От кой матрак сте доволни? - Тема 6

• 175 826
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
А аз търся двулицев. Честно казано по характеристики и на проба всички ми харесват. Не различавам по неудобен и по удобен. Трябва време да се усети разликата

# 541
  • София
Имам следния казус и ще се радвам на съвети от ваша страна - преди няколко месеца сменихме жилището и в новото спалнята ни е с много мек, латексов матрак. Сам по себе си е хубав, някакъв немски, но и двамата с мъжа ми сме с проблеми, дори блокирах някакъв нерв на гърба от него и сега търся варианти как да го направя по-твърд. Чудех се дали не мога да купя някакъв топ матрак за отгоре, според вас мога ли да намеря такъв, който да втвърди усещането? Или направо да мисля за смяна на матрака?

# 542
Имате ли подматрачна рамка? Чрез нея в известна степен може да се регулира твърдостта на матрака.

# 543
  • София
Има, да, но не виждам какво да направя с нея. Проблемът е, ме самият матрак си е мек, с такава характеристика е, за някои хора може да е идеален, но за нас е ужасен. Ние спим на много твърдо.

# 544
Има ортопедични топ матраци, но и те не са много твърди. А и не е толкова изгодно. Бих продала настоящият и купила нов матрак.

# 545
  • София
Да го продам не мога, под наем сме и ако го сменим, трябва да накараме хората да си складират някъде стария, което пак е разправия. То и до там ще се стигне накрая сигурно, но може ли линк за ортопедични топ матраци?

# 546
Да го продам не мога, под наем сме и ако го сменим, трябва да накараме хората да си складират някъде стария, което пак е разправия. То и до там ще се стигне накрая сигурно, но може ли линк за ортопедични топ матраци?
Не си правете компромиси, за сметка на здравето. Откак сме на твърд мартак,  изчезнаха много болежки в гърба.
Аз не бих дала пари за топ матрак, не очаквам чудеса. Най-добре сменете матрака (т.е. купете нов, дори да е на изплащане).  Просто изказвам мнение, не ви ангажирам или задължавам. А и нямам  опит с топ матраци.

# 547
Според мен мек матрак няма как да стане твърд с топ. Все ще потъва. Освен мекотата да е само повърхностна и горния пласт да "обира" потъването.

# 548
  • София
Благодаря, момичета, явно това и ще направим!

# 549
  • Варна
Аз пак в търсене на матрак, вече за мен. Преди месец купихме Виско покет на Нани за сина ми и е доволен, но каза, че най-добре е за хора, които спят по гръб - по негова преценка така е най-удобен.
За себе си искам май този: https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/gold/matrak-90x2 … gold-f120-wellpur. Моля, ако някой има такъв, да даде мнение става ли за проблемен кръст, че там ни е слабото място и на двамата с мъжа ми!
Имам и една питанка: Какво ще рече това F120 в името? Защото има и F 110... newsm78

# 550
За проблебен кръст ,гръбнак и прочие-Магнифлекс! Нищо др.не признавам вече! Взех на децата такива от Юск( или подобни-пак бяха намалени доста,примерно от 500 на 250лв,не помня вече) оня ден ми се наложи да поспя в детската,е измъчих се ...или пък,сега за почивните дни бяхме на морето,пак мъка Sad гърбът ми си търси магнифлекса и това е !

# 551
  • Варна
За проблебен кръст ,гръбнак и прочие-Магнифлекс! Нищо др.не признавам вече! Взех на децата такива от Юск( или подобни-пак бяха намалени доста,примерно от 500 на 250лв,не помня вече) оня ден ми се наложи да поспя в детската,е измъчих се ...или пък,сега за почивните дни бяхме на морето,пак мъка Sad гърбът ми си търси магнифлекса и това е !
Да, вероятно е така, въпреки, че до момента го приемах по-скоро като реклама. Той обаче е сериозна сума. Бихте ли назовали модела, защото в магазина ми предложиха и по-бюджетен модел?
 bouquet

# 552
Аз заварих в новия ни апартамент два единични магнифлекс, които сложихме на спалня. Съвсем здрави и запазени са, но не съм чак толкова очарована. По-добре са от матрака в квартирата ни (не знам марка, средно скъп), но не знам дали наистина си заслужават парите. Според приятеля ми дормео е по-добре, аз съм скептична, защото дормео много прекаляват с рекламата. Ако избирате магнифлекс, проверете всички варианти и обмислете добре какъв модел. Ако не ви е подходящ, като мен няма да имате разлика дали  е скъп или е разтегателния ми диван. Досега никой не ми е допадал за спане странично, като най-меките в този случай са ми най-зле.

# 553
  • Варна
Сега, като чета аз съм явно в абсолютна заблуда newsm78 Спя само настрани и си мисля, че искам мек, мемори матрак. Сигурно само така си мисля....Сегашните ни матраци са латекс Екон лукс, ползваме ги от 7 години и ми се струва, че станаха много твърди. Затова си мисля, че искам мек, а май тотално съм се заблудила. Боже, един матрак го мисля вече половин година ooooh! Че аз се омъжих за седмица и вече 32 год. съм доволна /през повечето време/ от решението си, а матракът ще се окаже по-важен избор. Thinking  Юск има опция да пробваш 100 дни и ако не ти хареса - връщаш, та това ми допада. Идеята е, че можеш да си сигурен след седмица ползване, а не както ме убеждават в магазина да избирам "по разрез".

# 554
Моят е 160-200,силвъркеър,струваше ми деветстотин и няколко лв. ми излезе с някаква отстъпка, за мен това не е много за комфортен матрак, колко да спестя с др. 200-300 Еми не си струва. За проблемен гръб, мекият матрак, дори удобен е лош избор.

Общи условия

Активация на акаунт