Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 64 764
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Аз ще взимам количка тип "бъги", не знам какви се водят.
Гери, тази екзема трябва да се разбере от какво е. Кортикостероидите повлияват, но не са препоръчителни. Има някаква алергия. Пробвай да смениш памперсите? Дано не е нещо друго.

Идеята за маскарпоне и полента е чудесна Simple Smile Трябва да се дават сирена и млека с колкото се може по-висока масленост. Неслучайно споменах, че киселото мляко, от което си хапва по няколко лъжички, е 10% (био). Смешно звуча с това био за всичко, но не ми се рискува.

Днес беше още един чудесен ден, въпреки че не излизахме.
Сутринта направих палачинчици, които посрещна с възторг: жълтък от свободна кокошка, брашно от елда, малко пълнозърнесто брашно /друго не можах да намеря вкъщи, ММ пак е шетал  Shocked киселото мляко, гхи, зехтин и малко банан. Консистенция гъста, като за американски палачинки.
Интересното е, че след като хапна две палачинчици и едно парче сладък картоф /батат/, при предложени още палачинки, ябълка и батат избра да яде бейби спанака...Simple Smile в крайна сметка си опита от всичко.Сука доволно много и спа близо час и половина, след това обядвахме.

За обяд й предложих броколи, сварени за 6-7 минути, без мазнина. Много ги хареса и тях, след това хапна още палачинки, батат...
Гхито е невероятно вкусно, започнах да го ползвам и аз вместо масло. Кокосовото още не съм отворила, и на него му се каня.
Такова удоволствие ме изпълва да я гледам как се храни, неописуемо е; идва ми желание да й готвя още, и още, и още...Намерих био пилешко и мисля да предложа и него, че до хубавата месарница със заешко, конско и т.н. с това време няма да стигнем скоро.
Започна все по-сериозно да се опитва да пълзи и вече като й казвам да дойде при мен, идва Simple Smile  Heart Eyes

# 136
На кои колички им викаха тип „бъги„  newsm78
На мен гхи нещо не ми допадна много.. с кокосово повече ми харесва Simple Smile Малкия все още няма предпочитания, още няма храна, която да отказва  Laughing

# 137
 Mr. Green Алистра, какво е това кисело мляко 10%, масленост ли имаш предвид? От какво животно? Кравето е около 4% през зимата, овчето е с по-висока към 6%, но пак зависи от сезона, козето е с по-ниска, а биволското се води с най-висока масленост, но и то е около 7-7,5%. Ако е с много висока масленост гледай в състава да няма добавена сметана или мляко на прах, не дай Боже свинска мас. До сега имам наблюдения, че в БГ майките/бабите търсят кисели млека с по-ниска масленост, не знам защо, но киселото мляко примерно от 1% е такъв виц, то направо си е вредно... абе по-добро от млекцето на мама.

Моника, мисля, че на обикновените седящи на четири колела...

# 138
  • София
Привет и от мен Simple Smile.

Днес поръчах предпазители за контакти и ъгли, както и една джаджа за заключване на шкафове. Госпожицата пълзи като ракета, стига до контакти и посяга да бърка, много е бърза и само дебне някой да не я гледа. Затова от утре обезопасяваме. Освен това постоянно се удря, тъй като се движи твърде много и все намира къде да се фрасне - добре, че са им здрави главите на бебетата.

Утре ще я пробвам да хапва домашна зеленчукова крем супа - днес, докато правих за нас, отделих малко за нея, преди да сложа застройката и подправките. Полека-лека започвам да се ориентирам към домашно приготвената храна, това беше и първоначалната идея, след като въведа повечето зеленчуци и меса с готови пюрета. Купих и червена леща, мисля също тези дни да ѝ опека картофки с масло и сиренце.

# 139
За глутена една статия, която ми се струва адекватна - >

https://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/

# 140
Не е адекватна вече.  Wink Стара е. Писах по-рано в темата, че в Германия глутен след 6М въобще не се въвежда.
Бъги: https://www.baby-walz.de/buggys/
Браво на пълзящите!  bouquet Няма по-чудесно и развиващо всички сетива и умения занимание за детето.
Свършиха ми палачинките на вечеря  chef, с броколи, батати...и при нас нищо не се връща, а с лъжицата борави все по-добре, но ще мине още време, докато загребе супа Simple Smile
Утре ще пробвам царевични питки.
Ние обезопасихме...наполовина. Най-лесният начин да разбера какво сме пропуснали е като я пусна да тършува  Rolling Eyes
КМ е био, няма никакви добавки, овче е и е гръцко, на вкус толкова е маслеността  Wink Тук има много интересни сметанени кисели млека, все пак Бедржих Сметана е чех, всичко готвят с тях...има отделни щандове само за сметани и производни, без добавки. Има и по-евтини с добавки, всичко е описано пределно подробно на опаковката.
Изварата е принципно много полезна Simple Smile
https://www.passionatehomemaking.com/2009/10/feeling-baby-natura … hat-when-how.html
С храните като цяло е мъка, италианските продукти ги взимаме от пет места най-необходимото, отделно получаваме колети  Rolling Eyes, поне авокадо, манго, батати и т.н. се намират и прекрасни, първокачествени и много вкусни, а и бавно изучавам всички магазинчета, ферми, биота и прочие...само да мине тоя сезон, нищо не вирее сега. Истинското захранване ще е в Сардиния. Няма друго място с толкова хубава храна като Южна Италия. Всичко е натурално, отгледано с любов и безумно вкусно.
http://www.hit-bg.com/index.php/kulinarni-pateshestviya/3749-кои-са-най-качествени-сирена,-кашкавали-и-извари-от-италианския-остров-сардиния

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 00:41 от Allistra

# 141
Да обезопасяването започва.Свалени дръжки на шкафове,капачки на контакти и бариера до камината.Дори ще трябва да потърся ключа на вратата към стълбището.
Аз правих супа с риба.Малко риба,тиквичка,морков,картоф,девисил от моята градинка,хареса се.Попарата не му харесва.Издава звуци на недоволство и отвръщение "уууу","ъъъъ"...прави кисели физиономии .Чудя се дали да не опитам да му дам трахана,как ли ще я приеме.

# 142
Allistra, не може естествено кисело мляко от популярните животни, които ползваме за млекодобив да бъде 10%. Няма такова чудо. Сметаната е друго нещо.

И след като е стара вече статията, който въвел - въвел...   Mr. Green всички сме над 6 месеца, човек да се чуди. Уж беше полезно тепърва да се захранва след 6-ти месец, сега пък след 6-ти не се давало глутен, значи между 5м и 30 дни и 6м. и 1 ден трябва да въведем глутен, меса, яйца, може и по една раийка да им сипем.  Mr. Green

Аз имам няколко ъгълчета подарък, но той за сега стига до крака на масата и се опитва да го гризе. Но и на нас предстои в най-скоро време да разкарам всичко излишно от хола.

# 143
И аз дадох онзи ден за пръв път купено кисело мляко. Предпочитам само една марка и вземам от нея, домашно купено пред/зад блока не ми се струва добра идея. Ако разполагах с домашно прясно от нашата ферма( която нямаме), да, но няма. На младежа не му допадна кой знае колко, но той е така с всичко ново.

При нас обезопасяването ще се сведе до изнасянето на саксиите с цветя по терасите. Горките растения ще бъдат погубени от слънцето, но по-добре те, отколкото малчо да ги опасе Shocked

# 144
Като гледам е същото тип „чадър”, т.нар.летни колички..значи същото имам в предвид и аз Simple Smile
Нашите контакти са на високо, саксиите и те..притесняват ме ъглите на шкафовете и купичката на кучето  Laughing
Днес малкия цял ден крещи, венеца вече е много надут и побелял. Simple Smile
Имам разни пластмасови купички и някои пластмасови играчки, на които има едни като часовничета.. сещам се, че беше свързано с пластмасата, но някой има ли идея какво точно означава? Май беше нещо за срока на експлоатация..

# 145
Мисля, че така се означаваше година и месец на производство (дата на производство), в автомобилните пластмасови части се отбелязва това, но за играчки не съм сигурна.

Проверих, това означава и служи и за качествен контрол. Понякога така тагват и вид материал.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 12:08 от ЯHHA

# 146
Няма схеми за въвеждане и да, може да се дадaт и месо, и яйца след 6М. Това съм го писала поне десет пъти, а може и петнадесет Wink
Т.е. според теб сметана не се дава?  Grinning И маскарпоне може би? Аз изобщо не обичам индустриалните бг кисели млека. Отвратителни са. Лично мнение, след опитването на немалко млека. За обезмаслените няма какво да коментираме.
Впрочем, аз от всичко давам малки количества, все още е основно на кърма и смятам да е така до годинката.

# 147
Сега нарочно изрових опаковките.
Маслеността е 6%. Не знам защо бях убедена, че са десет.
Може би защото ядях и това:
https://www.abelandcole.co.uk/greek-style-sheeps-milk-yogurt-organic-vrai-2x125g
Както и да е, всички тези млека въобще не могат да се сравнят с италианските. Все едно рикотата да се нарече извара. Рикота в БГ, впрочем, няма, защото истинската рикота е прясна, същото до голяма степен важи за моцарелата и за много други.

# 148
Аз пък ще ползвам сегашната количка,комбинирана е.За мен е важно фа има легнало положение а повечето летни нямат.

# 149
Алистра, написала си, че "в Германия глутен след 6М въобще не се въвежда." ... а преди това твърде настоятелно повтаряше, че се захранва след 6-ти месец с твърда храна, което е в противоречие с горния цитат, все тая.  Mr. Green

БГ киселото мляко няма аналог в света, това, което е направено тук с нашата бактерия. Писала съм и преди, в бранша съм и знам как стоят нещата с млечните продукти.

Това, което си дала като линк не е гръцко мляко, а е "по гръцки" Simple Smile. Даже мися, че си е някакъв йогърт тип Данон. Едва ли може да стъпи по качество на истинско наше овче кисело мляко, пимерно от михалково.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 14:10 от ЯHHA

Общи условия

Активация на акаунт