Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 855
  • 923
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Докторът предлага франчайз, който изисква много сериозна инвестиция от заинтересуваните терапевти...бизнес.

# 781
Цитат на: ice_sparky

Не възлагам големи надежди на 1 час среща с лекаря.

И аз мисля така.

# 782
Христос възкресе!!!!Питам за доктора защото се чудя!

# 783
Мисля да купя книгата "Откъснати деца" и каквото мога да приложа.Има логика в обясненията му.

# 784
Мисля да купя книгата "Откъснати деца" и каквото мога да приложа.Има логика в обясненията му.
Книгата е много хубава и е първото логично обяснение за аутизма, което съм чела досега. Поне за моето дете, при което са водещи сензорните проблеми, звучи много достоверно. Но не съм убедена, че само с упражнения у дома ще постигнем някакъв резултат.

# 785
  • Пловдив
 И мен доста ме замисли тази теория. Намирам логика в нея. Накара ме да се вгледам в сина си. Главата му е много силно наклонена на една страна, винаги си е било така, но никога не съм се замисляла защо и как може да се регулира. Никой не ми е обръщал внимание върху това. Thinking
  Хубавото при него е, че не ми отказва и прави упражнения. Въпросът е аз да го осмисля и да се мотивирам достатъчно.

# 786
Поне малко да има подобрение пак е нещо. Защото и вие знаете-има моменти когато искам да се хвърля от блока направо.

# 787
  • Варна
Брейн баланс не е нова програма, не е нещо ново в работата с аутистите, както и не е  задължително едната хемисфера да е по-слабо развита от другата, но упражнения пак могат да се правят. Помага програмата, развива баланс, координация, подобрява нарушената им по природа моторика, но не "лекува" аутизма, освен ако детето е с друга диагноза, с каквато си мисля, че е било и детето-гостенче при Гала.
Това е моето мнение и опит. Работили сме със сина ми преди 10-11 години по този метод, паралелно с други програми. Мисля, че благодарение на упражненията излезе от "своя" си свят, не разбираше и не изпълняваше абсолютно нищо.

# 788
Далеч съм от мисълта, че това е революционно чудо, но може би упражненията в комбинация с диетата е ключово. Отделно в книгата подчертава, че оптимален ефект се постига, чак когато им се направят подробни изследвания, за недостиг на елементи и непоносимости, изключване на "вредните" храни и приемане на съответните добавки...

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 19:16 от Mrs.Green

# 789
Брейн баланс не е нова програма, не е нещо ново в работата с аутистите, както и не е  задължително едната хемисфера да е по-слабо развита от другата, но упражнения пак могат да се правят. Помага програмата, развива баланс, координация, подобрява нарушената им по природа моторика, но не "лекува" аутизма, освен ако детето е с друга диагноза, с каквато си мисля, че е било и детето-гостенче при Гала.
Това е моето мнение и опит. Работили сме със сина ми преди 10-11 години по този метод, паралелно с други програми. Мисля, че благодарение на упражненията излезе от "своя" си свят, не разбираше и не изпълняваше абсолютно нищо.
Моля те обясни за това, че не е задължително едната хемисфера да е по-слабо развита от другата. На 120 стр. съм от книгата и засега чета как винаги едното полукълбо е изоставащо, а при моето дете поне на физическо ниво двете страни са равностойни, с много добре развита координация, груба и фина моторика и само това ме кара да се съмнявам, че при нас случаят е такъв. Какви упражнения се правят в такъв случай?

# 790
  • Варна
Моля те обясни за това, че не е задължително едната хемисфера да е по-слабо развита от другата. На 120 стр. съм от книгата и засега чета как винаги едното полукълбо е изоставащо, а при моето дете поне на физическо ниво двете страни са равностойни, с много добре развита координация, груба и фина моторика и само това ме кара да се съмнявам, че при нас случаят е такъв. Какви упражнения се правят в такъв случай?
Аз книгата  не съм я чела, но това, което констатираш, може би наистина е така. Правят се упражненията паралелно и с двете половини на тялото. Например, ако трябва детето да стои на ляв крак, с вдигнато дясно краче (на столче отпред или хванато отзад с ръка) 10-20-30 сек., правиш същото и с десния крак.
На нас преди време ни казаха, че и двете хемисфери работят еднакво "добре", затова сме правили всички  упражнения както с лявата, така и с дясната половина на тялото паралелно. Все пак не съм специалист и всяко  дете е индивидуално. Но мисля, че ако има изготвена програма всеки може да се справи вкъщи, стига да е сериозен и упорит. Това, че детето не иска да изпълнява и си казваш, че това е невъзможна мисия, от опит казвам -  успява се. В началото детето не разбира какво се иска от него, тогава правете упражненията с неговото тяло , но с вашите ръце. Ако искате да подаде ръчичка, а то не я подава, хванете му я и я подайте вместо него, като назовавате движението и така (може и 100 пъти) ... докато видите как сам започва да изпълнява и очите ви се насълзяват, защото усилията ви не са отишли по дяволите.

Далеч съм от мисълта, че това е революционно чудо, но може би упражненията в комбинация с диетата е ключово. Отделно в книгата подчертава, че оптимален ефект се постига, чак когато им се направят подробни изследвания, за недостиг на елементи и непоносимости, изключване на "вредните" храни и приемане на съответните добавки...
Е то винаги се почва от изследвания и обследвания, при някои се налага диета, при други не. Simple Smile

# 791
  • Пловдив
  Детето, което беше при Гала за мен си е в спектъра все още. То и на епикризата, която показаха си пише, че е променена по искане на майката. Не съм съгласна за пореден път да се хвърлят в пространството изрази, като "детето е излекувано", "излязло от спектъра" и т.н. Но желая само здраве и развитие на майката и детето. Борбата ѝ буди възхищение, още повече че я води съвсем сама в чужда държава.
  Ако детенцето наистина е било в това тежко състояние, както казва майката и е достигнало до това което видяхме, напредъка е огромен. За мен той е постигнат чрез намерена подходяща терапия+мотивиран родител+опити за непрекъсната социализация.

# 792
Здравейте! Искам да попитам дали има случай на дете, което да е било от спектъра и да се е оправило- да е станало едно нормално дете? Благодаря предварително.

# 793
Здравейте! Искам да попитам дали има случай на дете, което да е било от спектъра и да се е оправило- да е станало едно нормално дете? Благодаря предварително.

Иска ми се да кажа да, но не, няма!

# 794
Има подобрение, но да очакваш да стане като другите... едва ли.Приела съм я такава, каквато е.Работим, обичам я и се радвам на всеки ден, че е до мен и ме е направила по-добър човек.
След години страх със съпругът ми решихме, че е най-добре да не остава сама след нас и сега очакваме втора рожба.Надявам се Бог да е милостив.

Общи условия

Активация на акаунт