Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 10

• 134 072
  • 870
  •   1
Отговори
# 375
Сега пробвах с Cif, може би показаният от теб на DM е подобен. Да, поизчисти се, но на ръба на окачения таван се е образували варовик, който е и потъмнял и  с Cif  не се премахнa. Иначе банята( фаянса)  си чистя  всяка седмица с Пулирапид и нямам нито варовик, нито мухъл, но точно там е много високо и ми е почти невъзможно да го достигна. 

# 376
Да, такъв е фин абразивен препарат. Сега сложихме стъклена преграда в банята, която е супер чиста в момента. Ще се опитам дълго време да остане така лъскавка. С препарат против варовик ли да я чистя, имам Антикалк на Сано, приемам и предложения.

# 377
  • София
Дами, моля, припомнете ми с какво се чистеше котлен камък/варовик по хромирани повърхности?Благодаря.

# 378
Отиваш в близък ДМ и купуваш препарат на Фрош с оцет Essigreiniger например. Наливаш, разтъркваш, изплакваш и подсушаваш. Този малко повече се пЕни, та можеш да пробваш и с дуги.

# 379
  • София
Дами, моля, припомнете ми с какво се чистеше котлен камък/варовик по хромирани повърхности?Благодаря.
Например с меглио. Ако е много наслояването напръскваш, изчакваш 10-15-20мин и изтриваш с мекото на гъба за чинии примерно.

# 380
  • Русе
С препарат за премахване на котлен камък и варовик. Те са на киселинна основа. Като гледам си от София и по-леки препарати като препоръчания Фрош или препарата на ДМ с оцет биха ти свършили работа. Ние с варовитата вода сме на "тежката артилерия".
С Пулирапид чистя и аз стъклата на душкабината, но като, че ли не съм особено доволна. Явно няма съставка против отблъскване на водата и точно след 3 дена варовика започва да си личи по стъклата. Иначе за плочките и мивката става.

# 381
  • София
За душ кабината единственото, което работи безотказно е подсушаването след всеки душ. И най-малките капчици си личат и със софийската мека вода, а представям си като вода е по-твърда.
Има и един препарат на W5 на Lidl и добре отблъсква водата, някак по-лесно се стича, но не отменя подсушаването.

# 382
Госпожа Лаленце, може ли  линк/снимка на този препарат от Lidl?
Мивката ни е стъклена. Не знам с кой акъл я сложих. Само вода да пусна, без да ползвам сапун или какъвто и да е измиващ продукт - резултатът е  Mr. Green
С каква кърпа подсушавате? Искам да намеря голяма кърпа, която да подсушава лесно, без да оставя власинки. Всъщност и пода трябва да се подсушава веднага след къпане. Аз минавам с мопа, водата се обира, но пак остава мокро, което след изсъхване оставя следи. Някакъв ужас е с тази варовита вода.

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 21:43 от Lirena

# 383
  • Русе
Днес го загледах в магазина. Чела съм в лидълската тема добър отзив за него, но понеже е 1,75 или 1,79 лв., предвид цената се усъмних в способностите му. Може да си купя да го изпробвам. Ето го

# 384
Благодаря!
И аз ще го взема и ще споделя впечатления.

# 385
  • оттам, откъдето започва България
Госпожа Лаленце, може ли  линк/снимка на този препарат от Lidl?
Мивката ни е стъклена. Не знам с кой акъл я сложих. Само0 вода да пусна, без да ползвам сапун или какъвто и да е измиващ продукт - резултатът е  Mr. Green
С каква кърпа подсушавате? Искам да намеря голяма кърпа, която да подсушава лесно, без да оставя власинки. Всъщност и пода трябва да се подсушава веднага след къпане. Аз минавам с мопа, водата се обира, но пак остава мокро, което след изсъхване оставя следи. Някакъв ужас е с тази варовита вода.

Аз съм със стъклена мивка в банята. Красиво, но непрактично. Отделно от това съм и с тъмни плочки, така че картинката е ....

На мивката си имам постоянно една попивателна кърпа, ето, от тези примерно:
С нея подсушавам мивката постоянно след всяко ползване на чешмата. След къпане от водата и изпаренията е още по-зле положението.
За да нямам проблеми с натрупване на котлен камък след къпане всичко хромирано се обира с горепосочената попивателна кърпа, след това с моп - тип Пеперуда, обирам стените и пода. Естествено, вентилаторът работи дълго време, докато се проветри банята, но и той доста помага за бързото изсъхване на пода и стените.
Всички тези гимнастики ми помагат дотолкова, че не ми се налага да ползвам силни препарати за почистване. Ако почиствам, ползвам само обикновена белина, включително и за тоалетната чиния.

# 386
Дидка, и аз така поддържам банята.
Не се ли подсушава, няма оправия!

# 387
  • В свой си свят :))))
Привет, момичета, следя ви от доста време и определено сте ми много полезни Simple Smile
Имам следната питанка към вас - някоя срещала ли е по веригите течен натурален сапун, но не за пране, а за почистване?

# 388
Днес го загледах в магазина. Чела съм в лидълската тема добър отзив за него, но понеже е 1,75 или 1,79 лв., предвид цената се усъмних в способностите му. Може да си купя да го изпробвам. Ето го

Никакъв ефект.
От чуденка какво да го правя го сложих на тоалетната, горе-долу я поизчисти, че има едни тъмни вадички от котлен камък в нея от време на време.
На мивката, кранчетата и душа - ефектът беше нула, а дори аз не бях разбрала и го изсипах отгоре, а не на кърпа, както пише. После и с кърпа пробвах, пак нищо. Няма смисъл да го купувате според мен.
А аз в банята чистя с четка и препарат, обаче има някакви оранжеви отлагания по плочките и фугите, не знам от какво се получават..

# 389
  • София
Това е препаратът, за който аз говоря, не намирам по-хубава снимка:

А стъклото и плочките на пода подсушавам с подобно:

Общи условия

Активация на акаунт