Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 806
  • 923
  •   1
Отговори
# 135
Иначе диагноза за нарушения в развитието, се слага след обследване от екип от детски психиатър,психолог и логопед,мисля, като децата се водят хоспитализирани само по документи, на практика ходят за кратко време в Клиниката, докато трае обследването. Това Ви върши работа за ТЕЛК, мисля. Изследвания не очаквайте да му правят.

# 136
Значи аз понеже съм лежала в това отделение мога от първо лице да кажа,че нямам спомен такива срещи да са се правили. В съседство имаше майка с дете на 4 г,невербално със съмнения за аутизъм. Правиха му ЕЕГ,там на всички правят,някакви генетични изследвания,които не са в отделението,ами ги натоварват на една линейка и ако не се лъжа ги карат в друга болница. Имам спомен,че щяха да му правят изследване,за чиято цел трябваше да прекара едно шише глюкоза,но понеже майката не можа да се пребори да му я даде,сестрите го отведоха и със сонда през носа...бяха го направили на мат и маскара. Персонала е ужасен,сестрите са хвани едната,удари другата.Толкова груби и озлобени жени на едно място не бях виждала.
Възможно е с психолог да е имало консулт и при мен идва също. Накрая въпросното дете го изписаха без диагноза.
Моя малкия като стана на 7-8 месеца педиатъра му искаше да правим контролно ЕЕГ,т.е. пак да ме хоспитализират във въпросното отделение. Хич не пожелах и да чуя...

# 137
Джипито ме насочи към детски невролог, когато споделих с нея тревогите си. Отидох при Панова, защото тя работи по здравна каса, и тя не му е поставяла диагнози, а от това, което видя като поведение на детето и от моите обяснения, каза,че вижда аутистични маркери и ни препоръчва хоспитализация в отделението по детска неврология в Пловдив. Не съм ходила за второ, трето мнение, дефицитите при детето ми са налице и не виждам много смисъл да чакам с месеци за други мнения,за да губя време. Тези "специалисти"  май са само да сложат диагнозата и от там нататък, ние,родителите сами сме си лекари на децата.

Привет! Ние минахме по подобен ред - първо педиатърът ни насочи към невролог, който ни разясни, че на тази крехка възраст (2,2) детето няма да получи диагноза и ще се води със съмнения за аутизъм, вероятно до към 5-6г. Устно ни каза, че това си е аутизъм. И си е така. Въз основа на това съмнение пусна ЕЕГ, ЯМР, кръвни изследвания и очакваме да се направят генетичните. За всички тези изследвания не се е налагало да оставаме в болницата.

После минахме обследване.
Ако вашето хоспитализиране е за обследване, ще имате среща с психолог. Попитайте дали може да си спите вкъщи!? Ако не ви е проблем логистиката, разбира се.

Само да добавя, че след невролога, педиатърката ни посочи къде ще се провеждат терапиите и направо го записахме, платено, без да чакаме обследване и т.н. След няколко месеца излезе решението и премина на безплатна терапия.
Искам да кажа, че можете да си потърсите център за работа с такива деца и да започнете, едва ли са много в града...

# 138
Джипито ме насочи към детски невролог, когато споделих с нея тревогите си. Отидох при Панова, защото тя работи по здравна каса, и тя не му е поставяла диагнози, а от това, което видя като поведение на детето и от моите обяснения, каза,че вижда аутистични маркери и ни препоръчва хоспитализация в отделението по детска неврология в Пловдив. Не съм ходила за второ, трето мнение, дефицитите при детето ми са налице и не виждам много смисъл да чакам с месеци за други мнения,за да губя време. Тези "специалисти"  май са само да сложат диагнозата и от там нататък, ние,родителите сами сме си лекари на децата.

