Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 10

• 134 069
  • 870
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте! Може да е коментирано, но нямам времето да прегледам всичко назад, затова бих искала да ви помоля да го споменете пак. Очаквам бебче и се чудя на коя фирма препаратите са подходящи за бебешки дрехи?
Живея в провинцията, но имаме DM. Днес гледах на Сано, Бочко, Денкмит, Персил...Препоръчайте ме течен или прах и на коя фирма? Също така на колко градуса перете бебешки дрехи?

Благодаря Simple Smile

# 391
  • оттам, откъдето започва България
Не смея да те насочвам, че в момента не ползвам бебешки прахове или течни.
Почети в тази тема: http://old.bg-mamma.com/?topic=1015995.120

# 392
  • Русе
Това е препаратът, за който аз говоря, не намирам по-хубава снимка:

А стъклото и плочките на пода подсушавам с подобно:

Аа, този съм го ползвала преди няколко години, когато живеехме в Ловеч. Пускаха го по тематични седмици "Акция Блясък". Като се има предвид, че в Ловеч водата е значително по-мека от русенската - не съм доволна.
Лана, тези оранжевите отлагания са в следствие от голяма влага в банята.

# 393
  • Бургас
Ето това е идеално, създава и отблъскващ филм. Нашата вода е ужасно твърда. Обаче внимавайте с батериите, че като го оставите по-дълго и разяжда:
http://aromatic.bg/product-26-

# 394
Това агресивно действие на препаратите имах предвид, когато писах, че почистването на батерията след всяко къпане, ти го спестява.

# 395
  • Бургас
Свалям шапка на всички, които си подсушават банята и батериите след всяко къпане на всеки член от семейството:) Нямам толкова енергия и нерви:)

# 396
Права си, аз затова писах, че е гимнастика или упражнение, обаче си заслужава в дългосрочен аспект.
Длъжна съм да уточня, че у дома по принцип сме само двама, но и когато се приберат децата знаят, че след къпане трябва да се подсуши цялата баня.
Може би не съм права, но при нас е така, поне към момента.
Това обаче не следва да се счита като мания, защото в никакъв случай не съм маниачка на тема чистота, просто така ми се струва по-лесно и по щадящо откъм химии.

# 397
  • София
С кабина съм и няма нужда да подсушавам , но винаги след взимане на душ минавам с най-горещата вода наоколо,  вътре в кабината, вкл. и батериите. По този начин не остават петна, някъде го прочетох и наистина действа. Три пъти в седмицата се минава с четка и препарат, един италиански спрей-пяна,  по плоскостите на кабината, стъклата,  а всеки ден се измива порцелановото ѝ дъно, как се нарича...порцеланово корито. Така тя винаги ми блести. Но в интерес на истината водата в София не създава тези проблеми, никога не съм имала отлагания от варовик.

# 398
Меката вода ти решава проблема, Марчева. Нищо, ние ще продължим да се борим с варовика.

# 399
Никога не бих си причинила подсушаване,как го правите не знам.Когато бях в Белгия,някои бани нямаха сифон,там всички подсушават Grinning
Моите плочки са тъмно зелени,и дори да имахме твърда вода и да оставаха бели капчици,щях да чистя веднъж седмично Simple Smile

# 400
PELLI, сигурно не ти се е налагало да виждаш изсъхнали петна от варовик, останали от неизчистени капки вода.
Това би означавало с натрупването във времето да ми се наложи да почиствам с по-силен препарат, а на мен просто не ми се иска да си усложнявам живота с химии.

# 401
И ние подсушаваме душ-кабината след всеки душ с такава четка, каквато беше показана по-напред. Изобщо не е трудоемко, въпрос на секунди е. Цялата душ-кабина я чистя с магическите гъби: стъклото+плочките и фугите без никакъв друг препарат. При нас също се образува този гаден, червен слой, за когото стана въпрос, с гъбите се изчиства без проблем. Верно, че на чистене отиват 3, 4 бройки, но всичко светва.

# 402
  • Русе
С кабина съм и няма нужда да подсушавам , но винаги след взимане на душ минавам с най-горещата вода наоколо,  вътре в кабината, вкл. и батериите. По този начин не остават петна, някъде го прочетох и наистина действа. Три пъти в седмицата се минава с четка и препарат, един италиански спрей-пяна,  по плоскостите на кабината, стъклата,  а всеки ден се измива порцелановото ѝ дъно, как се нарича...порцеланово корито. Така тя винаги ми блести. Но в интерес на истината водата в София не създава тези проблеми, никога не съм имала отлагания от варовик.
Ти на работа не ходиш ли, бе, жена Wink
Нямам толкова енергия и време да чистя 3 пъти в седмицата. Може да пробвам с горещата вода, но с този варовик при нас, най много още по-бързо да засъхват капките по стъклата.
С перо и аз обирам, но когато се сетя. Обикновено се къпя последна в 1 часа през нощта. По това време въобще не ми е до подсушаване на стъклата.

# 403
  • София
Ти на работа не ходиш ли, бе, жена Wink
Нямам толкова енергия и време да чистя 3 пъти в седмицата. Може да пробвам с горещата вода, но с този варовик при нас, най много още по-бързо да засъхват капките по стъклата.
С перо и аз обирам, но когато се сетя. Обикновено се къпя последна в 1 часа през нощта. По това време въобще не ми е до подсушаване на стъклата.
[/quote]
Ходя  бре, ходя, как да не ходя, но имам удоволствието сама да си определям в колко часа да отида, към 10.30 се хвърлям и съм там за 15-20 мин.  Прибирам се към 16 ч. а стига толкова.  То колко е едно измиване, няколко минути ... 10 минути ми е, кабината да не е басейн, просто кабина със стъкла. Този спрей който ползвам е разкошен, но за тези които не са в София няма да им върши работа, на тях им трябва анти-кал май се нарича и се продава в Гърция, ако ходите това лято си купете, защото в цяла Гърция водата е варовита и много се ползва. Много е добър, преди време тук една другарка ме накара да ѝ снимам какво нося от там, като препарати,  май и него го снимах на кадро, да го види и да си купи.
Скрит текст:
Освен това аз имам една жена която ми помага  един път седмично, тя ми е част от семейството. Пу-пу.

# 404
  • Плевен
И аз съм в процес на издирване на магическия препарат за баня Grinning Водата ни е много твърда, и ако не подсуша тъмносините си плочки след душ, става нещо неуписуемо, все едно никога не съм почиствала банята. Преди години имаше един двуфазен препарат на Цилит, който правеше филм върху плочките, и бях изключително доволна от него, ноза съжаление го спряха Confused

Общи условия

Активация на акаунт