Слънце вече нека грее, детски смях да ни залее - Април 2017, Тема 15

• 56 158
  • 610
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ами да, от треската, аз Т не знам дали имах, не я мерих. Просто не се сещам от какво друго може да е , освен от задържане на кърма.
Само я чувстваш или наистина е двойна? Ако е второто - не, не е нормално. Опитай да предлагаш по-малката на всяко кърмене, да я стимулираш, а другата ако се напрегне необичайно може леко да изцеждаш, да не се запуши. Ще се регулират нещата, споко Peace
Ако къпеш младежа гладен, твърде възможно е и от това да реве.

# 526
Май наистина на мен се отдаде честта да закрия априлките с майско бебе   Mr. Green
Официално ще се казва Алина. Всички ме питаха сто пъти, ама сигурна ли съм била, какви други варианти имам, но това си е нейното име. Ние сме още в болницата, че на беба и назначиха антиобиотик, сега чакаме контролните резултати, дано всичко да е наред, утре да си ходим. Иначе двете започнахме да се опознаваме, изцяло на кърма сме, качва грамчета. Ама е много гадно да гледаш една миниатюрна ръчичка с абокат в нея, но и това ще мине.
По темата за помощта на мъжете, въобще няма да коментирам, вчера ММ я гушна, тя се размрънка и ми я връчи. Но после получи ултиматум, че или ще помага адекватно с грижите или той не е последния мъж на света, та да се чувствам длъжна с него да спасяваме човешкия род  от изчезване Joy

# 527
Purple, дано се приберете утре, а бебка да не трябва да пие повече антибиотик.

Belinda, съчувствам ти за кошмарната нощ. Мен ме тресе така два дни и бях с температура, но знаех точно къде е проблемът и вече втора седмица си усещам буцата, но поне не ме боли така. Тогава ми мина след като успяхме да изцедим ръчно (добре че мъжът ми помогна). На медела ел. помпата не можа да се справи с тази задачка и си седи в едно ъгълче. И аз започнах да пия лецитин, след като прочетох за него тук във форума, но май дозата ми е по-скоро профилактична (1500).

Преди малко забелязах засъхнала кръв в ухото не бебо. Ще го наблюдавам да видим, че малко ме притесни  Sad.

# 528
  • София
Ами аз засега няма да цедя - нямам бучки, нямам Т,нямам дискомфорт в нито една от гърдите. Вероятно каквото е имало, бебчо вече го е разкарал. Просто ще увелича лецитина от профилактичната доза по едно на ден на лечебна по три-четири и ще внимавам да не спя по корем.

Ниа, да не се е одрал с нокът по ушето?

Пърпълче Hug С тебе закрихме парада Grinning Скоро да сте вкъщи!

# 529
Белинда, голямо чакане му ударихме с теб верно е, пощурихме момичетата Mr. Green
Вие ме подсетихте, значи лецитин мога да пия профилактично, така ли?

# 530
Belinda, само лецитина ли помогна да свалиш температурата ? 
Иначе при нас повръщането е и на фонтан понякога, по-често само изтича. Сега например я носихме в слинга близо два часа, прибрахме се и преди да я накърмя само докато лежеше повърна няколко пъти, а уж е гладна вече. През нощта вече като я нахраня си я гушвам на възглавницата до мен да е под наклон и така спим и връща по-малко. На мен лично ми се вижда прекалено често повръщането, но трима доктори я гледаха и нищо не коментираха повече по тази тема.
Иначе аз уж не съм фен на честото къпане на малко бебе, установих, че ми е много приятно да се къпем с Рада под душа. Гушва се в мен като котенце и и е много приятно под топлата вода Simple Smile.

# 531
  • Пловдив
На мен ми е голям кеф да къпем бебка. Водата й харесва  Grinning
Ако Манха не пусне нова тема, за да ни примести в новия форум, ще се добера някак до компа (че сега само телефона ползвам) да пусна аз. Няма да разпускаме седянката  Mr. Green
Този лецитин добавка ли е? Или лекарство? С каква цел се приема профилактично?
Беб вече е на 40 дни. Струва ми се, че кърмата ми се нормализира спрямо нейните нужди. Иска ми се обаче да замразя. След кърмене ли да цедя? И какво количество до предвидя за едно хранене? И ако не успея наведнъж да изцедя толкова, мога ли да смесвам кърма от едно цедене с кърма от друго?

