Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 716
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 975
Христос воскресе!
Воистина воскресе!

На мен нещо последните дни тотално ми се обърна режима на спане - винаги си лягам късно и сутрин ми се спи, сега от известно време, 8-9 вечерта аз вече заспивам права! Събуждам се през нощта, иначе спя като труп, будя се сутрин рано... та и днес така.
Но от вчера съм готова с всичко, само ще си хванем парцалките и отиваме при нашите, в понеделник при свекърите и след това спирам това ядене, щото е ужас положението.

# 976
  • Бургас
Христос Воскресе!
У нас е къщата на пъпките. Мариана е с Т, пъпките са ужасно много. Реве почти непрекъснато. Колкото сестра и я изкара лесно, толкова тя се мъчи , милинката ми.
На всичкото отгоре и баща им се ошари. И той е с Т и едни големи плюски

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 09:40 от lina_bs

# 977
  • Germany
Христос Воскресе! Бъдете здрави!
Лина, бързо да минават и Т и пъпките у вас! Питайте в аптеката дали няма нещо, което да облекчи положението при мъжът ти. Мой приятел кара варицела с децата си и беше много зле, докато не пи някакво лекарство за облекчаване на симптомите.

# 978
  • Бургас
Христос Воскресе!
Варицелата я изкарахме преди 2-3 години с децата. Олеее,аз какъв ужас бях....При голям човек е страшно с тези пъпки. Едни големи.грозни....ох,като се сетя и настръхвам  Sick
Децата сърбежа ги мореше много.
Днес почивам,само неделята ми е почивен ден,и моите разбойници решиха да ме събудят в 7ч  Crossing Arms Whistling Но мисля през деня да си поспа.

# 979
Лина  Hug Дано бързо им мине на твоите герои!
Мъжът ми кара миналата зима варицела, беше кошмар, макар, че той нямаше температура... Такива плюски му излязоха, че още се чудя как се оправи

# 980
Ох, Лина, да им минава скоро.

# 981
  • София
Лина Hug Сили, скъпа, ти пожелавам Hug

Честито възкресение на всички Hug

Аз, знаете, че не съм по снимането, но по повод Великден и професионалния ми празник, да ви почерпя по едно парченце вкуснотия Grinning

http://prikachi.com/images.php?images/485/9097485g.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/484/9097484f.jpg

Успях да снимам снощи преди децата да ги нападнат Mr. Green Покемоните не са мое творение, държа да уточня Joy Задните два козунака са по традиционната рецепта, кръглият е с масло и шоколад, а продълговатият с орехи и локум. Предните са сметанови, кръглият е чист, а другият е за големи - с киснати в уиски стафиди, локум и орехи Crazy Не че нещо, ама е страшен!

Хубав празник!

# 982
  • Sofia
Честито Възкресение!  Hug  Здраве и хармония в семействата ни!  Praynig
Хубави козунаци  Peace,браво,кулинарки!  bouquet
У нас още се спи ,ще тябва до къмто 2 ч. да се разсъним, стегнем, сборим с яйцата и да отидем към родата. Бърза работа-нямаме  Whistling.

# 983
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Честит празник на всички!
Мир и любов в душите и сърцата ви и да сте здрави!

Благодаря на всички за благопожеланията, нямам търпение да се сбъднат. Надявам се днес да сме по-добре от вчера, макар и с мъничко. Нали тенденцията е важна.

Мари, предполагам, че козунаците ти са прекрасни на вкус - всички домашни, в които са сложени всички продукти, обикновено са с чудесен вкус и не толкова "рекламен" изглед. Хич не си го слагай на егото това, че се прекъснали глутеновите нишки, голям праз. При мен се е получавало така, когато правех наведнъж големи дози и последните превтасваха, докато чакат фурна.
А понякога се получава от престараване с месенето.
Жената, което ме учи да меся козунак ми казваше, че тестото не трябва да се удря и блъска, а само да се разтегля и обръща. Изобщо, да се меси леко и без сила и напрежение. А ето Янечек е приложила сила, а пък са станали перфектни. А бе знам си аз, че правилата не са, което бяха. Joy Joy
В нашия блок само аз месех козунак и вчера едната от двете съседки, които говорят с мен, ми каза, че очаквала с нетърпение аромата на козунака и всяка година му се радвала, но била разочарована.
(В нашия блок живеят някакви призрачни хора - не говорят, не поздравяват, а когато ги поздравиш, някои учудено те подминават, а други въобще не те забелязват. Живеем 20 семейства в него, аз познавам само 2/3 от тези на площадката ми, а от другите - две семейства, които бяха колеги на мъжа ми, но и те не са много дружелюбни.)

Жаки, поздравления за първия козуначен опит! Важното е да се почне отнякъде.
А за козунака вкусът е най-важен. Всички казват "ядох много вкусен козунак", никой не казва "много красив козунак ядох". Най-красивите ми козунаци (толкоз, че мъжът ми ги снима, за да прати снимката на майка Joy) всъщност имаха нужда от още малко захар, за да се нарекат перфектни.

Оо, и да похваля Руми за плитките. Майстор си! Като че на машина плетени, аз трудно докарвам чак толкова равномерно плетене.

И ние имаме весели шарени яйчица. Малката ми снахичка ми изпратила вчера 10 много красиви, свежи и чисти цветове. И майка ми донесе 4 червени и сега греят върху тревичката в малката ми кошничка за яйца. (Голяма тази година ще почива, ще чака по-добри времена. Joy)

# 984
Лина, много гадно, горката душичка, да минава бързо! Бани със смрадлика облекчават сърбежа.

Еееее, Белиндо, за какво ме дразниш сега Crossing Arms Много са ти хубави, не като моя...огретен ли ми каза Чек Joy Да ви кажа, че от седем часа чета рецепти за козунаци, много св запалих ей, аз като не правя, не правя, ама като се отпуша...Simple Smile)) След малко почвам този със сметана на Елексир пак.
Но чакам щото нямаме вода, може ли такъв карък, дано дойде скоро.

А да питам плънката, шоколад да речем, как я слагате? Като извадя от машината и разделя на фитили да плета, между тях ли пъхам, или? Не пада ли на дъното и да загаря, има ли някакъв пиниз?

# 985
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жаки, има пиниз.
Фитилите разплескваш на ленти, в средата на лентата слагаш пълнежа по дължина и събираш тестото по протежение на лентата - т.е.пълнежът остава вътре във фитила. Тогава сплиташ и т.н. А по-сухите пълнежи - локум, портокалови корички, стафиди, ядки, посто ги поръсваш върху лентата, после завиваш на фитил или слепваш двата края.

# 986
  • Sofia
На Лина да пожелая бързо възстановяване от варицелата  Praynig
Скрит текст:
.Кой беше споменал за някакви таблетки за облекчаване на симптомите  newsm78?Жаки?,докато бяхте в Тайланд? Ацикловир,ако не бъркам, което се пие при херпес симплекс  newsm78.Лина,поне за таткото може да попиташ ЛЛ.
Светълчо,да оздравявате  Hug Praynig!

# 987
Аааа, разбрах! Благоадря, Светълчо Hug Hug

Значи имам два листа със записки, така искам да ми стане някой мега як козунак, с конци, цели къдели, да ви го покажа и да паднете направо, но това е много малко вероятно chef Joy

# 988
Белинда, уникални козунаци. Връщах се и на Мариат да търся нехаресваните, на мен ми харесаха.
Жаки, чакаме втория опит.
Светалчо, всичко да е на ред при вас.
А на Лина бързо оздравяване на домашните.

# 989
  • София
Абе хубави й бяха на Мимето козунаците, но тя е перфекционист и затова не е доволна. Разбирам я, и аз съм такава. На мене примерно на кръглия козунак ми се развали плетката, защо ми беше една идея по-меко тестото - ми и аз не съм доволна hahaha

Жаки, Жаки Hands Clap Hands Clap Hands Clap Айде, чакаме! Голяма краста са тия козунаци, като те хване веднъж...

Светалчо, аз не разбрах какво има при вас, но без значение - с теб сме Hug

Пека агнешкото с девесил. Как миришееееее Crazy Месото я го ям, я не, обаче зарзавата отстрани ще го опаса за норматив.

Общи условия

Активация на акаунт