Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 936
  • 923
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,
Имам един въпрос към вас. В началото на юли получихме диагнозата и седмица след това си подадох заявление да минем на ТЕЛК в София и ни назначиха за октомври. Обаче така се случи, че се разделихме с бащата на детето и се наложи да се преместим в друг град. Сега, ако си сменя местожителството, ще ми направят ли проблем от ТЕЛК-а според вас? Аз искам да сменя местожителството, за да сменя личния лекар на детето и да го запиша в ДГ, но ако трябва да чакам решението на ТЕЛК - ще чакам чак до октомври.
И да питам за ДГ достатъчно ли е да представя епикриза, за да ми отпуснат ресурсен учител. Освен епикризата, от Свети Никола ми дадоха и документ за ресурсен. Това достатъчно ли ще е? Няма сега кой да питам там, понеже са отпуски и просто искам да съм наясно.
Благодаря предварително!

# 271
Здравейте! Някой правил ли е метаболитни изследвания на детето си и още един въпрос мога ли в България да изследвам коса на детето ми за тежки метали.Спомням си,че съм чела че има майки,които пращат коса за изследване в щатите,но имам спомен някой да е писал че и в България е тествал коса за тежки метали или греша...

# 272
Изследването за тежки метали в коса се прави в България, но се изпраща в Германия за резултат. Т.е. чака се по-дълго.

# 273
А може ли да ме насочите към клиниката или лабораторията,която трябва да посетя за този вид изследване. Предполагам в София се намира....благодаря за отговора!

# 274
Заповядайте - https://www.detoxcenter.eu/diagnostiki/laboratorno-izsledvane-na … -i-mikroelementi/

Може да има и на други места също, но не съм много информирана.

Отделно, Кръвна картина  за наличие на тежки метали може да се направи в:

УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА
МБАЛ "Свети Иван Рилски"- гр.София, бул.Акад. Иван Гешов 15
Лаборатория по тежки метали - 2 ет.
тел.852-49-68, 852-69-78
Работно време на лабораторията: 7,30ч.-15ч.

# 275
 За МБАЛ Свети Иван Рилски и за изследването там съм чувала,но ще предпочета това с косата в детокс центъра. Навсякъде чета, че от коса резултатите са по точни.Благодаря за линка! И аз нали съм все по питанията...още един въпрос,за ОАТ Organic Acid test има информация в нета,но е все на английски,а и информация за него от някоя майка тук ще ми е повече от полза,отколкото прочетено мнение на друго място. Знаете ли какво представлява и правил ли е някой този тест...

Последна редакция: сб, 29 юли 2017, 14:35 от Tomella

# 276
Здравейте!Някой пил ли е литиев оротат?

# 277
Здравейте на всички - от доста време следя темата по обяснима причина - и ние вървим по същият път .

Тук има още една гледна точка :

https://www.nemechekconsultativemedicine.com/blog/reversing-autism-2017/

# 278
Здравейте на всички - от доста време следя темата по обяснима причина - и ние вървим по същият път .

Извинявай, може ли накратко да преразкажеш на български. За съжаление не всички боравим с чужди езици, а предполагам, че статията е за нещо което до момента не е коментирано и в този смисъл би било интересно и полезно.

# 279
Отново съм с питане към вас група 😘
 Днес отидох в аптеката и исках да си поръчам GABA за малкия. Фармацевта ни е приятел и ми каза че ако искам ще го поръча,но имало друго лекарство Гамалон,което било същото като GABA....
Казах му че ще си помисля,та сега се консултирам с вас

# 280
  • Пловдив
Ами същото е. Гамалон е едно от търговските имена на ГАБА.

# 281
Към майките на по-малките деца с аутизъм:
Моля Ви, не причинявайте това на децата си!
Преди години констанца /мир на душата ѝ/ сподели като лекар, че този метод не е доказан и е много рисков за живота на децата.
Предлагат лечение със стволови клетки за малкия Коко

