Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 961
  • 923
  •   1
Отговори
# 660
  • Шотландия/Абърдийн
Здравейте, имам близнаци на 5 и половина години - момчета ,живеем във Шотландия на единия близнак има поставена диагноза Аутизъм на другия все още не и двамата не говорят изобщо единия близнак единствено издава звузи на негов си език но като му говориш почти разбира всичко.Може ли някой да ми кажи и да ми даде координати на добър специалист във БГ.Благодаря Ви предварително.

# 661
За какво? Какъв?

# 662
Здравейте, момичета!
Радвам се, че ви има и мога да споделя опит с вас. Пиша тук за първи път, с молба за мнение и съвет. Синът ми е на 2 години и 9 месеца, изключително будно и лъчезарно дете. През последните няколко месеца прояви силен интерес към числа и букви, който се затвърждава. Познава всички форми, цветове, животни и плодове. Все по-трудно обаче го измъкваме от числата и буквите. Открива ги навсякъде и за нас, като родители е голямо предизвикателство да го откъсваме и вкарваме в други ситуации и игри. Има вербални и речеви проблеми, т. е. борави с много малко думи за възрастта си. В същото време знае много песнички и пее свободно, но трудно влиза в осъзнат диалог. Липсва и инициатива за такъв. Но е с много добър очен контакт, споделя и търси одобрение при игра. На пръв поглед е съвсем нормално дете. Като майка усетих известно смущение в развитието му още преди повече от година. Направихме редица консултации, включително с психиатър, логопед и ерготерапевт. Работи индивидуално и с психолог. Последният тест, който направихме при специалист  /
по аутистичната ос/ показа проблем, но в най-леката група. Очевидно е, че трябва работа....
Може ли да ми препоръчате добри специалисти в София? Имам усещането, че губим време в лутане и не намираме точните хора.
Живеем в София и всеки споделен опит, както и мнение ще е полезно за нас. Успех с вашите прекрасни деца!

# 663
  • Шотландия/Абърдийн
Специалист за Аутизъм.

# 664
  • Шотландия/Абърдийн
Здравейте момичета  bouquet Имам малко страничен въпрос, бихте ли ми казали къде може да се направи анализ на коса за тежки метали и минерали?
Благодаря!
Аз изпратих коса в Америка и изследванията ми пристигнаха с коментар от д-р Яско.
Изследването е 85 долара.

# 665
  • Шотландия/Абърдийн
Вие ли изпращате изследването за тежки метали от косата.Бихте ли ми дали адрес на който да изпратя изследването и какво точно се прави .Аз ли трябва да изпратя изследването във Америка ?

# 666
Здравейте,видях че последно сте коментирали изследването на коса за тежки метали и реших и аз да пиша. Тъй като искам да направя такова на сина ми,както вече съм споменавала не знам Детокс центъра добър вариант ли е,мисля че някои майки тук са го ползвали. Резултатите по мейла ли пристигат и изобщо всяко мнение за този медицински център е добре дошло за мен..
 https://www.detoxcenter.eu/

# 667
  • София
Здравейте, момичета!
Радвам се, че ви има и мога да споделя опит с вас. Пиша тук за първи път, с молба за мнение и съвет. Синът ми е на 2 години и 9 месеца, изключително будно и лъчезарно дете. През последните няколко месеца прояви силен интерес към числа и букви, който се затвърждава. Познава всички форми, цветове, животни и плодове. Все по-трудно обаче го измъкваме от числата и буквите. Открива ги навсякъде и за нас, като родители е голямо предизвикателство да го откъсваме и вкарваме в други ситуации и игри. Има вербални и речеви проблеми, т. е. борави с много малко думи за възрастта си. В същото време знае много песнички и пее свободно, но трудно влиза в осъзнат диалог. Липсва и инициатива за такъв. Но е с много добър очен контакт, споделя и търси одобрение при игра. На пръв поглед е съвсем нормално дете. Като майка усетих известно смущение в развитието му още преди повече от година. Направихме редица консултации, включително с психиатър, логопед и ерготерапевт. Работи индивидуално и с психолог. Последният тест, който направихме при специалист  /
по аутистичната ос/ показа проблем, но в най-леката група. Очевидно е, че трябва работа....
Може ли да ми препоръчате добри специалисти в София? Имам усещането, че губим време в лутане и не намираме точните хора.
Живеем в София и всеки споделен опит, както и мнение ще е полезно за нас. Успех с вашите прекрасни деца!

