Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 920
  • 923
  •   1
Отговори
# 690
Някой от вас правил ли е консултация с проф. Ваня Матанова или Станислава Чуринскиене?
Тъй като видях, че стана въпрос за т.нар метаболитни проблеми и биохимичния подход в изследването на различни дефицити или смущения, като тежки метали, недостиг на Б 12, проблеми с щитовидната жлеза и т.н., моля да споделите опит. Обемът от информация е огромен, а очевидно хаотичното правене на тестове не е правилен подход.
Ако сте правили, кой ви ги препоръча и разчете?
 Знам, че част от тях се правят в САЩ и Германия.
Детокс центърът в София надежден ли е за част от изследванията?

# 691
Някой от вас правил ли е консултация с проф. Ваня Матанова или Станислава Чуринскиене?
Тъй като видях, че стана въпрос за т.нар метаболитни проблеми и биохимичния подход в изследването на различни дефицити или смущения, като тежки метали, недостиг на Б 12, проблеми с щитовидната жлеза и т.н., моля да споделите опит. Обемът от информация е огромен, а очевидно хаотичното правене на тестове не е правилен подход.
Ако сте правили, кой ви ги препоръча и разчете?
 Знам, че част от тях се правят в САЩ и Германия.
Детокс центърът в София надежден ли е за част от изследванията?

Може да направите консултация със Станислава Чуринскиене, ако се интересувате от биохимичния подход, ако искате консултация относно развитието на детето направете с проф. Матанова, но тя едва ли ще ви препоръча добавки, които да давате.
Детокс центъра е надежден, но и цените там са олеле майко.
Ние сме пускали на нашата дъщеря коса, за да изследваме тежки метали в САЩ при д-р Яско. После Станислава ни каза, кои добавки да вземем от Яско, но и те излизат много скъпо, може би е по-добре да купите аналог от тук.
Други доктори, които правят биохимичен подход при деца с аутизъм са д-р Милена Коцева и д-р Галина Делийска.

# 692
  • Шотландия/Абърдийн
Мнения за др.Милена Коцева някой водил ли е детето си при нея.

# 693
Аз не съм водила дъщеря ми при нея, но и тя има дете от спектъра и смятам, че е запозната с нещата. Има сайт хомеостаза, който е нейн, можете да и пишете там.

# 694
  • Шотландия/Абърдийн
Аз не съм водила дъщеря ми при нея, но и тя има дете от спектъра и смятам, че е запозната с нещата. Има сайт хомеостаза, който е нейн, можете да и пишете там.
Ок Благодаря Ви.

# 695
  • Шотландия/Абърдийн
Мнения за Др.Йорданка Пискова гр.Пловдив.

# 696
  • Шотландия/Абърдийн
Имали майки на близнаци със аутизъм?

# 697
  • Шотландия/Абърдийн
Мнения за лекарството Кончерта.

# 698
# 699
Мнение за Клиника "Св. Никола" Александровска болница!? Много моля за мнение! Благодаря!

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 15:02 от koki1

# 700
Мнение за Клиника "Св. Никола" Александровска болница!? Много моля за мнение! Благодаря!
Ние минахме на обследване в края на юли 2017 г. в Св. Никола и дъщеря ми излезе от там с диагноза ГРР /2 точка детски аутизъм/, но понеже сме от София не сме лежали в самото отделение, викаха ни в определени дни. Всичко свърши за около 2 сед., като имахме първоначално виждане с наблюдаващия ни психиатър, след това още 3 срещи с психоложката на отделението. Трябваше да има и среща с логопед, но прецениха, че детето, като не говори няма смисъл от нея. Последната среща беше с детето психоложката, психиатърката и друга психиатърка на отделението + още едно дете с подобна диагноза да видят, как ще се държат двете. Бих казала, че съветите на лекарите и психолога не са особено адекватни там. Обявиха ни за луди, че ходим на боракомера, даваме добавки и правим изследвания в чужбина, това били пълни глупости. Психоложката също ни наговори страшни глупости, как детето не ме познавало, като негова майка, как не се интересувало от нищо, караше ме да се крия зад един шкаф да види дали ще ме търси. Накрая ни викнаха мен и таткото при двете психиатърки и казаха да работим с логопед и психолог, в къщи, как да я занимаваме с ежедневни навици, приучаване на тоалетна, обличане-събличане и ни пратиха по живо, по-здраво.
Ако нещо друго ви интересува питайте Simple Smile

# 701
А, мнение за Д-р Анка Бистриан?
Имаме час при нея!

# 702
А, мнение за Д-р Анка Бистриан?
Имаме час при нея!
Не сме били при нея, но съвет от мен е, каквото и да ви казват и ако не сте съгласни с мнението не оспорвайте казвайте - да, добре, пък после правете, което сметнете вие, че е най-добро за детето.
Аз така направих и си спестих ядове, защото в началото на първата среща с мъжа ми започнахме да обясняваме за изследванията за тежки метали в Америка, барокамерата на която водихме детето, биохимичния подход и т.н. и накрая ни обявиха, че сме луди родители и че можем да навредим на детето си.

# 703
Не трябва да има крайности от страна на докторите, нито да си позволят да съдят! Родителите правят това, което е най добре за децата им с грешки или без грешки!

# 704
Не трябва да има крайности от страна на докторите, нито да си позволят да съдят! Родителите правят това, което е най добре за децата им с грешки или без грешки!
Така е, но понеже там е старата школа и разбиранията "освен психолог и логопед" от друго нямате нужда и за това по-добре да се премълчат някой неща.

Общи условия

Активация на акаунт