В коментарите от този линк също може да прочетете мнението на друг лекар.
https://mayamarkov.wordpress.com/2011/04/07/more_on_stem_cells_and_protection/
Цитат
Нямам информация аутизъм да се лекува със стволови клетки в България и съм почти 100% сигурна, че никой не би дръзнал да опита такова нещо, след като през 2008 Министерството на здравеопазването изрично забрани лечението на неврологични болести със стволови клетки.
В научната литература засега няма съобщения за лечение на аутизъм със стволови клетки. Това е ясен знак, че следва да се въздържате от такова лечение – който и да ви го предлага, не е доказал неговата ефективност и дори безвредност по никакъв начин.
Като се изключат някои болести на кръвта (левкемия, вродени анемии), предлаганите лечения със стволови клетки още не са разработени до етап да се изпробват върху хора. А за аутизма трябва да имаме предвид и че още не е ясно какво точно се стремим да лекуваме. От всички разстройства от аутистичния спектър засега се знае причината само за синдрома на Рет.

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 10:19 от n_alex76

# 282

Извинявай, може ли накратко да преразкажеш на български. За съжаление не всички боравим с чужди езици, а предполагам, че статията е за нещо което до момента не е коментирано и в този смисъл би било интересно и полезно.

Общо взето става въпрос за следното - Д-р Немечек е открил ,че с помощта на инулин и омега 3 в определен протокол - деца с аутизъм и други проблеми в развитието на мозъка могат да бъдат въстановени.
Това е много общо казано.На неговият сайт има подробна версия за всички изследвания които е правил в тази насока - събрал е всичко във книга за да е по - лесно на нас родителите. Работя над превода на тази книга и като съм готов ще я постна за да може всеки да си изтегли вариант на Български език .Открих го /доктора/ миналата Коледа. Той сподели своя опит и протокол като подарък към всички ,които се борят с този бич.
Този човек дава големи надежди за нашите деца - прегледах подробно биографията му и с какво се занимава ,останах впечатлен.
Възтановил е успешно много деца ,но освен инулин и омега 3 - той сам казва ,че си трябва и работа с децата.

Във форума на неговия сайт може да намерите отзиви на много родители - също там той обяснява много неща като отговори ,но се натрупаха страшно много хора - вкл. и от България срещам вече -  и за това направи книгата.
Може също и директна консултация да пойскате - разгледайте добре сайта.

# 283

Общо взето става въпрос за следното - Д-р Немечек е открил ,че с помощта на инулин и омега 3 в определен протокол - деца с аутизъм и други проблеми в развитието на мозъка могат да бъдат въстановени.
Това е много общо казано.На неговият сайт има подробна версия за всички изследвания които е правил в тази насока - събрал е всичко във книга за да е по - лесно на нас родителите. Работя над превода на тази книга и като съм готов ще я постна за да може всеки да си изтегли вариант на Български език .Открих го /доктора/ миналата Коледа. Той сподели своя опит и протокол като подарък към всички ,които се борят с този бич.
Този човек дава големи надежди за нашите деца - прегледах подробно биографията му и с какво се занимава ,останах впечатлен.
Възтановил е успешно много деца ,но освен инулин и омега 3 - той сам казва ,че си трябва и работа с децата.

Във форума на неговия сайт може да намерите отзиви на много родители - също там той обяснява много неща като отговори ,но се натрупаха страшно много хора - вкл. и от България срещам вече -  и за това направи книгата.
Може също и директна консултация да пойскате - разгледайте добре сайта.

А вие следвате ли неговия протокол и какво бихте казали за него от личен опит, когато книгата има превод на БГ с удоволствие ще я прочета, защото лутането в даване на добавки и т.н. е голямо.

# 284
Понеже сме по-големи и съм на вълна "лятно четене" , споделям тази статия с Вас:
Защо аутистите не разбират писмена реч и как това може да се подобри?

Общи условия

Активация на акаунт