Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 779
  • 923
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да, ама Яско препоръчва нейните добавки, които са си скъпи.
Иначе с metal away ли чистите алуминий?
Защото и с магнезиев малат става, ама Яско не го изписва.
Аз пусках коса в детокса.

# 106
Да, ама Яско препоръчва нейните добавки, които са си скъпи.
Иначе с metal away ли чистите алуминий?
Защото и с магнезиев малат става, ама Яско не го изписва.
Аз пусках коса в детокса.
Ами поръчахме нейните неща, които ни препоръчва, но наистина дадохме много пари. А за ддс-то и митото, което ни треснаха на митницата не ми се мисли  ooooh!
Но ще пробваме с нейните неща сега около 3-4 мес. и после ще мислим, какво да правим.
А колко струва изследването на коса в детокса? Само метали ли там изследват или и елементи /тип селен, цинк, йод/?

# 107
  • София
Същите неща като при Яско се изследват.
Май 320лв беше.

# 108
Май 320лв беше.
Мерси това ще ми е от полза да го знам, защото тя ни е написала в препоръка, като свършим с детокса след 4 мес. пак да пуснем коса, ама то става една безкрайна въртележка.

# 109
  • Тук
Къде е този детокс и колко време се чака за резултати? А после кой коментира и може да назначи нещо за пиене?
Предполагам при д-р Яско е по-достоверно или бъркам? Ако може малко просветление

# 110
Май 320лв беше.
Мерси това ще ми е от полза да го знам, защото тя ни е написала в препоръка, като свършим с детокса след 4 мес. пак да пуснем коса, ама то става една безкрайна въртележка.
Протоколът на Яско е доста скъп и почти никой не го следва.

# 111
  • София
Запис  за да ви следя. Ние почнахме да се водим на терапия,за сега му влиае добре на моето момче,дано има и подобрение и сред децата в градината,защото там комуникира с другите участници в групата.

# 112
Момичета, може ли някой да ми каже как се приемат деца с аутизъм в училище , могат ли да им откажат обучение , ако не говорят?

# 113
  • с.Николово, обл. Русе
Образованието е задължително. Трудно ще е да намерите обаче училище в което няма да Ви извадят вода от 100 кладенеца защо не искат да приемат детето Ви. Синът ми не говори, не успях да го запиша преди 2 години в масово училище и сега посещава помощно, но то ще бъде преструктурирано според новите промени в закона за образованието от преди две години и сега чакаме да видим какво ще правим от есента.
Ако има майка, чието дете е в 4-то помощно в София, моля да сподели. В това училище е направена въпросната промяна вече.

# 114
Благодаря , KoteVania! Предполагах, че ще бъде голям проблем , но исках да го чуя от човек минал по този път , защото в България само се говори, колко се прави за тези деца, за да се социализират .Имаме само закони, но държавата я няма пак!

# 115
Май 320лв беше.
Протоколът на Яско е доста скъп и почти никой не го следва.
А вие от къде знаете тогава, какво да давате за детокс и от къде го купувате? Защото аз, който и да питах от нашите лекари ми вдигаха рамене и ми казаха и да имате тежки метали нещо не може да се направи и за това реших да поръчам от нещата на д-р Яско.

# 116
Тестът за металите е само част от изследванията - виж и nutrigenomic теста или 23аndme и ОАТ. Някои ДАН лекари правят опростена форма на протокола на Яско само с най-важните добавки.

# 117
Тестът за металите е само част от изследванията - виж и nutrigenomic теста или 23аndme и ОАТ. Някои ДАН лекари правят опростена форма на протокола на Яско само с най-важните добавки.
Мерси ще ги погледна, а може ли кординати на тези ДАН лекари, като приключим с добавките на Яско да се насоча към тях.

# 118
Не знам координати,просто съм чела,че някои ДАН прилагат по-опростен протокола на Яско.

# 119
Привет и от мен мили майки. Току що се регистрирам, за да мога да участвам в темата. Иначе ви чета ,когато ми остане време, но темите са толкова много и безкрайни, а въпроси винаги има ,особено за такива като мен, които тепърва се сблъскват с аутизма и се лутат все още. От Пловдив съм и след седмица ни предстои да влизаме в болница за диагностициране. Нас невроложката ни насочи  за Пловдив , а чета ,че повечето деца са обследвани в София. Интересува ме дали някоя от вас е била в Пловдив във ВМИ за диагноза, колко дни се стои и какви изследвания правят там ?
Синът ми е на 2г и 7 м. и от 6 месеца започнаха притесненията ми,че нещо не е ок и не е като другите дечица...но семейството ми и приятели и познати постоянно ми приспиваха притесненията с уверенията,че момчетата по-бавно се развивали, че това е бебешки пубертет, отделно аз и баща ми сме проговорили на 4 години, и аз се успокоявах,че нищо му няма...Но когато най-накрая взех нещата в свои ръце и детската невроложка Панова ми потвърди опасенията, че има аутистични маркери и трябва да влизаме в болница –това беше през март, от тогава не съм спряла да чета, да търся отговори ...но то е океан от информация и страх не страх, започнах сама да си назначавам терапии. От почти два месеца ми е на БГБК диета, давам му добавки Мултивитамини и минерали сироп, Ескимо Кидс, пробиотици и ОстеоКер ,от който да си набавя калция. Чакам да му порасне косата, за да мога да я изпратя в лабораторията на д-р Яско , за да видим какво се случва с металите, минералите и микроелементите.
Иначе малкия от няколко месеца знае цифрите от 1-10, цветовете, буквите и на английски и на български ,но това е от интернета, иначе по предназначение казва само Чао и Бай. От скоро започна и "дай" .
Това е за сега от мен, надявам се някой да ми отговори за обследването в Пловдив как протича.

Общи условия

Активация на акаунт