Привет! Ние минахме по подобен ред - първо педиатърът ни насочи към невролог, който ни разясни, че на тази крехка възраст (2,2) детето няма да получи диагноза и ще се води със съмнения за аутизъм, вероятно до към 5-6г. Устно ни каза, че това си е аутизъм. И си е така. Въз основа на това съмнение пусна ЕЕГ, ЯМР, кръвни изследвания и очакваме да се направят генетичните. За всички тези изследвания не се е налагало да оставаме в болницата.

После минахме обследване.
Ако вашето хоспитализиране е за обследване, ще имате среща с психолог. Попитайте дали може да си спите вкъщи!? Ако не ви е проблем логистиката, разбира се.

Само да добавя, че след невролога, педиатърката ни посочи къде ще се провеждат терапиите и направо го записахме, платено, без да чакаме обследване и т.н. След няколко месеца излезе решението и премина на безплатна терапия.
Искам да кажа, че можете да си потърсите център за работа с такива деца и да започнете, едва ли са много в града...
Лилимей, Вие обаче май не живеехте в България. Тук няма подобен ред - в общи линии се оправяш сам и никой никъде не те насочва. А официална диагноза за проблем в развитието, се слага около 3-тата година, може и малко преди нея.

# 139
Да, но стъпките, които следват съвпадат с нашите. В смисъл, че ми се струва ок.

И да споделя още нещо. От ДГ на малкия ни помолиха да попълним молба за обследване, психопедагогическо. Май си имам две момчета с аутизъм.

# 140
Значи аз понеже съм лежала в това отделение мога от първо лице да кажа,че нямам спомен такива срещи да са се правили. В съседство имаше майка с дете на 4 г,невербално със съмнения за аутизъм. Правиха му ЕЕГ,там на всички правят,някакви генетични изследвания,които не са в отделението,ами ги натоварват на една линейка и ако не се лъжа ги карат в друга болница. Имам спомен,че щяха да му правят изследване,за чиято цел трябваше да прекара едно шише глюкоза,но понеже майката не можа да се пребори да му я даде,сестрите го отведоха и със сонда през носа...бяха го направили на мат и маскара. Персонала е ужасен,сестрите са хвани едната,удари другата.Толкова груби и озлобени жени на едно място не бях виждала.
Възможно е с психолог да е имало консулт и при мен идва също. Накрая въпросното дете го изписаха без диагноза.
Моя малкия като стана на 7-8 месеца педиатъра му искаше да правим контролно ЕЕГ,т.е. пак да ме хоспитализират във въпросното отделение. Хич не пожелах и да чуя...
Като чета това и ми прилошава....Тази майка, защо не е реагирала, а е подложила детето на този кошмарен тормоз? Да ти вкарват глюкоза през носа...Аз бих им пъхнала тръбите в техните носове #2gunfire

# 141
Момичета въвеждам мляко от камила за което постоянно чета добри отзиви в една чужда група . Преди да започна с 1/3 чаена лъжичка, малката беше със сополи за пореден път от яслите.  След започване на млякото започна да подържа и 39.7 градуса температура, и имаше гнойни полепи по гърлото. Изписаха ни естествено антибиотик и понеже температура не спадаше и го давах 5 вечери. Сега и добре. Антибиотика и е спрян, но има малък обрив  на дупето отгоре. Може ли да е алергия от антибиотика  или млякото? Дали има кандида след приема на антибиотика? Какво да тествам и дари резултатите в обикновена лаборатория ще са реални?

# 142
Аз си мисля,че е добре да спреш с млякото. Добавки не се въвеждат и дават,когато детето е болно. Изчисти първо обрива, нека се стабилизира и после пробвай плавно да въвеждаш.

