Университети в Германия и други държави с немски език 9

• 80 939
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Във Виена е същото, бай дъ уей. Важното е да не се пренесеш там. Изрично си го пише в договора.
И мами, не забравяйте всеспасяващите вакуумиращи пликове!
Намаляват броя куфари Head Band

Колди
Сподели моля те , за кои общежитията става въпрос? Съпругът ми и щерката казаха че не са видели подобна клауза в нашия договор. Дали не зависи от това?

И още едно запитване
От къде да намеря качествени вакуумни пакети ? Купувах от Кауфланд преди 5-6 години и вече са негодни.

Щерката е в общежитие на Wihast.

# 571
Вакуумни пликове има в Икеа. Във варненската Икеа ги има налични, не са с поръчка, но само размер 60 х 100. Имах вкъщи 2 по-малки, но ползвах големите. Дойдоха по мярка на куфара.
Наистина не всички са качествени. Старите са ми от немските магазини. Ще издържат до Виена. Simple Smile Икейските за пръв път ползвам. Взех по препоръка от някого, може би от някоя тема тук. Малко накрайника на прахосмукачката не му пасна, но се оправихме. Тези от немските магазини са с малко по-малък отвор и паснаха чудесно на нашата прахосмукачка.

# 572
  • София
Във Виена е същото, бай дъ уей. Важното е да не се пренесеш там. Изрично си го пише в договора.
И мами, не забравяйте всеспасяващите вакуумиращи пликове!
Намаляват броя куфари Head Band

Колди
Сподели моля те , за кои общежитията става въпрос? Съпругът ми и щерката казаха че не са видели подобна клауза в нашия договор. Дали не зависи от това?

И още едно запитване
От къде да намеря качествени вакуумни пакети ? Купувах от Кауфланд преди 5-6 години и вече са негодни.

Миналата година дъщеря ми беше в общежитие на  home for students и не беше споменато подобно нещо в договора. Ние не сме се възползвали, но при други деца обаче постояно имаше посещения на родата.

От тази учебна година щерката се мести в общежитие на Linked leaving, където в договора изрично е споменато при какви случаи е збранено гостуването, а именно ако се обитава дуплекс жилище.

# 573
  • София
Оказва се, че не може да активира немска сим карта, защото и изтекъл задграничния паспорт. Странно защо не може само с ЛК...
Ако може да ми препоръчате и изгодна тарифа за нет и телефон или само за домашен интернет.

# 574
  • München, Deutschland
Оказва се, че не може да активира немска сим карта, защото и изтекъл задграничния паспорт. Странно защо не може само с ЛК...
Ако може да ми препоръчате и изгодна тарифа за нет и телефон или само за домашен интернет.
По тези ти 2 въпроса фермани мога да изпиша.  Laughing Но все пак ще се опитам да съм по-кратичка.

За немската сим карта - иска се немска банкова сметка обикновено. На вас ви продадоха и не можете да я активирате или още сте на ниво, че не искат да ви я продадат?

За мобилен интернет и мобилен телефон ли търсиш тарифа или за стационарен телефон и интернет по кабел?

Меденка, какво значи дуплекс жилище? Не съм срещала термина в немско.  newsm78

# 575
  • София
При пристигането си /след 2-3 дни/,синът ми си купи предплатена карта на О2.Нямам спомени да са му искали задграничен паспорт.Мисля че и досега си кара с ваучери.
Интернетът му също е към О2,но с договор.

# 576
  • София
И дъщеря ми е все още с предплатена карта на Aldi Talk.  За активирането й не са искали паспорт.

Нетът е към общежитието при моята девойка, просто всеки семестър плаща такса за него, май 20 или 25 евро. И съвсем в началото плати еднократно цената на рутера. В общежитието в Манхайм няма ли нет, тоест всеки се спасява сам ли?

# 577
А тези предплатени карти с какви условия идват? Какви минути, колко мобилен нет?

# 578
  • София
Карам по спомени.Цената е 15 евро,минути не помня,интернетът  май 1 GB.

Най-добре погледнете тук:

https://www.o2online.de/tarife/prepaid-tarife/?intcmp=epo2p_quic … prepaid-tarife-nk

# 579
# 580
  • München, Deutschland
Ако плащате 15 евро за 1 гб, вижте си пак договорите, скъпичко е това. Тъкмо сменям договор, за да имам повече интернет. Има и оферти, които не са предплатени, а се прекратяват с месец предизвестие и 2 клика. Такъв използвам и аз и във всеки момент мога да си сменям договор и условия.

# 581
  • София
От август тази година е въведена политика с активиране с видео разговор. И съответно за aldi и искат паспорт. Ще провери в Телеком. Дори е написала оплакване Simple Smile
За нета в общежитието каза че трябва да си купи рутер. Обмисляла вариант за комбинация нет със сим карта поради невъзможността да си купи предплатена с тези нови условия.
Имам пълномощно в което сме цитирали и МВР, може да пробвам да и подновя паспорта.

# 582

Звучи ни скандално, но има хора в тези страни, които изобщо не знаят, че България е член на ЕС. Може би затова са поискали задграничен.

# 583
  • München, Deutschland
liebesbaer, попринцип Телеком е най-скъпата мрежа. Ако не искате да сте точно при тях, може би има и други оферти. Казвам не за да ви разубеждавам за вашата оферта точно, все пак дори не я знам каква е Wink, а само за инфо.

# 584
  • София
Ако плащате 15 евро за 1 гб, вижте си пак договорите, скъпичко е това. Тъкмо сменям договор, за да имам повече интернет. Има и оферти, които не са предплатени, а се прекратяват с месец предизвестие и 2 клика. Такъв използвам и аз и във всеки момент мога да си сменям договор и условия.

Ако това се отнася за написаното от мен,то синът ми е с предплатена карта.Предполагам,че тогава излиза по-скъпо.
Оставила съм го сам да се оправя,то няма и как иначе да бъде,но ще му предам,че не му е изгодна тарифата.
Благодаря за информацията! Hug

Общи условия

Активация на акаунт