Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 3

• 105 755
  • 794
  •   1
Отговори
# 630
Раждалите скоро,
Искам да попитам как стои въпроса с посетителите? Бащата пускат ли го или си вижда детето чак на изписването? Ако искаш да ти донесат багаж как става? Предстои ми секцио утре и съм много притеснена.

# 631
Не не пускат никого. Има едно малко прозорче до входната врата където може да получиш багаж или храна вода там от каквото се нуждаеш. Но всичко трябва да е много бързо ,не ти дават да си правиш мохабет. Взимаш и бягаш ,почват да ти се карат ако те видят. Аз един ден отидах с бебчо да си взема багаж от там и ми се скараха да не го показвам ,защото отвънка имаше и други хора все пак да не стане нещо.

# 632
Здравейте! Може ли някоя по-информирана мама да ме светне за моя чуденка. Решила съм да раждам в УМБАЛ "Св. Георги", надявам се нормално, не се следя при никой от израждащите там, няма да избирам екип. Но ми иска преди да отида за самото раждане, да посетя АГ отделението за преглед, тонове, нещо подготвително. Някоя от вас правила ли го и как точно случва?

# 633
Здравейте! Може ли някоя по-информирана мама да ме светне за моя чуденка. Решила съм да раждам в УМБАЛ "Св. Георги", надявам се нормално, не се следя при никой от израждащите там, няма да избирам екип. Но ми иска преди да отида за самото раждане, да посетя АГ отделението за преглед, тонове, нещо подготвително. Някоя от вас правила ли го и как точно случва?
Аз отидох в 37 седмица за тонове, акушерките се забавляваха с мен, явно съм изглеждала притеснена. При мен работата беше, че след като в Торакс разбраха, че няма да раждам при тях, ми връчиха документите и ме изпратиха по живо, по здраво и аз в деветия месец останах без проследяващ лекар и без място, където да ми следят тоновете. Отидох в Хирургиите на етажа на АГ и от асансьора вляво звъннах на звънец. По-късно разбрах, че там е родилна зала. Там се учудиха, че отивам, аз им обясних ситуацията и че ще раждам при тях. Пуснаха ми тоновете, струват 20 лв., но не ми взеха пари, изкоментираха как в частните болници третират родилките като касички и ми казаха, че трябва да ида като почна да раждам или ако преносвам с 3 или 4 дни, не помня. Честно казано не мисля, че има смисъл да се ходи там за преглед или тонове, ако не ти е там лекаря, който те следи. Но е факт, че не ме върнаха и бяха любезни.

# 634
Благодаря за информацията!

# 635
Здравей те! Искам да попитам някой има ли представа дали има дни на отворените врати в момента покрай пандемията, защото преди имаха?

# 636
Здравей те! Искам да попитам някой има ли представа дали има дни на отворените врати в момента покрай пандемията, защото преди имаха?
Не няма

# 637
Добре благодаря за информацията

# 638
И аз мисля да раждам в Св. Георги, но съм чак началото на Септември.
Тъй като ми е първо раждане и аз се притеснявам за всичко.
Та въпросите ми за тези, които са раждали скоро там веднага ли ти дават бебчето след нормално раждане (да се надявам, че ще си е такова)?
Има ли кой да ти обясни какво се прави с бебчо и как се кърми?

# 639
Та въпросите ми за тези, които са раждали скоро там веднага ли ти дават бебчето след нормално раждане (да се надявам, че ще си е такова)?

Не знам дали дават бебето веднага след нормално раждане, защото и двата пъти бях секцио. Никой не ти обяснява какво да правиш и как се кърми. Тръсват ти бебето и те оставят да се оправяш сама

# 640
Първото ми раждане беше там от самото раждане бебето си беше при мен. Надявам се и второто да е нормално пак там ще ходя. Като мине пак ще пиша.

# 641
Родих 2019 януари веднага след настаняване в стая дават бебето след нормално раждане.Явно пли мен са попаднали сестри които са отзевчиви защото въпреки трето дете бяха много приятни и помагаха.

# 642
Явно е на късмет за сестрите. Ама предполагам, че все пак за 1во като е все ще се намери някоя добра да помага. Много го ви благодаря на всички за отговорите. Малко се бях притеснила с тва, че ти го оставят и оправяй се, ама явно пак както за всичко друго е индивидуално преживяване на престоя и на какво случиш.

# 643
Ако попаднеш в стаята на някоя мама, може и тя да ти помогне при мен с голямата докато дойде някоя от сестрите да ми покаже как да слагам бебето на гърдата жената, която беше в стаята вече ми беше показала.

# 644
С нормалното раждане мисля ,че те оставят малко да си починеш 5 или 6 часа и тогава само с твое съгласие ти го носят и си е при теб постоянно. Има едни готини млади сестри които лично на мен и майчето с което бях много ни помогнаха.  И мохабета вървеше ,те едни готини 30 годишни ,въобще много внимание обръщат .

Общи условия

Активация на акаунт