Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 64 724
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
Пфф.. ние от 5 дни сме със сополи. Направо милия се мъчи да диша на моменти. Дано избие скоро.
И аз в последно време карам на готови пюрета за обяд. Днес спахме до 9 и едва успях да приготвя закуска. Хапна с голямо удоволствие овесени ядки с ябълка. Сега сме се гушнали и пак спи, днес и без това е мрачно и дъждовно.
 Вчера бяхме на едно събиране, организирано от свеки...с около 20-25 души, малкия се изнерви много на шумотевицата, не успя да спи и вкъщи плака много сигурно около час ... дори съжалявам, че отидохме, мм и той, но ако бях настояла да не ходим пак аз щях да съм лошата  Close
Гледам си разни клипове на телефона как се мъчи да се обърне от гръб по корем и се чудя кога беше толкова малък.. а сега не седи на едно място за секунда, постоянно драпа на някъде да пълзи и да се изправя. Кога пораснаха толкова много..

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 11:32 от Monika08

# 121
А още колко ще растът... 😁
Аз се чудя, понеже Дея става към 8, дали да не й давам направо твърда закуска. Напоследък закусва АМ, на обяя и сз яде нещо забъркано от мен и вечер отново има едно хранене с АМ. Дали ще й е малко само вечер да яде АМ?
Снощи голямото бебе поиска да му сготвя супа и преди да я застроя, отсипах едно бурканче за Дея. Преди малко й добавих един сухар и я изяде с голямо удоволствие. Домата е въведен.
Аз съм въвела всичко основно, без бобови (освен червена леща), свинско, риба, агнешко, кисело мляко, белтък и прясно мляко.

# 122
Наде, Симеон става към 8-9 и е директно на твърда закуска. Няколко дни го пробвах първо мляко, после закуска и накрая преполовяваше обяда, явно му идваше много. След това научих, че щом детето се буди късно, значи е готово за 4-кратно ядене. Аз въведох кисело мляко, давам по няколко лъжици, понякога с плод като десерт след обяда. Много му харесва Simple Smile

# 123
Домат и аз съм въвела и грах, прясно млякобез да искам с пюре. Искам да въведа кисело мляко. Надя, може би е рано да я оставяш само с едно Ам на ден, другите млечни яденета какви са?

# 124
Давам й сирене, извара, масло, млечни каши. Има 4 хранения през 4 часа, през нощта вече не яде. Тя ако имаше нощтни хранения нямаше да се притеснявам сутрин да й давам направо закуска.

# 125
А изварата обезсолявате ли, тя в България пак е солена или от руския маг направо ще й купувам, че там няма сол. И киселото мляко засължително ли тр сами да си го подквасваме или може и от кофичка?
Изсписа й кортикостероид са мажем 1 път на ден и с лайка да мием

# 126
Гери, а от какво е?
 Има няколко добри марки кисели млека на пазара, но няма да казвам имена, за да не те подведа. Аз ще давам домашно на малкия, защото баба ми си купува фомашно прясно мляко и си подквасва у дома. Нищо, че аз съм свикнала с купешкия вкус и не ям от домашното  Confused

# 127
И аз като Мони също щях да питам от какво е кожния проблем, ако въобще са обяснили. Наблюденията ми са, че не обясняват много, дори и когато питаш. Кремчето ще помогне според мен. Дано само не се появи пак в последствие.

# 128
Не каза от какво е въобще, каза, че е станало екзема. Адвантан се казва крема , др сед да сме отишли на контролен преглед във вторник

# 129
Гери, аз ползвах такъв крем за дерматита на Георги, подейства бързо и съм доволна. Разбира се, ако е правилно диагностицирана раната...

# 130
Не я обезсолявам.
Зъба е избил вече, но е тръгнал и другия горен. Официално вече е с 3 зъба. Утре й пристига триколката.
Следобяд й дадох лъжичка кисело мляко-купешко.
Гери, ако можеш да си намираш домашно мляко, го кваси ти, но ако ще квасиш  купешко, по-добре си купувай киселото мляко.

# 131
Танче, мерси, вече съм по-спокойна , намазах я със страх вече . А извара със сигурност тр да взема , че е безвкусна и полезна и трябва да й хареса уж .Те продават в Бургас , сякаш дори до блока съм виждала да продават дом мляко , ама мен нещо ме е страх да купувам такова

# 132
И при нас продават домашно, но мисля да купувам готово и уж проверено. Не мисля да замествам АМ с него. Така или иначе както пие АМ само сутрин и вечер.

# 133
Внимавайте много с тези домашни млека.Не се знае при какви условия са гледани животните и каква е хигиената. По-добре купено от сигурен и проверен производител.Има такива на пазара.Аз давам на бебка маскарпоне.Хем е мазно и не е солено.Прибавям го в зел.пюре.Правих дори полента с маскарпоне.Давам го като идея.

# 134
Съгласна съм за домашниите и купешки млека. Това, което баба ми взима е от близки познати, така, че не се притеснявам.
Наде, каква триколка взехте? Аз много се чудих между триколка и лятна количка.. накрая реших до годинката поне да си изкараме с танка, а после да минем на лятна количка, по-удобни ми се струват за пренасяне, а и като реши може да си поспи, имайки в предвид, че правим дълги разходки... От друга страна пък триколките за в бъдеще май са по-функционални  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт