Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 64 775
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Дано да има индустриални кисели млека, които да се доближават макар и малко до това, което трябва да бъде. Без да съм в бранша качеството ми изглежда ниско. Опитвали сме в най-различни места в страната "домашни" млека и разликата е съществена. Препоръчай най-добрите Simple Smile Да направим списък.

Относно качеството на заместителите вече съм се изказала.

Както и да е, киселото мляко е хубаво, изварата е хубава, рикотата още повече, пресните сирена са хубави. Всичко, което е прясно и добре приготвено от добри продукти, е хубаво.

Виолета днес закуси пак авокадо, броколи, батати...Simple Smile Да не се повтарям.

Не си ме разбрала правилно. В Германия вече просто няма понятие за "въвеждане" на глутен. Дават се глутеносъдържащи храни без да има схеми, количества и прочие, и прочие. След шести месец. Надявам се така да е ясно. Аз първо прочетох цитираните статии за захранването, после рових във форума и едва на по-късен етап разпитвах другите мами, които живеят в чужбина и отворих и чуждестранните сайтове, даже бях постнала техните коментари, че им са се смеели педиатрите на "въвеждане на глутен". Щом не е алергично бебето, и в Италия след навършен шести месец е по същия начин. При ЗВБ пък да не говорим, там още в началото може да се предложи почти всичко. Не знам как по-ясно да се изразя, възможно е и изказът ми на български да не е толкова правилен, поради непрекъснатата употреба на всевъзможни езици, включително и сега имам още десет прозореца отворени и изобщо не ми се занимава да коментирам.

# 151
mgpd, чудесно е, че си дала рибена супа Simple Smile Особено ако е имало парченца Simple Smile
Аз се ядосвам, че няма да има риба юни месец, но ще наваксаме есента. Тук рибата... Sick Но пък има телешко и дори конско. И преди пак да се озадачите, конското е традиционна храна за бебетата в Италия и деликатес в много региони, дори си има индустриални пюренца 6+ на Плазмон - "Plasmon Cavallo", с голяма конска глава  Mr. Green
Преди да се запозная с ММ яздех редовно и щях да повърна, когато ми предложи пържола...но с времето някакси преодолях това, при все че още изпитвам смесени чувства. Съдържанието на желязо също е много високо. https://www.healthambition.com/horse-meat-vs-beef/

# 152
То в Германия пък май и любимата им супабеше от телешки опашки   Grinning .
Аз сирене и кашкавал купувам от един фирмен магазин, има и кикело мляко овче, козе, биволско, но аз за мен предпочитам обезмаслени

# 153
В Рим едно от традиционните ястия е Coda alla vaccinara...яхния с волска опашка.
"Млекарницата на Добрев" е моето любимо място в Бургас Simple Smile Гответе се за среща вече, не остана Simple Smile

# 154
Ще се въздържа от марки, мисля, че е против политиката на форума. Писала съм и преди, да се четат етикети и да се поназнайват разни факти, с които да се предпазваме от некоректни производители и подвеждащи послания тип "олио без холестерол" и пр.

# 155
  • София
Момичета, имаме зъб! Simple Smile Нищо не мога да видя (освен белия венец), защото не дава, но много ясно се усеща на пипане нещо остро, явно резецът едва-едва е пробил тъкмо. Мамите със зъбати бебета да кажат така ли е в началото. Simple Smile

# 156
Shaw7y честито ви зъбче! Ами така е като пробива, драска, но не се вижда. На моя дребосък му избиха на седми месец, почти е на  осем, а едвам се показват от венеца. Помня, че на каката по-бързо израстваха. Обаче хапе като малко кученце, ако не си дръпна пръстта, ще го надупчи Grinning.

# 157
Точно така е, драска. Като успееш да надникнеш по-добре, ще видиш, че е като тиренце, тъничка чертичка. За броени дни ще се появи и съседното. Нашите горни са бая излезли вече, но са с доста голямо разстояние помежду си. Бабата казва, че и нейните са били така, както и на зълвата, но нещо се режело там и се събирали сами впоследствие.

# 158
  • София
Благодаря ви bouquet! Значи да не се чудя защо се усеща, пък не се вижда.

# 159
Честито зъбче. Сега започва очакването за следващите. Днес се качих с малкия в автобус. Голямо събитие и на връщане хванахме тролея, а той взе че спря по-рязко на светофара, една жена падна и си удари ръката. Шофьора се притесни и викна линейка, КАТ али бали луд ден и уморителен та се чудих къде съм тръгнала и аз с това дете, но беше наложително. Днес съм изцедена.

# 160
При нас ново 20..какро спи и започва да кашля, все едно се е задавил. През деня пак се случи на няколко пъти. Искрено се надявам да е от лиги. На мен от снощи насам ми се случва да се давя да кашлям на няколко пъти.. все едно ми е застанала прашинка на гърлото .. та се чудя да няма в къщи нещо, което да ни дразни  Confused Но просто не виждам какво може да е  ooooh!
Иначе венеца е бял и на топче, така, че и ние най-накрая скоро ще се похвалим. Малкия от както се научи да се изправя не се спира и за секунда. Прави го все по-уверено, вече дори не се замисля. Както килограмите са ми леко болна тема сега с това щъкане ако я кара така, имам чувството, че този месец няма пак да качи нищо, дори може би ще свали  Laughing

# 161
И Дамян прави така понякога, но най-много веднъж на нощ и то не всяка нощ. Или лиги или сополи.

Като сме на вълна зъби, някой знае ли кога трябва да започваме да ги мием?

# 162
Мони, ние стигнахме заветните 7 кг. Ще видим на консултацията колко точно са. Нали, Симеон имаше хрема. Възможно е секрети да се стичат и за това да се закашля. Като изчезне хремата може да се нормализират нещата.

# 163
Добро ви утро! Ама че дъжд при нас вали.
Линуша, дано си починеш днес след приключенията вчера.
Моника, нали е хремав Симеон, сополките го дразнят. Наблюдавай го, да не слезе в белия дроб инфекцията.
Зъбите на каката започнах да мия към годинката долу горе с четка силиконов напръстник, много е удобна. Според мен трябва да са избили поне предните зъбчета, пък и бебето не разбира нищо и да му се пъха паста за зъби в устата и да я гълта според мен не е добре. Може би без паста пак става. Като гризат и дъвчат всичко сами си ги чистят засега Grinning.
Георги пи мляко в 5 тази сутрин, плака в осем и взе, че заспа, та до 10  Shocked и аз с него, хайлазкинята  Laughing

# 164
Еха, браво, аз мислех, че дамо ние се борим да ги стигнем Simple Smile А колко беше при раждането?
Днес звъняхме на лекарката, каза, че е от носа всичко, да го слагам да спи на възглавница, за да не се дави толкова много. Той предимно като спи кашля, вчера спа в количката на полу легнало ниво и нямаше кашляне. Отделно пръскам стеримар, давам му и вит.Ц да пие.. но ако до утре не спре кашлицата вече ще идем да ни види. Танче, и мен това не притеснява, да не слезе надолу.
И при нас вали дъжд и е много студено. Чакам приятелка да дойде на гости, а късния следобед евентуално мм да ни закара до някой мол да направим някои покупки..поне днес е делничен ден и няма да има жив човек в моловете.

Общи условия

Активация на акаунт