Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 64 707
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Христос Воскресе!
Празничното меню на Дея е картофи с извара и жълтък. Доста й хареса.
Дадох и яйце сутринта и успяхме да се чукнем.

# 106
Христос воскресе! Желая ви да сте здрави и благословени!

Моя Георги отбелязва празника като вече 1.5 ч. спи в ръцете ми  Laughing не е обядвал още, като реши да се събуди от великденския сън ще е. Онази вечер му дадох коричка хляб, взе я, разгледа я внимателно и я заръфа с интерес и погнуса  hahaha успя да погълне малко и да оцапа много Grinning. Ще пробвам и аз да намажа нещо и така да му дам.
Весел празник на всички!

# 107
  • Перник
Хриснос Воскресе. Бъдете живи и здрави. Чета ,че давате корички. От какъв хляб? Аз започнах да вкарвам глутен с пюре съдържащо овесени ядки, после мисля ръж,ечемик и накрая пшеница. Кога мога да дам корички от хляб? Нещо с тоя глутен ми е много сложно. Значи ли, ако ги вкарвам в този ред за по 7 дни, че след това мога да давам всичко с глутен? Напишете, може и на лични как сте го вкарвали вие. Благодаря предварително Simple Smile

# 108
Христос Воскресе, момичета!
Аз го вкара директно с хляб-попарка. Чудя се ако сутрин яде попара/кус кус/овесени ядки, мога ли следобед да давам глутвнова каша или идва много за 1 ден? Май не би трябвало да има проблем  Rolling Eyes
Нас още ни мъчат сополчета и нямаме зъб Sad На всичкото отгоре времето тук е много промелив..като е адски топло изведнъж става много студено и постоянно се чудя как да го обличам.
Знаете ли, че на 05'05 в Хиполенд ще има -25% на всички стоки. Мисля да се възползвам и да взема столче за кола,че още сме с кош и лятна количка, че с тази от сега ми е тежко поняога, а представям си като проходи, ако трябва да я бутам с една ръка и да го държа с другата ръка да върви  #Crazy Grinning

# 109
За глутена - аз давах овесена каша и след това попара от пшенични сухари. Той не я харесва никак и купих кус кус и каши с глутен.
Neji_s, ами зависи какъв хляб ще дадеш. Аз дадох коричка от обикновен хляб, ти може да дадеш ръжен или ако не спазиш цялата схема с глутена пшеничен хляб.

Моника, и аз гледам да редувам глутенова сутрешна с безглутенова следобедна закуска. Не мисля, че ще дойде много глутена, по-скоро за разнообразие сменям различни неща. Повечето глутенови храни са все пак калорични и не толкова полезни за често даване.

# 110
Така е, но реално в по-голяма част от храните присъства глутена.
Снощи малкия пак плака, но май повече заради запушения нос, който му пречеше да диша, отколкото заради зъбите. И понеже спеше при нас, на сутринта се събудил и изпълзял от леглото без да го усетим. Чу се само едно туп и мрънкане, добре, че имаше до леглото сака с неразопакования ни багаж, че паднал върху него и от там на земята  Laughing

# 111
Моника, интересна гледка е било как спите , а Симеон се измъква.
И аз не я захраних постепенно с глутен, първо и дадох попара, тя изяде само 2 лъжички, на др ден й дадох една бисквита натрошена в плодово пюре и яде малко. Днес ноправих на Тон кус-кус и сложих съвсем малко масло , понеже иначе, ако има вкус си мисли, че я тровя и чудо, изяде половината порция, после се накриви нещо и спря

# 112
Глутенът трябва да е въведен максимум до осми месец. Надя беше описала хубаво, че е с натрупване, т.е. всеки ден се дава по мъничко. Вече няма препоръки за специални схеми, НО въглехидратите не трябва да са много. Препоръчват се по 90 гр 7-12 месец, общо (въглехидрати има и в млякото и т.н.).
Гери, че не яде не значи, че има нужда от ориз и картофи. Бисквити и коричка хляб не е едно и също. Аз не съм давала бисквити.

# 113
Тя картофи не яде, никакви зеленчуци, плодове може да се каже също. Тя не само ориз, всичко що е без вкус, утре овес ще й дам, трябва да има поне едно такова ядене на ден, тя прави паузи по 5 часа от кърмене и в тези паузи й вм квам нещо, тя пак си суче колкото обикновено.
Нямах хляб вкъщи, не се яде много и затова й дадох бебешка бисквитка, нали и бисквитки давате.

# 114
Бисквити обикновени дадох два пъти на попара, един път купих т.н. бебешки и като ги опитах, щях да падна, бяха сладки като торта долу горе  Shocked

Георги официално пълзи на четири крака, днес от сутринта шляпа с лапички като малко варанче из къщи Grinning. До вчера се придвижваше с подскоци - засилка и плонж по корем  Laughing
Днес му връчих цял земел да го ръфа, приличаше на малко фермерче с него Grinning.

