Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 791
  • 923
  •   1
Отговори
# 120
Забравих да добавя, че преди седмица му направих изследвания с ако за всякакви паразити и за Кандида и са отрицателни ,но чета на някои места,че не се хващали с обикновено изследване на акото. Как мога да разбера дали има гадинки и дали и какво да давам превантивно, дори и да е отрицателен резултата ?

# 121
В отделението,където работи д-р Панова ли ще влизате? Ако ще е там... #Crazy

# 122
Да, Панова и Иванов супер комбинация.. аз не бих се доверила, давайте си добавките, ходете на логопед, но си чакайте реда за Александровска по-добре.

# 123
Добро утро,
Влизам в болницата най-вече ако мога да изкарам ТЕЛК, че ще ми е нужен за детската градина. Но бихте ли ми обяснили защо тук в Пловдив не е добре за диагноза? В смисъл на едното място ще ми кажат, че нищо му няма, а на другото, че му има ли? Или в болницата се търси и причината за аутистичното поведение?  Извинявам се за глупавите въпроси, но наистина не знам какво да очаквам от това обследване.

# 124
Исках да попитам колко време трябва да се прави БГБК диетата?  И как стоят нещата с храненето в детската градина? Има ли начин да извадя документ, който да ми дава правото детето ми да се храни с друга храна? Това ми е голямо притеснение, защото в къщи само мъжът ми работи и ни е наложително малкия да тръгне на градина, за да мога и аз да започна работа.  baby_neutral

# 125
Забравих да добавя, че преди седмица му направих изследвания с ако за всякакви паразити и за Кандида и са отрицателни ,но чета на някои места,че не се хващали с обикновено изследване на акото. Как мога да разбера дали има гадинки и дали и какво да давам превантивно, дори и да е отрицателен резултата ?
В Националния център по заразни и паразитни болести правят качествено фецес изследване. В лабораториите масово са фалшиво негативни резултатите. Иначе най-добрите специалисти за диагностика на проблеми в детското развитие са тези от клиниката св. Никола.

# 126
  • Пловдив
Цитат
Но бихте ли ми обяснили защо тук в Пловдив не е добре за диагноза? В смисъл на едното място ще ми кажат, че нищо му няма, а на другото, че му има ли?
Мисля, че Бюти имаше предвид конкретните лекари.
За Иванов аз лично съм чувала предимно добри неща, като се изключи, че бил груб. За Панова май съм чела тук във форума отрицателни отзиви, но не съм сигурна. Нямам лични впечатления от никой от двамата, ако заведа малкия при някого от тях, това би бил професорът, даже сигурно щях да съм го завела вече, ако не се чакаше толкова пред кабинета, и то до тъмни доби. Те впрочем са невролози и двамата, не са психиатри.

Иначе Александровска ("Св. Никола") се смята за най-високия стандарт в детската психиатрия у нас.

# 127
Без да познавам въпросните двама пловдивски лекари, но е абсурдно невролози да диагностицират проблеми в развитието на деца /изключвам случаите на неврологичен проблем,естествено/.Само детските психиатри имат тези компетенции.

# 128
Джипито ме насочи към детски невролог, когато споделих с нея тревогите си. Отидох при Панова, защото тя работи по здравна каса, и тя не му е поставяла диагнози, а от това, което видя като поведение на детето и от моите обяснения, каза,че вижда аутистични маркери и ни препоръчва хоспитализация в отделението по детска неврология в Пловдив. Не съм ходила за второ, трето мнение, дефицитите при детето ми са налице и не виждам много смисъл да чакам с месеци за други мнения,за да губя време. Тези "специалисти"  май са само да сложат диагнозата и от там нататък, ние,родителите сами сме си лекари на децата.

# 129
Джипито ме насочи към детски невролог, когато споделих с нея тревогите си. Отидох при Панова, защото тя работи по здравна каса, и тя не му е поставяла диагнози, а от това, което видя като поведение на детето и от моите обяснения, каза,че вижда аутистични маркери и ни препоръчва хоспитализация в отделението по детска неврология в Пловдив. Не съм ходила за второ, трето мнение, дефицитите при детето ми са налице и не виждам много смисъл да чакам с месеци за други мнения,за да губя време. Тези "специалисти"  май са само да сложат диагнозата и от там нататък, ние,родителите сами сме си лекари на децата.
Не очаквайте,че неврологът ще направи адекватна преценка на нещо,което е извън неговата специалност. Само ще Ви подведе с информация. Неврологичен преглед и ЕЕГ се правят и амбулаторно. Кое налага хоспитализация?

# 130
Не очаквайте,че неврологът ще направи адекватна преценка на нещо,което е извън неговата специалност. Само ще Ви подведе с информация. Неврологичен преглед и ЕЕГ се правят и амбулаторно. Кое налага хоспитализация?
До колкото разбрах,  в това отделение, детето ми ще има срещи с логопед, психолог,невролог,както и психиатър. Ако само психиатър има правото да поставя диагноза и малкия не бъде прегледан от такъв,не знам защо изобщо ме пращат там...
Ако имате непредвид какви са дефицитите и притесненията свързани с малкия, които налагат хоспитализация, то това са липса на спонтанна реч, не реагира на името си,не разбира команди, ритуални игри, пърхане с ръце, макар и не често,и ИСТЕРИИТЕ извън къщи, които прави заради маршрутите и непознатите места.

# 131
  • София
Хубаво де, ама с хоспитализацията всички тези неща няма да се решат.
Според мен, абсолютно излишен стрес за теб и за детето.
А неврологът свърши ли неговата работа, да направи ЕЕГ и да провери за задържани примитивни рефлекси?

# 132
Наскоро ходих и до София в центъра за ранна интервенция Всяка Дума на Станислава Чуринскйене, правихме два теста DP3 за детското развитие и CARS2 за аутизъм, и на двата резултата е на границата на средна към тежка фаза.

# 133
Хубаво де, ама с хоспитализацията всички тези неща няма да се решат.
Според мен, абсолютно излишен стрес за теб и за детето.
А неврологът свърши ли неговата работа, да направи ЕЕГ и да провери за задържани примитивни рефлекси?
Не,нищо такова не сме правили. Аз също ужасно много искам да избегна стреса от хоспитализацията, но не знам какъв е другият начин, да ми бъде диагностицирано детето, и да му изкарам ТЕЛК ако има основание. Мислех,че диагноза се поставя на базата на заключенията на всички специалисти, с които ще има работа детето в болницата. А също ще се правят и изследвания.

# 134
Наскоро ходих и до София в центъра за ранна интервенция Всяка Дума на Станислава Чуринскйене, правихме два теста DP3 за детското развитие и CARS2 за аутизъм, и на двата резултата е на границата на средна към тежка фаза.
Нищо от това не налага прием в болница. Само ще стресирате детето. Консултациите с тези специалисти, са нещо банално и се правят в извънболнична среда.

Общи условия

Активация на акаунт