Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 10

• 138 438
  • 870
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Смляно кафе в чинийка на няколко места в стаята, сода за хляб също поглъща миризмите. Освен често проветряване и това, не знам какво друго.

# 316
Момичета, записвам се при вас да ви следя.

Също имам и един въпрос.
С какво чистите фугите в банята?
Аз пръскам с обезмаслител и трия с четка за зъби, но става доста бавно. Има ли по-хуманен начин? Smirk

# 317
  • София

Също имам и един въпрос.
Аз пръскам с обезмаслител и трия с четка за зъби, но става доста бавно. Има ли по-хуманен начин? Smirk

С пароструийка или с водосруйка или с четка от този тип препарат и подвижен душ /ако няма подвижен душ изплакване с подръчни материали./. Има и такива, но не съм имала, нямам и прители, които да имат - т.е. не знам дали си заслужава парите.
За цялата баня никога не бих си причинила четка за зъби - та това ще отнеме часове, да не говорим, че после сигурно 1 седмица няма да мога да правя нищо друго от изтощение.

# 318
  • Русе

Също имам и един въпрос.

И какво толкова мазно имате по плочките, че ги чистиш с обезмаслител? Препарат за баня и гъба при мен се справят идеално, както с плочките, така и с фугите по стените. Фугите на пода в душ кабината са ми бели, тъй като допълнително я правихме с басейнови плочки. Тях чистя с Доместос и четка тип ютия.

# 319
  • София
И какво толкова мазно имате по плочките, че ги чистиш с обезмаслител? Препарат за баня и гъба при мен се справят идеално, както с плочките, така и с фугите по стените. Фугите на пода в душ кабината са ми бели, тъй като допълнително я правихме с басейнови плочки. Тях чистя с Доместос и четка тип ютия.
[/quote]
Точно така чистят и при мен и понеже нямам каналче по средата на банята, такива допълнения при  мен липсват, не съм  искала да ми се вижда, освен в душ-кабината,  понякога само се минават с мокра кърпа и това е. Чисто е и петня няма никакви.  Peace

# 320
  • София
Starrydream,към това което каза Малко Сладко Коте да добавя,че ако можеш да измиеш  някои неща(например врати, прозорци ,кухненски шкафове) става с разтворена сода във вода или оцет.

За въртящите се четки за баня имам информация от една позната.От чистенето с такава четка префугираха банята след като протече на долния етаж Scream.Сега чисти с обикновена четка.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 21:41 от Натуся

# 321
  • София
Здравейте, моля да ми препоръчате препарат за мухъл в банята.
На тавана е (окачен таван).
Предварително благодаря  bouquet

# 322
  • София
Скрит текст:

Също имам и един въпрос.

И аз си чистя банята с меглио, пък нищо мазно нямам там. Хресва ми аромата /лавандуловия/ за разлика от доста отвратителни препарати, а нещото което най ме радва е, че се справя отлично с петната от котлен камък и сапунени петънца.

# 323
С какво мога да почистя останало лепило върху мебели след премахване на суха лепенка? Опитах със спирт, обира се грубото, но остава лепкаво отново.

# 324
  • оттам, откъдето започва България
Аз на пластмасови предмети съм премахвала с памуче, натопено в олио.
Пробвай на скрито място на мебелите дали ще стане.

# 325
Аз на пластмасови предмети съм премахвала с памуче, натопено в олио.
Пробвай на скрито място на мебелите дали ще стане.
Благодаря за съвета.
Преди малко опитах с прахообразното Бинго. Лепкавото се махна перфектно.

# 326
  • Русе
Олиото маха идеално останки от лепенки и тиксо от къде ли не.
Не търкай повече с абразивен препарат по мебели, особено ако са от гладко ПДЧ или МДФ, защото ще ги унищожиш! Аз само с твърдата страна на гъбата си надрасках кухненския шкаф преди години, докато чистех след мебелната фирма. Тогава те ми казаха да чистя маркера и лепенките с кореселин. Маркера се изчисти, но лепенките и тиксото не и аз от много акъл, реших да търкам с гъбата.

# 327
viki_1974    didka pitka
Благодаря за съветите, ще пробвам  с олио, че имам две врати на гардероб да почиствам от фенски лепенки. Но ще оставя първо тийна да  махне грубото.

# 328
  • София
Прокапа ми на терасата от големите дъждове и на гранитогреса на пода се образува петно колкото яйце, кое то не мога да изчистя с нищо. Плочките са почти бели, търках с циф, магическа гъба всякакви налични препарати за плочки - нищо!  Не е много тъмно, но е точно пред вратата и ме дразни ужасно, пък и плочките са на два месеца.  Twisted Evil  Дайте съвет, моля!

# 329
  • оттам, откъдето започва България
Какъв цвят е петното, ръждиво ли е?

Общи условия

Активация на акаунт