# 115
Ние утре сме на дерматолог след като нашта пед каза да мажем със Стелатопия проблемното място, което беше съвсем малко от крема стана много мека кожата и набъбна и стана огромно и мокро червено петно, което тече постоянно, днес не съм мазала и взе да засъхва малко, не знам с какъв акъл трябваше с такова нещо да се маже

# 116
Здравейте.Някой опита ли да даде агнешко по празниците.Аз дадох мааалко ориз без сол от дроб сърмата.Много му хареса.

# 117
Ужас Sad Дано случите на добър лекар, Гери.
Браво на Тутанкамон!!!  bowuu
Ние все още се придвижваме на ръце, макар и много бързо; вдига колена, но се хлъзга. Едно килимче пъзел имах трудно за "разглобяване", и на него му хвана цаката. Сега нарочно стои извън тях и все отваря шкафове, още не може да стигне фурната, но се протяга... #Crazy
Аз захраних с агнешко варено със зеленчуци и подправки (магданоз и целина), при това три дни подред. Но ние сме на ЗВБ и не се прехранва.
http://canigivemybaby.com/lamb/
Празничното ни меню се промени заради многото храна предните дни, aкото беше пластелин, а и мама все заета  ooooh!. Бяхме само на жълтък, авокадо, спанак, сладки картофи и овче кисело мляко с 10% масленост...Утре ще спретна броколи на фурна с пармезан. Днес сложихме обяд с другото бебе, и столче си имаше (еднакво с нашето), и се гледаха - ама в яденето нищо общо. Той върти глава, плюе, вика, ядосва се, разсейва се, разсейват го, мачка храната ако му попадне...Моето гардже стои, гледа любопитно наоколо, ръфа сладки картофи, изучава ги, смуче спанак и й висят листа отвсякъде...След това сука ли, сука, сука, легнахме да спим, откарахме почти два часа...ходихме на кафе, хайде и там я кърмих, вечеряхме заедно, кърмих, хич не е лош този скок.
Само събирам рецепти и ми се пълнят очите, а и тая вечер работих, аман вече... #2gunfire
Но съм се зарекла тортата за осемте месеца да е за нея, трябва да открадна време.
Тук хем всичко е зелено и цъфнало, хем застудя  Cry Чакам да се постопли и опъвам одеялото за пикник в парка.

# 118
Дано е добра , написах в интернет и тя ми допадна, в отзивите имаше случай с бебе с обрив на ду ето и тя им помогнала, оказало се е че е от памперса, дано и на Тон успее да помогне. На гърба на Трета поликлиника е, ще видим колко вр ще я търсим, не си го представям това "на гърба" някак си. Странното е, че не я сърби и боли , все едно го няма, играе си , весела, смее се. Сега е в период на спане, вчера и тя на обяд два часа откара, през нощта също мн й се спи и не й се яде. Вчера за първи път ът мн време пък аз не бях като в родилното, понеже суче и пуска и спи .

# 119
Леле, цяла вечност не съм влизала  Mr. Green Христос Воскресе, мами. Живи и здрави всички да сме.

Дамян закусва кус кус със сирене и масло вече 4-ти ден. Яде и пита за още. Вече има 3 хранения с твърда храна. Едно кърмене отпадна, сега се кърмим сутрин, по средата на деня, привечер, за заспиване евентуално и посред нощите. Яде веднъж и едно пюре/каша с банан, ябълка и бисквити, така че и с кус-куса аз считам глутена за въведен, млякото, сиренето, жълтъка също, мисля тази седмица да въведа телешко и да наваксам със зеленчуците. Най-бедно ни е менюто от към разнообразие на плодове. Седи си на ябълка, круша, слива, банан, веднъж манго и портокал в малки количества. Освен това вече е ял и подправки целина, джоджен, лук (което не е подправка). Яде супа също. В общи линии разхлабила съм колана бая. Не му готвя, купувам всичко.

Надявам се да сте си изкарали добре по празниците. Ние имахме прабаба на гости... няма да навлизам в подробности, важното е, че вече сме си сами.

Някой по-назад ме беше питал за цикъла... При мен беше по оскъден и по кратък от колкото ми е бил по принцип. Кара обикновено по 7 дни, като първите 3-4 е доста обилен, сега на 3-тия ден беше почти спрял и до 5-тия нямаше никой. Няма да се разсърдя ако остане така, но ще видим след две седмици, евентуално и след това трябва да си запазя час за преглед, първият преглед от 8 месеца.

Иначе, Дамян се опитва да тръгне да лази, стои на четири крака и се клати напред назад, после оре с нос, оплаква се. Изправи се на крака сам. Говори  напоследък, новото е "ба ба ба ба", после следва "дя дя дя дя", "айееее, айееее" и други такива, за щастие на баба му и дядо му. Нито следа от "мама"...

Зъбите са 6.

Сополите и червения гъз са 100% симптоми за зъби, но както Линушка ви е посъветвала не лежте на тия кълки има бая вируси. Аз водих Дамян два пъти на лекар заради това, защото покрай хремата все ми се струваше, че му хъркат гърдите. При най-малкото съмнение и беж при док! От първия сопол до първия зъб при нас имаше около 10-15 дни разлика. Сега при другите зъби надделява безпокойството и буденето с рев през нощта. Сополи почти няма, червен гъз не съм видяла от януари.

Общи условия

Активация на акаунт