Университети в Германия и други държави с немски език 9

• 80 923
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Да, множко са, ама тя има два дни без леции и ще може да ходи на работа. Нека трупа опит, казали сме и че няма нужда толкова да бърза с бакалавърството. По добре да си трупа опит, защото после е от огромно значение при намирането на работа след дипломиране.

# 661
isic карти до сега съм купувала онлайн. Попълва се заявление, сканират се лични документи, след 2-3 дни картата пристига, има място за снимка, картата е изготвена много удобно, защото след поставяне на снимката се лепи фолио и по този начин се ламинира. Плаща се при доставка, 12 лева за карта.

# 662
  • София
  Mama Tin, щом има възможност девойката, разбира се, че е по-добре да работи по специалността си. С практиката се натрупват много нови знания и опит.

# 663
  • Пловдив
Здравейте,
на сина ми са му писали за квартира в Берлин. Дават този сайт:
www.uniplaces.com
като посредник за сключване на договор, проверка на документи за собственост на жилището.
Може ли някой да ми даде информация. Ползвали ли сте подобна услуга.

# 664
Здравейте отново
Имам нужда от следната информация за Виенския университет. Има ли някакво медицинско лице което да обслужва нуждите на студентите  от университета - лекар сестра, някакъв медицински модул , персонал за  спешни случаи или по - специално за  студенти с някакви хронични проблеми за манипулации в нашия случай.
Предварително благодаря!

# 665
# 666
Дъщеря ми заминава в петък за Кьолн, ще бъде 10 дни в хотел, след това за 1 месец в общежитие, което обаче може да удължи максимум да края на януари, защото след това ще го санират и ще бъде затворено. Дали има ли в темите списък за багажа, който да вземе? Притеснявам се да не забравим нещо важно... Много ми идва напоследък- работа, малките второкласнички, курсове и занимания на единайсетокласника Scream
Студентката е на изпит за шофьорска книжка вдругиден, та вечер по един час упражняваме шофиране....

# 667
  • София
Славина, едва ли имa списък.. Или поне аз не си спомням да има. Но щом ще е  първоначaлно 10 дни на хотел, не е ли по-добра идея да тръгне оттук с  относителено малко багаж, който да не я затруднява после като преместване? А после , като се настани и види какво има/няма в стаята, да ви изброи какво й липсва и вие да  го пратите с куриер или по някой от упоменатите тук бусове? Или съответно тя да си го закупи от Ikea?

# 668
  • München, Deutschland
Slavina_s, И аз мисля като Русалката, нека си носи там какъвто и колкото багаж има право с полета, пък после ще се ориентирате какво ще ви трябва. Няма да ви трябват много неща в общежитие, а каквото може да потрябва, тук го има на сходни цени с Бг, можете и вие да пратите по разните куриери, защото надали щей е до чашки и чинийки първите седмици.

Друго, по-важно нещо: Нека попита в общежитието (или да пусне мейл) какво става по време на ремонта, колко ще трае и дали има възможност да бъде временно настанена някъде другаде. Ако пък договорът й е сключен до края на януари, тогава нека още отсега заяви интерес да остане в общежитието и след ремонта в писмен вид.

# 669
Благодаря! Така ще направим, дано на място като отиде да получи яснота какво се случва след януари с общежитието.

# 670
Привет!
Абсолтно начинаеща съм по кандидатстудентските въпроси , а ми се иска да помогна на сина ми. Моля за малко помощ! Той си е попълнил формуляра за кандидатстване в общежитие и го е изпратил, но не е получил никакъв имейл. В какъв срок трябва да получи потвърждаващ имейл? Дали не е прекалено рано още ?! Моля, дайте някакви идеи!

# 671
  • Пловдив
Привет!
Абсолтно начинаеща съм по кандидатстудентските въпроси , а ми се иска да помогна на сина ми. Моля за малко помощ! Той си е попълнил формуляра за кандидатстване в общежитие и го е изпратил, но не е получил никакъв имейл. В какъв срок трябва да получи потвърждаващ имейл? Дали не е прекалено рано още ?! Моля, дайте някакви идеи!
Добро утро,
моя син също е първа година студент в FU Берлин. Няма общежитие. Разговаря с хората от studenwerg-berlin, не е класиран. Доколкото разбирам, от другите мами и от студентите, с които той е разговарял, много рядко първата година имат общежитие. Той усилено търси квартира, но засега без резултат.

# 672
  • Варна
stangel7 Синът ти е кандидатстудент, или вече е приет? В кой град кандидатства?

# 673
Синът ми е кандидат студент, ще кандидатства за обучение за 2018/2019. Сега си попълва документите за кандидатстване за общежитие в Аахен,защото така са го посъветвали.Но определено нещо не му се получава..................Sad

# 674
  • София
Няма и как да се получи на този етап.  Твърде рано е.. Имам предвид сина  на stangel7.

Общи условия

Активация на акаунт