Здравей Flowers Hibiscus Харесва ми как описваш проблемите на детето! Вероятно си сериозен и отговорен човек и имаш желание и очевиден ресурс да помогнеш на детето си. Поздравления Sparkling Heart Ще ти помогнем разбира се, но ми се иска да ми напишеш при кои специалисти си го водила досега, кой го е консултирал и кой психолог работи с детето.Какво точно те притеснява, че изпускаш...? Според мен най необходимата помощ за проблема, който описваш е работа с психолог на този етап - вие работите точно с психолог! Още веднъж - поздравления Hands Clap Може и на лични да ми пишеш, ако се притесняваш тук да споделиш за специалистите при които ходите и сте ходили! Питам те това за да ми е по лесно да те насоча към още специлисти и да ти дам препоръка за кой и къде! Успех и на теб ти желая Two Hearts

# 668
  • Шотландия/Абърдийн
Някой  правил ли е на дете със аутизъм ядрено магнитен резонанс.Имам близнаци на едното е поставена диагноза аутизъм на другото все още не но най вероятно и той има аутизъм .Смятаме на единия близнак са направим ядрено магнитен резонанс и двете са момчета.Моля някой да ми пише ако е правил на детето си.Благодаря Ви предварително.

# 669
  • София
Някой  правил ли е на дете със аутизъм ядрено магнитен резонанс.Имам близнаци на едното е поставена диагноза аутизъм на другото все още не но най вероятно и той има аутизъм .Смятаме на единия близнак са направим ядрено магнитен резонанс и двете са момчета.Моля някой да ми пише ако е правил на детето си.Благодаря Ви предварително.

Правихме есента. Всичко е идеално. Скоро дадох диска на близък приятел неврохирург и той да го види. Няма абсолютно нищо. Каза, че е много подробно изследването, с много разрези. Всичко е на клетъчно ниво явно и не може да се види.

# 670
Специалист от аутизъм няма.
Има психиатър който поставя диагноза и следи от чисто медицинска гледна точка развитието на детето и как се променя диагнозата спрямо това... Има  и специалисти които работят с детето. Те го терапевтират.При едно цялостно обследване  като в св. Никола могат да ви кажат какви специалисти е добре да потърсите. Но вие решавате какво ще правите към кого ще се обърнете и  каква алтернативна или не терапия ще предприемете. Не знам как е там където живеете. Тук е така.
Аутизъмът не е болест той е състояние , не е като глухота или плоскостъпие. Специалист по аутизъм няма.
Както и че при близнаци може едното дете да има поведение на дете от спектъра а другото да няма. Ямр търси чисто физически проблеми - които по някакъв начин биха обяснили аутистичното поведение.

Съвсем откровено не разбирам за какво търсите някого тук. Терапевтиране е добре да се извършва там където детето живее, то е свързано с езика културата косвено , обстановката. Това че някой в бг ще ви каже че детето проявява поведение на дете от спектъра няма да реши нито един проблем. Въпросът не е в това каква диагноза ви е поставена за момента а какво се прави по подобряване на  състоянието,а защото на 5 години само със звуци е показател на доста проблеми.

# 671
  • Шотландия/Абърдийн
Може би не се изразих точно знам че няма специалист за аутизъм и че аутизма е състояние а не болест.Тук във Шотландия здравната система е мудна много време се чака за да ти дадат час за специалисти.Във БГ сме ходили във Пловдив до др.Пискова тя ни препоръча да идем във Варна но доц.Георгиева гастроентеролог за да ни направи изследвания да се види какво точно липсва на децата и да минат на диета специална за аутисти смятаме да направим и ядрено магнитен резонанс.Благодаря Ви за отговора.

# 672
  • Шотландия/Абърдийн

Правихме есента. Всичко е идеално. Скоро дадох диска на близък приятел неврохирург и той да го види. Няма абсолютно нищо. Каза, че е много подробно изследването, с много разрези. Всичко е на клетъчно ниво явно и не може да се види.
А на детето Ви беще ли поставена пълна упойка ?

# 673
  • София

Внуче ми е. Естествено беше с пълна упойка. Той е на 5г.

# 674
  • Шотландия/Абърдийн

Внуче ми е. Естествено беше с пълна упойка. Той е на 5г.
Ок Благодаря Ви много.

Общи условия

Активация на акаунт