По-добрият живот – в града или?

• 21 697
  • 130
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Супер сте! Толкова мнения, плюсове, минуси.  bouquet Благодарности и на включилите се, живеещи извън СФ и пътуващи. За сега единственото, което ни спира на момента да купим земята е тегленето на кредита. Така че сме си оставили отворена възможност някой ден да съберем парички и да си купим нещичко. Уикенда бяхме там, огледахме и още няколко парцела, доста добри. За сега ще се хвърлим в оправянето и обзавеждането на "ваканционния" апартамент в Радомир, пък натам ще му мислим. Това също е симпатично място, град си е, има си всичко, просто липсва чара на селото. Та за сега се стягаме за ремонтни дейности там и обзавеждане. Но със сигурност ще осъществим плана с двуседмичното пътуване през лятото, просто ей така за проба да видим как ще ни се отрази.  Hug

# 76
Успех, каквото и да решите Simple Smile

# 77
  • София
Ох, като започнете да се криете, да си пращате ЛС. ooooh! Кой знае колко е тайно това място, че чак лична кореспонденция да е нужна. Изтърсваш нещо с темата и после се започва едно увъртане, криене ....   Laughing

Фактът, че се пътува до Сф за работа, ми е достатъчен. Когато някой намери същия "рай", но и с възможност за работа, да се обади ..... на лични. Grinning

Каина, това да не е Елин Пелин?!  Перник? Чак аз се заинтригувах.
....
Повярвай, че и двата града са много далеч от описаното.

# 78
Фактът, че се пътува до Сф за работа, ми е достатъчен. Когато някой намери същия "рай", но и с възможност за работа, да се обади ..... на лични. Grinning

....
И на мен моля Simple Smile
В Елин Пелин има точно 2 основни и едно средно училище. Като инфраструктура не ми се говори.

# 79
Нека аз преценявам колко информация да давам за себе си и семейството си! Основното, което исках да кажа, се разбра - на село ще е трудно, по-добре в градче. Вече, който се интересува и е избрал за себе си този варииант, ще проучи, види и избере! П.п. И перфектният вариант не съществува или поне ние не сме го открили. В нашия случай компромисът е пътуването по ужасен път! Но с оглед всички плюсове, преценихме че си заслужава.

# 80
Ох, като започнете да се криете, да си пращате ЛС. ooooh! Кой знае колко е тайно това място, че чак лична кореспонденция да е нужна. Изтърсваш нещо с темата и после се започва едно увъртане, криене ....   Laughing

....

Ох, това последното ако знаеш от кога се каня да го напиша в темата.
Дано този прехвален кмет на това прехвалено място да успее да открие и достатъчно работни места за живущите там и адът ще стане доста по-малко ад за нас, които живеем в него.

# 81
Ох, като започнете да се криете, да си пращате ЛС. ooooh! Кой знае колко е тайно това място, че чак лична кореспонденция да е нужна. Изтърсваш нещо с темата и после се започва едно увъртане, криене ....   :lol
Склонна съм да разбера потребителката защо не желае открито да обяви кое конкретно място е най-близо до разбирането и за рая .Просто ако 10 човека гледаме едно и също ,на дали има двама които да виждат едно и също.
За един да си заобиколен от природа и да нямаш съсед е идилия ,а за друг пустуш и дивотия.Някои отмарят по нощни клубове ,други в хамака с книга .
Имала съм гости (градски хора) възмутени от птичите песни пизори ,които са ми любими. А те изглеждаха като пребити...не могли да мигнат ... Rolling Eyes ShockedА  покрай блока им минава трамвай и дори денем се усеща. #Crazy
Вече, който се интересува и е избрал за себе си този варииант, ще проучи, види и избере!
Ей зад това заставам .Всеки сам трябва да си избере мястото.

# 82
  • София
.....
Ох, това последното ако знаеш от кога се каня да го напиша в темата.
Дано този прехвален кмет на това прехвалено място да успее да открие и достатъчно работни места за живущите там и адът ще стане доста по-малко ад за нас, които живеем в него.
За Елин Пелин нямам много наблюдения, освен че съм била на гости там и не бях очарована, но от р-на на Перник, Радомир, Рударци и т.н. имам доста лични впечатления, защото имаме няколко близки сем-ва, които живеят там. То е пътуване, схеми, чудеса, раждания в СФ, доктори пак в Сф, плуване пак в Сф. Имам чувството, че се прибират само, за да полегнат няколко часа и пак хукват.

mamamari, тя нека каже за нея къде е този рай, никой няма да я упрекне за избора ѝ. Всеки търси нещо различно. Напр. аз още не съм намерила идеалното място, признавам си. На този етап гледам практично на нещата- близко до работа, до у-ще/ ДГ, комуникативно място, възможност за извънкласни дейности, магазини, аптеки и т.н. Гледам да пестя време, това е. На този етап съм си избила романтичните мисли от главата, защото имам още много ангажименти покрай децата. След време ще му мисля.

# 83
  • München, Deutschland
Имала съм гости (градски хора) възмутени от птичите песни пизори ,които са ми любими. А те изглеждаха като пребити...не могли да мигнат ... Rolling Eyes ShockedА  покрай блока им минава трамвай и дори денем се усеща. #Crazy
Мама Мари, все едно за мен говориш, докато живеех с нашите преди години,  минаваха товарни влакове наблизо, тук, където съм сега също. Когато се върна сега за някой ден при нашите се будя от кучета, на морето пък се будя от чайките. Превозно средство не би ме събудило, освен шумните мотори, тип чопъри, но деца, птици, животни - винаги! И аз нямаше да мигна у вас с птичите песни. Simple Smile А най-големият ми кошмар е крещящи или тичащи деца в коридора на хотела, тогава се вбесявам и ставам много заядлива, защото както аз пазя тишина вечер в 2-3 като се прибирам, така искам и те като излизат в 8-9 сутрин да пазят тишина... Уви, не ми се получава, доспивам си на плажа, докато не кресне поредното...

Та си права, различните шумове се възприемат различно от различните хора.

Миризмите също. Живяла съм в немски и български села, в едното по обменна програма за 10-тина дни, в другото на гости за 5 дни. Ами, ставаше ми лошо от миризмата, буквално ми се повдигаше, в единия случай - като торяха полетата с естествена тор (и до ден днешен е така), в другия - като придружавах местните във воденето на крава някъде, май за паша или за доене...

Това са 2 аспекта на селото, които никога не бих приела. Къща - да, градинка - да, липса на съседи - да, пространство - да, но всичкото това в село - не. Визирам истинско село, не например Бояна, която е била някога село, а  вече е квартал и има Икеа на 10км примерно (нз къде точно е Икеа), няколко супермаркета на 2-3 км, градски транспорт на няколкостотин метра, такси до центъра за 5-10 лв...

# 84
  • София /Абсурдистан
И аз съм любопитна за страхотното местенце. Може ли инфо на ЛС и за мен моля  bouquet

# 85
Chrissy,не е само до шума има и вибрации #Crazy.Те са на Витошка в частта към ЮП.
Това с наторените полета може да се избегне при избор на планинско село.
За мен раят е високо е района на Ком и Вършец ,но горе в гората даже над  хижите  Heart Eyes Praynig
Около столицата най-близко до това според мен  е  с. Кладница горе около манастира.
И двете места не са за градски хора има много диви животни дори казват има мечки.

# 86
  • София
В Кладница, Рударци и Мърчаево бих си купила къща за през уикенда и евентуално за след пенсия. Особено от Мърчаево гледката е много хубава.

Иначе като цяло харесвам високопланински селца, но това може да стане само, ако не работим.

# 87
Първото няма нищо общо с другите две. И ще сбъркате. Не е за стари хора,но за лятна вила става.
Мои близки пенсионери  пък гледат към Бяло море,а  си имат на нашето.Обаче все не им се спира да работят.Имат разработен частен биснес и...няма отказване.
За много хора това си остава просто мечта цял живот.

Причината :мекия климат е по-щадящ ставите.Изобщо който гледа за стари години е по-разумно да се насочи към по-мек климат.Планината е твърде влажна и студена през поне 8 месеца. Peace

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 09:35 от mamamari

# 88
  • София /Абсурдистан
Планината е твърде влажна и студена през поне 8 месеца. Peace
Много е вярно това  Peace
Аз се оглеждам за пенсионерско жилище около морето някъде  Simple Smile

# 89
  • София
Планината е твърде влажна и студена през поне 8 месеца. Peace
Много е вярно това  Peace
Аз се оглеждам за пенсионерско жилище около морето някъде  Simple Smile
там е влажно през цялата година, и ветровито през половината  Rolling Eyes