От кой матрак сте доволни? - Тема 6

• 175 746
  • 763
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Някой питаше за твърд матрак. Аз съм с Ривиера на Магнифлекс и в твърд. Много съм доволна. Наспивам се като хората. Нищо не ме боли. Който обича твърди матраци е идеален. Заради меморито хем ти е меко, а не потъваш.

От къде е закупен матрака?
Благодаря!

# 646
Миналото лято в Айко имаше промоция на матраци и го поръчах от там. Изработи ха ми го по поръчка в Италия за 40 дни, защото се води нестандартен размер 200/200.За момента това беше най - добрата отстъпка.

# 647
Колебая се между матрак за спалня /двоен/ Нани Сирена Фреш Мемори - ползвам такъв единичен и е супер, обаче двоен ще бъде огромен и тежък, че и вкарването ще е драма, има един завой там преди спалнята. Та на Магнифлекс били навити на руло - харесала съм Релано нео и Силвъркеър. Някой с пресни отзиви за сравнение на тези два модела на Магнифлекс? Реланото не е ли много твърд, въпреки че ние обичаме да спим на твърдо. И наистина ли са навити на руло, че драмата с пренасянето и доставката на матрака си я представям от сега. Срещнах отзиви, че и двата модела били с еднаква твърдост, което е в полза на по-евтиния - Релано. Но дали е така...

# 648
  • София
Тъкмо щях да пиша, че избрахме Релано Нео, пред Магни гранде обаче. За мен Силвъркеър е по-мек, а на мен ми трябва твърд. Но ми е удобен въпреки твърдостта. Чакам да ви го докарат другата седмица и мога да пиша повече, ако не бързаш.

# 649
Много благодаря, аз имам време до другия петък да поръчам на промоция, така че ако не те затруднява, пиши като почнете да го ползвате. Че от магазина за матраци ми отговориха, че е по-твърд от Силвъркеър и аз се поуплаших да не би да ни е прекалено твърд. Иначе съм много доволна от Нани Сирена Фреш Мемори, но ако го поръчам 180/200 направо не зная как ще го вмъквам, че и доста тежи, иначе е супер удобен, няма спор.

# 650
  • София
Ще ми го докарат във вторник или сряда, трябва да преседи една нощ и веднага щом го пробвам, ще пиша. Т.е. Четвъртък или петък сутрин. Пиши ми  и на лични, ако забравя.

# 651
Скоро, когато и ние търсихме матрак също съм пробвала двата модела на Магнифлекс и определено Relano Neo беше осезаемо по-твърдият, поне според мен. В крайна сметка и двата ни се стори твърди за нас и избрахме модел на НАНИ.

# 652
Олив, благодаря. И аз мисля, че Нани са много удобни - имам впечатление от Сирена Фреш Мемори само. Но ми се струват доста тежички и ако трябва да мъкна двоен матрак 180/200 по стълби и коридори, че и механизъм ще има спалнята, то няма отваряне. Отделно, че Нанито има лятна и зимна страна, как ще се обръща този матрак не знам.

# 653
  • София
  Май доста се минах с един матрак 144х200см, ползвам го на рамките само, но се колебая дали да му поръчвам спалня (още 250лв, за чамова).

Дали мога да го продам (с този размер - има мемори слой)?
И да си заложа на утвърден стандарт (160х200см, който ще стане и за двама един ден).

Питам, защото искам да си поръчам качествени чаршафи и калъфки, завивка/и,  а това зависи от размера.

Освен в Зона-та къде може да се тестват непружинни матраци. Нещо за около 500лв си мисля.

# 654
За серията Isleep някакъв скорошен отзив има ли? Блазни ме мисълта, че са навити на руло, при размер на спалня 180/200 това си е голямо предимство пред нормално разгънатите матраци. А цените им са добри, гаранция 16 години. Търся средно твърд към твърд матрак, виждам, че има такива. Ясно ми е че не са Магнифлекс, ама и цената им не е такава. По-евтини са от скъпите модели на Нани.

# 655
  • София
Аз пробвах и isleep coolcomfort, не е лош, но за мен беше мек.

# 656
О, много ти благодаря. Къде ги има тези матраци да се пробват на живо? За София питам.

# 657
  • София
Гледате ли дали се сваля калъфа? Аз предпочитам със сваляем, за да не го мисля после... и то да се разцепва на две (при големите е трудно изпирането в стандартна пералня)

# 658
Ами аз имам такива матраци, обаче още не съм ги прала. Някъде срещнах мнение, че е излишна екстра, защото има риск после ако се свие след пране да не можеш да го облечеш обратно. Важното било да се ползва протектор с цел да се запази максимално матрака и ако се наложи след години - да се изпере целия матрак.

# 659
  • София
Ами аз имам такива матраци, обаче още не съм ги прала. Някъде срещнах мнение, че е излишна екстра, защото има риск после ако се свие след пране да не можеш да го облечеш обратно. Важното било да се ползва протектор с цел да се запази максимално матрака и ако се наложи след години - да се изпере целия матрак.
И цял живот... (5-10г) си спиш на бактерии, акари и прочие?!  Disappointed Relieved
Пералните си имат т.нар. програми и всичко си е точно.

Общи условия

Активация на акаунт