Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 10

• 138 349
  • 870
  •   1
Отговори
# 270
  • София
В Циф има абразив, така че за плочките е ОК, но за плот според мен не е.
В спрея ли има абразив? Защото за него (спрея за кухня) питам.
Абразивът не е добър за плочки в кухня, защото ги замазва, после трябва голямо бърсане, няма как да се изплакнат...

# 271
В Cif спрей няма абразив и е изключително добър препарат.
Преди седмица намерих в дъното на шкафа един за кухня (обезмаслител) и един за баня (за котлен камък), купувани преди години от Карфур и забравени и в момента ги оползотворявам.

# 272
  • София
Благодаря, Гес! Значи ще го взема, намален е сега в dm . Simple Smile

# 273
  • София
Здравейте! Бих искала да попитам с какъв препарат почиствате вратичките на кухненските шкафове когато са естествен дъб? Опитах с препарат за дърво, но има петънца които остават, особено над котлоните.

# 274
  • София
Здравейте! Бих искала да попитам с какъв препарат почиствате вратичките на кухненските шкафове когато са естествен дъб? Опитах с препарат за дърво, но има петънца които остават, особено над котлоните.

Моите са точно естествен дъб и писах по-напред за Медикс с пчелен восък. Кремообразен е и съм много доволна. Изчистиха се, подхраниха се и не лепнат. Преди това ги бях бърсала с мокри кърпички от Лидл около дръжките и бяха станали лепкави, та се бях притеснила дали ще се оправят. С Медикс-а всичко светна.
Дори и да не вземеш Медикс, задължително със специализиран препарат за дърво ги чисти.
Не знам какви са ти петънцата, мазни ли са? Пробвай да наслоиш препарат и изчакай малко повече преди да избършеш.

# 275
  • София
Да, имам две места където явно без да искам съм пипнала с нещо мазно и не съм видяла. Над котлоните са миниатюрни точици, които нямат изчистване. Опитвах с концентриран препарат за паркет дори, но...не става.
Благодаря РРР, ще опитам с Медикса още утре!

# 276
Знаете ли как да изчистя следи от химикал върху светъл диван Sad

# 277
С обезмаслител Simple Smile

# 278
  • София

Чистила съм химикал и перманентен маркер с Вениш за почистване на килими. Това имах в момента и се справи отлично. Като маркера беше перфектен квадрат запълнен отвътре10х10 см Grinning

# 279
  • Русе
А надраскана с химикал бяла силиконова каишка на часовник как се чисти? Дъщеря ми е "болна". Пробвах със спирт, с абразивен препарат тип Циф, с мокра кърпичка - не става. Да не говорим, че каишката от носенето е станала толкова мърлява и няма изчистване. На фона на белия часовник е направо грозна. А часовника е само на 2 месеца и струва една камара пари. Confused

# 280
  • софия
С вълшебна гъба?

# 281
  • оттам, откъдето започва България
И аз това щях да предложа. Simple Smile

# 282
  • Русе
Благодаря Ви! Значи, ще търся гъба.

# 283
  • София
А как чистите таблото и стъклата на автомобил?

# 284
Стъклата почиствам с препарат за стъкла и микрофибърна кърпа. Таблото минавам първо по същия начин и след това с препарат за табло, те са антистатици и задържат прахта далеч по-дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт