Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 710
  • 923
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Селен на биоминерали ползвам, течен. По 3-4 капки във водата.

# 91
Селен на биоминерали ползвам, течен. По 3-4 капки във водата.
Тъкмо сега и аз взех тези капки от аптеката. Значи ще ги давам спокойно, защото някъде по сайтовете пишеше, че са за деца над 12 год., но щом при вас няма проблем се успокоих.

# 92
Здравейте и от мен!  С огромна тежест в сърцето се присъединявам към вас. Момченцето ми върви към диагностициране със синдром на Аспергер. Все още не му е поставена окончателна диагноза, но се консултирахме с доататъчно независими специалиста и те всички вървят лъм тази диагноза, без да знят за мнението на колегите си… А и това, което чета за тези деца е вае едно писано за моя син. Видях, че в темичката присъства и друга майка на дете с този синдром. Ще следя темата с интерес, мисля, че ще сме си полезни една на друга. Самата аз в момента съм изключително объркана, в главата ми се въртят безброй въпроси, ще науча много от вас  bouquet

# 93
Здравейте! Лилимей, интересно интервю, но ето с това не съм съгласна...или може би аз не съм разбрала правилно смисъла. "Нарушената комуникация, липсата на време за разговор с децата поставям на първо място като причина за все по-често срещаните разстройства от аутистичния спектър." Благодаря ви за информацията за селена. За първи път разбирам за връзката на този минерал с аутистиното поведение. Дано да ми е от полза.

# 94
Здравейте! Лилимей, интересно интервю, но ето с това не съм съгласна...или може би аз не съм разбрала правилно смисъла. "Нарушената комуникация, липсата на време за разговор с децата поставям на първо място като причина за все по-често срещаните разстройства от аутистичния спектър." Благодаря ви за информацията за селена. За първи път разбирам за връзката на този минерал с аутистиното поведение. Дано да ми е от полза.
Вие правилили сте изследване на тези елементи, ние след изследването на косата установихме дефицита. От тогава не мога да си избия от главата, как още при първата среща с психиатърка, която ни каза детето ви има аутистичните маркери и е много важно да взима селен ние си викахме абе глупости, къв аутизъм. Та ако го бяхме давали още от миналата година можеше и да се подобрят нещата доста повече, ама... Tired

# 95
Не, все още не сме. Изследването на косата за тежки метали ли сте правили...

# 96
Не, все още не сме. Изследването на косата за тежки метали ли сте правили...
Да в САЩ при д-р Яско, но то там ги и всички други елементи изследвани.

# 97
Тоест,ако аз искам да изследвам сина ми за селен не е нужно кръвен тест, а когато правим изследване за тежки метали от косата, тогава може да се разбере стойността на този минерал, на селена....

# 98
Тоест,ако аз искам да изследвам сина ми за селен не е нужно кръвен тест, а когато правим изследване за тежки метали от косата, тогава може да се разбере стойността на този минерал, на селена....
Ами да ние не сме го имали, като кръвен тест. Сбълскахме се с него и с дефицита му, като видяхме изследванията за тежки метали.

# 99
Здравейте! Лилимей, интересно интервю, но ето с това не съм съгласна...или може би аз не съм разбрала правилно смисъла. "Нарушената комуникация, липсата на време за разговор с децата поставям на първо място като причина за все по-често срещаните разстройства от аутистичния спектър."

Предвид това, че интервюто като цяло е доста смислено, надявам се докторката е имала предвид, че проблемите на децата се задълбочават заради отношението на родителите. Много родители бъркат сензорните проблеми с инат, лигавене и т.н. А не, че родителят е направил детето си аутист, макар че и това е възможно, но аз лично не познавам родители, които да не общуват с децата си.
Както и да е. Пуснах го, защото е в тон с разсъжденията ми колко много помагат заниманията с изкуство, спорт...

Направих списък с бг книжки за децата, препоръчани тук. Много от тях пише, че са изчерпани, но може би могат да се намерят някак, да се преснимат...

Списък с книги в помощ на деца с аутизъм (3-13 г.)

1. Буквар - Стойка Здравкова
2. Книжка със стикери: Четенето - Костадин Костадинов, издателство: Пан (от Сиела и store.bg, 5-7 г.)
3. Четенето - от store.bg (5-8 години, твърди корици)
4. Когато се чувствам самотен - Трейси Мъроуни (поредица “когато се чувствам…”)
5. Когато се чувствам щастлив - Трейси Мъроуни, издател: Аделфи (твърди корици, от bookpoint.bg)
6. Когато се чувствам добър - Трейси Мъроуни, издател: Аделфи (твърди корици, от bookpoint.bg)
7. Когато се чувствам уплашен - Трейси Мъроуни, издател: Аделфи (твърди корици, от bookpoint.bg)
8. Картинен буквар - Каролин Йънг, Фелисити Брукс, издателство фют, от store.bg
9. За всяко момиче, за всяко момче. Книга за съзряването - Робин Джий, Сюзън Мередит, издателство Фют (10-16 г, мека корица, от store.bg)
10. Какво става с мен? - книга за всяко момче - Алекс Фриф, издателство Фют (10-13 г, мека корица, от store.bg)
11. Какво става с мен? - книга за всяко момиче - Сюзън Мередит, издателство Фют (10-13 г, мека корица, от store.bg)
12. Истината за бебетата - Мари-Клод Моншо, Медицина и физкултура
13. Бебе на нулева възраст - Мари-Клод Моншо, Медицина и физкултура
14. Сексуалният живот - Жилбер Торджман, Клод моран (две книги, 6-9 и 10-13 г.)
15. Приказка за сладък сън: Мечо Пух. Очакваният ден - Егмонт (1-3 г, мека корица)
16. Патиланско царство - Ран Босилек, издателство български художник (има ги в моята библиотека за онлайн четене)
17. Моето сексуално образование. (за деца до 6 години) - Жоселин Робер, Джоан Джейкъб, издателство кръгозор, мека корица
18. Моето сексуално образование. (за деца 6-9 години) - Жоселин Робер, издателство кръгозор, мека корица
19. Поредица помощниците на мама и тате - книжка с рецепти, от Карин дом (может да се порча на karindom.org
20. Поредицата за Мики маус
21. Първа книга за най-малките. Цифрите. - издателство ПАН,
22. Животните / Поредица Първи стъпки - 18-24 месеца, издателство ПАН, твърди корици
23. 501 занимания за деца - автор Дай Ходжис
24. Учебни тетрадки по родна реч
25. МАТЕМАТИКА ЗА ЛЕКА НОЩ: ЗАБАВНИ ЗАДАЧКИ ЗА МАЛКИ УМНИЦИ - Лора Овърдек, издателство софтпрес
26. Любопитна пътечка към математиката. Учебно помагало от системата "Здравей, училище!" - Вили Янчева, Мариана Богданова, издателство Булвест-2000, мека корица
27. Моето тяло, издателство Гея-Либрис, мека корица, от store.bg
28. Аз имам… - издателство фют, твърда корица под формата на ръка, от store.bg
29. Умни ръчички: Лабиринти - издателство Аделфи (3-6 г., мека корица), от store.bg
30. Книги и помагала за детската градина на издателство Анубис, за 2-ра и 3-та група
31. Моят ден - Олга Уласевич, издателство Хермес, твърда корица, от store.bg
32. Поредицата за Франклин, издательство Фют, над 3 г., мека корица

# 100
Аутизма на малкия се оказа мегалобластна анемия  Simple Smile.Реших да пиша  ,защото може аутизма да се крие друго заболяване с аутистични прояви и което е лечимо .

# 101
Браво за добрия развой на събитията при Вас! За това казвам, че всички изследвания имат смисъл.

# 102
iskam da popitam kude se vzema kosa za izsledvane na tejki metali i minerali i kak se prashta pri tozi lekar ?Ako moje po podrobno kato info za da znaem kude purvo da otidem ili kakvo da napravim za da se svurjem s doktor Yasko!

# 103
  • Тук
Ekaterina93, как точно открихте мегалобластната анемия? Кои показатели в кръвната картина говорят за нея?

Извинявам се, прочетох назад. Дано всичко се нареди по най-добрия начин.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 23:56 от mellisima

# 104
iskam da popitam kude se vzema kosa za izsledvane na tejki metali i minerali i kak se prashta pri tozi lekar ?Ako moje po podrobno kato info za da znaem kude purvo da otidem ili kakvo da napravim za da se svurjem s doktor Yasko!
Здравей, mila12 ще обясня, как ние направим теста и дано бъда полезна на някой. Първо поръчахме теста от този линк.
http://www.holisticheal.com/hair-elements-test.html
Ние, като го поръчахме искахме да го получим чрез БГ пощи, като най-евтин вариант. Три седмици пътува от САЩ до България. Представлява нещо като картонена картичка, която е везна режат се от тила на детето 5-6 кичурчута, като се взима възможно най-близо до кожата. След това от корена на косъма към върха се режат 2,5 см и се слагат на везната, другото се изхвърля. След като се наклони на една страна спирате да слагате. Пъхате в пликчето и надписвате данните. То там има подробни инструкции, как да го направите. След това пак изпращате с БГ пощи. Пак около 3 сед пътува и вече там мисля по-малко от сед е изследването. Изпращат на мейл резултата. Ако ти е интересно мога да ти пусна на мейл, какво представляват на моето дете да добиеш представа дали си заслужава. Хареса ми това, че идват с коментар от д-р Яско и то много подробен. Примерно на моето дете е висок алуминия и д-р Яско ни е написала да избягваме чешмяна вода, бакпулвер и преработено сирене.

Общи условия

Активация на акаунт