запиша час, само че за късна ФМ.

Искилиева изглежда симпатична, но дали не й липсва опит? Иначе видях екипът на сайта, но май не всички доктори правят ФМ и Бхс newsm78 Първа бременност ми е и всяко решение изглежда трудно  Embarassed Затова благодаря на всяка мама, която реши да сподели опит bouquet

# 277
  • София
И на трите Ф.М бях при нея, отговори ми на всички въпроси, позна пола.  Mr. Green Точно, когато бях на последната Ф.М  тя забеляза, че   кръвното ми нещо "играе" и ме насочи към кардиолог. Мила е, обяснява.

# 278
  • София
Аз явно не съм я хванала в настроение тогава. На моя преглед се мръщеше, мълчеше и не ми отговори дали всичко е наред и накрая за 5мин си каза всичко. Предпочитам АГ, който да ми обяснява повече.

# 279
  • София
Аз явно не съм я хванала в настроение тогава. На моя преглед се мръщеше, мълчеше и не ми отговори дали всичко е наред и накрая за 5мин си каза всичко. Предпочитам АГ, който да ми обяснява повече.

Съжалявам, че при теб е било така. При първия ми преглед бебето беше в лоша позиция, за това излязох за малко, поразходих се, пак ме приеме, за да го огледа, не ме е претупвала в никакъв случай.

# 280
Мисля, че при всеки лекар е различно. Моето раждане беше нормално, веднага се осъществи контакт кожа до кожа. Това беше по настояване на Александров, иначе неонатоложката беше хукнала нанякъде с бебето, но той я навика леко и тя се върна да го даде. Сигурно щяха да ми позволят и да засуче веднага, но бях с епидурална и трябваше малко да се "поизчистя" преди кърменето. Носиха ми го няколко пъти през нощта (аз родих в 12.10 вечерта) и на сутринта рано-рано ме транспортираха до стаята, където ми го връчиха.

# 281
Мисля, че при всеки лекар е различно. Моето раждане беше нормално, веднага се осъществи контакт кожа до кожа. Това беше по настояване на Александров, иначе неонатоложката беше хукнала нанякъде с бебето, но той я навика леко и тя се върна да го даде. Сигурно щяха да ми позволят и да засуче веднага, но бях с епидурална и трябваше малко да се "поизчистя" преди кърменето. Носиха ми го няколко пъти през нощта (аз родих в 12.10 вечерта) и на сутринта рано-рано ме транспортираха до стаята, където ми го връчиха.
И аз много искам,ако всичко е наред,да го гушна веднага след раждането,дано ми го дадат. А като ти го оставиха идваха ли да проверяват как се справяш,имаш ли въпроси,да ти покажат кое как се прави?

# 282
  • София
За персонала не е от значение дали бебето ще засуче, затова е важно вие да си го поискате. Няма проблем да е кърми с епидурална или спинална упойка(при секцио), в много страни това е стандартна практика и бебето суче още докато шият майката.
В Щерев има лекции за кърмене всяка първа събота или неделя. Води ги Десилава Пеева, която е част от Ла Лече Лига и е IBCLC консултант(В България са няколко). След раждането може да звъннете още от там на националния телефон на Ла Лече Лига или да се свържете с Десислава Пеева. Нейните консултации на живо за платени(мисля че е 50лв първата), но ще може да ви посети в болницата. Аз съм ходила на нейна лекция в Щерев, беше за раждането и кърменето след него.

# 283
Родих през април. На обяд. На следващата сутрин ни махнаха от реанимация. Докато сте там ,гости няма. Таткото вижда бебето малко след раждането. Вие за 30 сек. И чак на другия ден горе в стаята ви ги водят,което е разумно докато винраздвижат и т.н. Часовете строго се спазваха, само таткото 2 пъти на ден можеше да влезе за по час,облечен с престилка,калцуни и мрежа за коса.
Тумбите дразнят според мен - 3 дни ще преглътнете без гости. Все пак след това в къщи и целия град може да се посрещне. Човек има нужда да си нареди и мислите на спокойствие. За първо раждане само ми липсваше и съобразителнист към гости да проявявам.
За щастие в нашата стая татковците идваха на куп при мен и другата жена само по веднъж. Стига толкоз!
Пишех смси и вайбър, тя също. Избягвахме дългите,а и всички разговори по телефона като цяло,защото е досадно. Тя вместо да дремне,мен да слуша илк родата ми да се точи. Все пак са 3-4 дни. Не е голяма драма. (Когато иматв друго детенце го разбирам,разбира се).
Златна съквартирантка.
Изписаха ни в неделя,само една акушерка. Торта и бонбони,безалкохолно за персонала ( тия хора са се захарисали там сигурно).
Не съм фен на самостоятелната стая,ако е първо раждане- друго си е да питаш "а на твоето...еди какво си".. киха ли ,кашля ли, диша ли...
Акушерките на нас ни помагаха, показаха ни как се преобува и ни обясниха как да го къпем. Помогнаха и за засукването както могат.
Наистина доста често някой влиза ,но аз го гледах от положителната страна- ето, не съм сама,има помощ наблизо, ако закъсам..

# 284

И аз бях секцио. Бебето ми го показаха след като я извадиха и прегледваха. Аз родих сутринта, следобед ми я донесоха в реанимация да я видя, вечерта също. Не знам дали това е практика или при мен се получи така. И моят мъж, и на момичето до мен искаха да дойдат и да ни видят по едно и също време и ние нямахме нищо против, та донесоха и бебчетата. На другия ден като ме качиха в стая вече ми я донесоха за постонно.

Колкото до въпроса дали идват да видят дали всичко е ок, постоянно влизат лекари, акушерки, санитарки, за храната и мен поне ме питаха как съм, как се справям. Не съм се чувствала зарязана. Че даже акушерките малко по-войнствени ми дойдоха на тема кърмене от необходимото.

Общи условия

Активация на акаунт