# 143
Момичета моля за съвет.... малкия го водя в център за аутисти,там ми казват че не иска да звукоподръжава,обаче пък при логопедката която го водя той се опитва да повтаря след нея макар и последните срички на думата.... Вече си мисля че нещо ме баламосват и не се занимават с него... А той толкова обича да ходи там. Дали да го спирам от там

А има ли детски невролог ,който прави ЕЕГ в будно състояние на дете?  Thinking
И задължително ли е това изследване,защото звънях на проф Иванов от Пловдив и той ми обясни че е задължително да се направи ЕЕГ под упойка и генетични изследвания....за да се намери проблема на детето.                              Ако не съм искала,да си търся друг доктор..... Какво е това отношение по телефона не знам,не искам и да си представям наживо.  #Crazy
Дайте ми мнение за някой друг детски невролог от София или друг град

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 15:15 от tinna_st

# 144
А има ли детски невролог ,който прави ЕЕГ в будно състояние на дете?  Thinking
И задължително ли е това изследване,защото звънях на проф Иванов от Пловдив и той ми обясни че е задължително да се направи ЕЕГ под упойка и генетични изследвания....за да се намери проблема на детето.                              Ако не съм искала,да си търся друг доктор..... Какво е това отношение по телефона не знам,не искам и да си представям наживо.  #Crazy
Дайте ми мнение за някой друг детски невролог от София или друг град
Ама и тия доктори не са добре, как ги слагат упойките за всяко нещо. Ние на дъщеря ми правихме ЕЕГ-то в будно състояние в Детско Здраве при д-р Димитрина Христова. Просто ми определиха час в 14 ч., аз я вдигнах рано в 7 ч и цял ден се разхождахме и играхме и тя след, като се измори доволно я заведох и д-рката ми каза да и дам да погледа малко филмче на телефона, за да не мърда докато се прави изследването и така бяхме за по-малко от 30 мин готови.

# 145
  • Пловдив
ТиннаСт, това при постъпване в болницата ли се има предвид, че го правят задължително, или е ставало дума изобщо за какъвто и да било преглед при него, дори платен?

Защото нашия човек сме го водили преди време не при професора, но при друга лекарка, работеща в Мед. център "Юник", в който мисля, че той е собственик или съдружник, тоест би се очаквало до някаква степен да ръководи лекарите там. Не се и спомена за някакви допълнителни изследвания (извън консултация с психолог и психиатър, разбира се), а от ЕЕГ лекарката не сметна, че има нужда. Само го прегледа и даде заключение за нормален неврологичен статус и вероятно нарушение от аутистичния спектър.
Аз иначе изобщо не бих възразявала срещу каквито и да било изследвания; е, по отношение на упойката и аз бих предпочела без нея.

# 146
ТиннаСт, това при постъпване в болницата ли се има предвид, че го правят задължително, или е ставало дума изобщо за какъвто и да било преглед при него, дори платен?

Защото нашия човек сме го водили преди време не при професора, но при друга лекарка, работеща в Мед. център "Юник", в който мисля, че той е собственик или съдружник, тоест би се очаквало до някаква степен да ръководи лекарите там. Не се и спомена за някакви допълнителни изследвания (извън консултация с психолог и психиатър, разбира се), а от ЕЕГ лекарката не сметна, че има нужда. Само го прегледа и даде заключение за нормален неврологичен статус и вероятно нарушение от аутистичния спектър.
Аз иначе изобщо не бих възразявала срещу каквито и да било изследвания; е, по отношение на упойката и аз бих предпочела без нея.

АМи аз му звънях да си запишем час за преглед,попитах го какви други допълнителни изследвания се правят на децата....а той се държа отвратително.
А в този медицински център как се казва невроложката?

# 147
  • Пловдив
Д-р Иглика Соткова. Но това беше преди две години и половина. После тя беше май в майчинство, сега не знам дали е там. В същия център работят и други невролози.

# 148
  • с.Николово, обл. Русе
Да ме прощава Доктора ама за да има смисъл от ЕЕГ детето трябва да е будно. Когато е под упойка не може да се разберат много неща. Явно нещата опират до пари, тъй като за упойката също трябва да си платите.

# 149
С нас професора беше мил, но не ни назначи е ЕЕГ и до днес и нямаме.
да попитм биорезонанс някой правил ли е?

Общи условия

Активация на акаунт