Относно качеството на заместителите вече съм се изказала.
Както и да е, киселото мляко е хубаво, изварата е хубава, рикотата още повече, пресните сирена са хубави. Всичко, което е прясно и добре приготвено от добри продукти, е хубаво.
Виолета днес закуси пак авокадо, броколи, батати...

Не си ме разбрала правилно. В Германия вече просто няма понятие за "въвеждане" на глутен. Дават се глутеносъдържащи храни без да има схеми, количества и прочие, и прочие. След шести месец. Надявам се така да е ясно. Аз първо прочетох цитираните статии за захранването, после рових във форума и едва на по-късен етап разпитвах другите мами, които живеят в чужбина и отворих и чуждестранните сайтове, даже бях постнала техните коментари, че им са се смеели педиатрите на "въвеждане на глутен". Щом не е алергично бебето, и в Италия след навършен шести месец е по същия начин. При ЗВБ пък да не говорим, там още в началото може да се предложи почти всичко. Не знам как по-ясно да се изразя, възможно е и изказът ми на български да не е толкова правилен, поради непрекъснатата употреба на всевъзможни езици, включително и сега имам още десет прозореца отворени и изобщо не ми се занимава да коментирам.