# 532
  • София
Джинджи, щом са я гледали и лекари и имаш потвърждение, че не е рефлукс, значи какво има да му се притесняваш - купи повечко лигавници и пеленки подлагай навсякъде, и тъй. А, друго се сетих - ако имаш повечко кърма, както често се случва в началото, може преди кърмене да поизцеждаш леко - 10-20 мл., не повече, колкото да снеме напрежението и кърмата да не излиза под налягане. Защото може, ако кърмата тече много силно, от бързане да глътне да поема и много въздух и после от това да връща. Някои деца не умеят да уригват без да връщат. Пробвай, не се знае кое може да помогне.
Кристална, при регулирана лактация що ти трябва да се бъркаш с цедене newsm78 Но ако твърдо си решила -  цеди по малко, не повече от 20 мл. на кърмене, защото ще се вкараш в свръхпроизводство. Каквото събереш за деня - замразявай и си пиши на пликчето колко мл. са и датата. Дори да е малко - няма значение, по-лесно е да размразиш две дози, отколкото една голяма и половината да хвърлиш. А колко за едно хранене - не знам, зависи на колко голямо бебе планираш да я даваш. Имаше формула за изчисление, ще я потърся. Лецитинът е хранителна добавка, емулгатор. Безопасен е и е идеалната профилактика на запушени канали Peace

А за мен - не съм имала Т, само треска. По-точно - не си измерих Т, когато ме разтресе и не знам дали е била повишена. Днес цял ден е нормална.

# 533
Аз вчера цял ден бях с температура над 38 градуса и с всички симптоми на грип, затова реших, че съм лепнала някакъв вирус. Но пък едната гърда ме болеше, така че може и запушване да е било. Как се разбира грип ли е, мастит ли е, запушване ли е?
Иначе и аз в началото докато имах твърде много кърма позамразих малко. Моите запаси са по 100 мл. И сега цедя от време на време - като сме навън предпочитам да й давам от шише, че още не съм събрала кураж да кърмя на обществени места или пред други хора  Wink

# 534
Кристална, погача ще правиш ли? И супер, че би се заела да ни направиш тема, ако Манха не може вече. Толкова свикнах с вас, че ще ми липсва да няма с кой да си обсъждаме вълненията.
А вие има ли ли сте случай, бебето да не иска да се оригва. Ето моята например, след като яде я пинасигчакам, но тя за пет дни се оригна веднъж, върна един два пъти слюнка леко и това беше.

# 535
  • София
Да, моите бебета и трите почти никога не са оригвали Confused Не знам защо.

# 536
Белинда, благодаря за съветите. И аз не знам какво щях да правя без вас тук.
Пърпъл и моя юнак не обоча да се оригва и за това го слагам настрани, за да може ако повърне да не се задави ама той си е чисто овенче и напоследък все по гръб го намирам.

# 537
Здравейте, момичетааааа! И аз съм тук, чета на нощните хранения обикновено. Гледам оригването сте коментирали, ами и при нас е мъка, а така преглъща от гърдата, доста въздух гълта. Добре, че е баща му да оригват. Иначе само като ни чуе, че слагаме лигавника и се почва едно нервничене.
  Относно къпането-в началото беше страшен рев, няма сит, няма гладен. Сега вече се успокои, но още не мога да кажа, че е любимо.
 А ММ жив и здрав да ми е, няма да се справя без него. Чисти, готви, пере, помага за малкия.
  Иначе не съм писала, че коликите са просто... Взехме Инфакол днес, дано помогнат. Досега на Коликинд разчитахме, ама май са гола вода. Белинда дава надежда за Инфакола, да видим дали ще подейства на нашия пръцко. Стискайте палци, че последните дни от рев се занасяше чак, та духахме в устата...

# 538

mrs. queue, на мен пък ми похвалиха много това коликинд. Аз стигам до извода, че всичко си е до дете. Ние слагаме възглавничка с костилки и много го облекчава.

# 539
Нана, я да обясниш  за възглавничката, моля те.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт