Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 911
  • 923
  •   1
Отговори
# 735
Магдена, Ноотеопила може да ти го изпише и педиатър.

# 736
Катина, Дани, много Ви благодаря!

# 737
  • Пловдив
Може, разбира се, и личният лекар ще може, и психиатър също може, стига да се навие. Въпросът е кои се навиват най-често. Wink Струва ми се, че психиатрите не са му фенове, за общопрактикуващите и педиатрите не знам, но предполагам, че също не са.

# 738
Виждам, че е края на темата и бих искала да я завършим с нещо положително. Нашите деца могат да постигнат много, въпреки дефицитите си:

# 739
  • Шотландия/Абърдийн
Здравейте гледахте ли днес предаването на Гала -На Кафе.Имаше доста информация относно аутизма .http://drrobertmelillo.com

# 740
Честито, pepi_r! Първенец! С отработено движение получава медала - не му е за първи път Simple Smile

# 741
Здравейте гледахте ли днес предаването на Гала -На Кафе.Имаше доста информация относно аутизма .http://drrobertmelillo.com
Д-р Мелило е създателят на Брейн Баланс, наскоро издадоха книгата му в БГ "Откъснати деца".  Българска майка, която е била в центъра му в Америка и е следвала програмата му е извадила детето си от лапите на аутизма.

# 742
Може, разбира се, и личният лекар ще може, и психиатър също може, стига да се навие. Въпросът е кои се навиват най-често. Wink Струва ми се, че психиатрите не са му фенове, за общопрактикуващите и педиатрите не знам, но предполагам, че също не са.

Зависи доколко ти е близка. Нашата педиатърка ми написа рецепта когато изгубих тази от психиатърката. Но тя лекува децата ми от 20 години. Вече се разбираме с нея от половин дума.

# 743
  • Шотландия/Абърдийн
Д-р Мелило е създателят на Брейн Баланс, наскоро издадоха книгата му в БГ "Откъснати деца".  Българска майка, която е била в центъра му в Америка и е следвала програмата му е извадила детето си от лапите на аутизма.

Със съпругами смятаме да се свържим със др.Мелило дано да може да помогни на децата близнаци са и двамата са със диагноза аутизъм .

# 744

Със съпругами смятаме да се свържим със др.Мелило дано да може да помогни на децата близнаци са и двамата са със диагноза аутизъм .
Опитайте, купете и книгата да я прочетете вътре има описани упражнения за домашна обстановка. Но трябва да се правят поне по 2-3 пъти на ден.

# 745
  • Шотландия/Абърдийн

Опитайте, купете и книгата да я прочетете вътре има описани упражнения за домашна обстановка. Но трябва да се правят поне по 2-3 пъти на ден.
Да готови сме всичко да направим за да можем максимално да помогним на децата.Благодаря Ви.Blush

# 746
  • Тук
Някъде тук в България няма ли да направят програма по Брейн Баланс, т.е. да се обучат специалисти и да има възможност децата да посещават? Ако имате инфо споделете.

# 747
Някъде тук в България няма ли да направят програма по Брейн Баланс, т.е. да се обучат специалисти и да има възможност децата да посещават? Ако имате инфо споделете.
Доколкото знам Лучия Таскова /психолог-терапевт от гр. Пловдив/ е обучена от д-р Мелило да прави Брейн Баланс. Иначе системата на Киндиру също се припокрива до някъде с ББ и ви дават упражненията за вкъщи, които трябва да се правят по 2-3 пъти на ден и се сменят след месец-два.

# 748
Здравейте! Относно Ноотропила, и аз съм си мислила личния лекар да ми го изпише в България на сина ми, но нали дозировката е много важна...за това реших да е детски психиатър или невролог,който в практиката си е предписвал това лекарство и има опит. Re ge, доц. Стамболова ли е предписала на сина ти Ноотропил или греша...четох много добри отзиви за нея,както и ти мисля че си писала и най вероятно ще запиша час за консултация с тази лекарка.

# 749
Здравейте! Относно Ноотропила, и аз съм си мислила личния лекар да ми го изпише в България на сина ми, но нали дозировката е много важна...за това реших да е детски психиатър или невролог,който в практиката си е предписвал това лекарство и има опит. Re ge, доц. Стамболова ли е предписала на сина ти Ноотропил или греша...четох много добри отзиви за нея,както и ти мисля че си писала и най вероятно ще запиша час за консултация с тази лекарка.

Да, Томелла. При което ние бяхме при нея когато той беше на три и тя настоя да се изчака до 3,5 и ако няма реч тогава да се почне. Както и ми бе направила схема на постепенно повишаване на дозата , за което съм писала тук, че и схемата бях публикувала. Настояваше, че ако има изнервяне трябва да се чуем и да смалим плавно дозата докато намерим нужния оптимум.Както и беше подчертала че поне първата година  не е желателно приема да е еднократен а разделно на две дози - сутрин и на обяд. В дг директорката настоя че аз трябва да му давам ноотропила и беше права защото това е лекарствено средство и ходих в градината всеки обяд да му давам дозата.

Стамболова беше категорична че той не е от спектъра и не само ами въобще няма да има интелектуални задръжки. и се оказа права макар на местно ниво го водиха с ггр до 7 годишен, а в началото въобще ни обаждаха ужасяващи прогнози. Тя предположи че до 3,5-4 той ще проговори но точно там сгреши. Той не проговори още доста дълго време. Но нейната грешка не бих нарекла сериозна. В крайна сметка да се добие представа за това защо не говори би било трудно от една визита за един час.

Общи условия

Активация на акаунт