Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 3

• 105 916
  • 794
  •   1
Отговори
# 585
Иванчева ще си изгние в Хирургиите, кой ще иска да я вземе в частна болница с това покъртително отношение. Ужасно груба! В тая жена няма такт, няма нищо.

# 586
  • Пловдив
Всички спешни случаи за неонатология се карат в Окръжна, където е и най-голямата такава. Торакс винаги е бил зле откъм неонатология, Селена доста са напреднали, но и от там спешните ги транспортират към Окръжна.

# 587
Аз не съм от Пловдив, но заложох на Хирургиите защото сметнах, че като държавна болница би трябвало да имат едни от най - добрите специалисти и да реагират най-адекватно при евентуално усложнение. С високо рискова бремвност съм + че е двуплодна. Надявам се да не съм сгрешила и всичко да мине по вода. В понеделник ме приемат и всичко ми е свито. Благодаря ви за отзивите.
Здравейте. Мисля, че не сте сгрешили. Аз родих там през 2019 г. При мен се получи усложнение след раждането-задържана плацента. Реагираха много бързо, въпреки че беше събота вечерта. За няма и десет минути беше събран екип от 3ма анестезиолози, които ме упоиха и извадиха плацентата. Разбира се, всичко е въпрос на късмет, важно е освен кой е лекарят, също така коя е акушерката и неонатологът. Но е факт, че все още при наистина сериозни усложнения с майката или бебето, близките частни болници (няма да споменавам имена) осигуряват спешен транспорт до Хирургиите. Имам 3 операции и 1 раждане там и винаги всичко е било на ниво. Храната само не е хубава. Не знам сега с пандемията как става вкарването на храна отвън.
Аз раждах 2014 г. Раждах в неделя вечерта и дори се събраха два екипа, около 10 човека, които да ми помагат, въпреки че нямах избор на екип и нищо допълнително, освен вип залата, не съм платила. Плацентата ми беше разкъсана и ми направиха кюретаж. Два часа след раждането се изкъпах и се чувствах идеално! Да, храната не беше добре, но иначе от всичко друго съм доволна!

# 588
След 13 часа има един дежурен лекар.Другите са стажанти и специализанти.

# 589
След 13 часа има един дежурен лекар.Другите са стажанти и специализанти.
Може и да е така. Но те понякога специализантите са по-старателни. На мен една много млада лекарка, не знам дали е била специалист или специализант, ми отлепи околоплодния мехур, тъй като преносвах. Това стана в петък вечерта и благодарение на нея започна спонтанно раждане в събота. Иначе бях планирана за неделя сутринта в 6.00 за система окситоцин и щях да се гърча часове в болки. Между другото въпросната Иванчева ме прегледа, преди да вляза в родилна зала, но аз бях с 10 см разкритие и нищо не усетих.

# 590
Аз родих близнаци май месец 2020 в хирургиите с планово секцио. Бременността ми следеше д-р Мерджанова, не съм избирала екип, но на секциото дойде тя като главен оператор, заедно с д-р керезиев. Много съм доволна и от двамата Simple Smile
Аз не съм от Пловдив, но заложох на Хирургиите защото сметнах, че като държавна болница би трябвало да имат едни от най - добрите специалисти и да реагират най-адекватно при евентуално усложнение. С високо рискова бремвност съм + че е двуплодна. Надявам се да не съм сгрешила и всичко да мине по вода. В понеделник ме приемат и всичко ми е свито. Благодаря ви за отзивите.

# 591

Drumhead, мисля, че те познавам от темата за юнските бебета 2018. Моето дете се роди недоносено и седя 20 дни в Хирургиите. В случай, че се наложи престой на бебетата в интензивен сектор задължително питай и изисквай непрекъснато ТФЕ и очен преглед. На моето дете не направиха, а е трябвало и сега си носим последствията, въпреки думите им "нищо му няма".

# 592
Родих вчера. Бебетата са по 2 кг в постинтензивен сектор, дишат сами само им помагат с адаптацията. В този случай пак ли мога да изискам ТФЕ и очен или само ако са били в интензивния?

Drumhead, мисля, че те познавам от темата за юнските бебета 2018. Моето дете се роди недоносено и седя 20 дни в Хирургиите. В случай, че се наложи престой на бебетата в интензивен сектор задължително питай и изисквай непрекъснато ТФЕ и очен преглед. На моето дете не направиха, а е трябвало и сега си носим последствията, въпреки думите им "нищо му няма".

# 593
Drumhead, честито. Да са ти живи и здрави. Ако не са били подпомагани с кислород няма нужда да им се правят ТФЕ и очен преглед. Като под подпомагани нямам предвид само апаратна вентилация, а и кислородна палатка и кислороден душ. Дори и 1 час да са били бих настоявала за прегледи, особено ако са родени с АПГАР под 7. Ако откажат да направят, след изписването (предполагам ще е скоро предвид теглото) отидете при д-р Нещерова в Селена за ТФЕ и при д-р Маринов за очен преглед.

# 594
Здравейте, имали някоя мама раждала скоро при Коларов. Ако може да изкаже мнение.

# 595
Някой знае ли актуални цени за раждане в Хирургиите естествено и секцио, с екип и без?

# 596
Някой знае ли актуални цени за раждане в Хирургиите естествено и секцио, с екип и без?
500 лв избор на екип за нормално, 800 за секцио.

# 597
Здравейте, имали някоя мама раждала скоро при Коларов. Ако може да изкаже мнение.

Не съм раждала при него, но беше на смяна, когато ме приеха по спешност и се отнесе адекватно за разлика от акушерките, които искаха да ме пратят по живо по здраво вкъщи с кървене, контракции и разкритие в 35г.с. За мен и от това, което съм чувала е много добър лекар.

# 598
Родих вчера. Бебетата са по 2 кг в постинтензивен сектор, дишат сами само им помагат с адаптацията. В този случай пак ли мога да изискам ТФЕ и очен или само ако са били в интензивния?

Drumhead, бихте ли дали информация дали списъка за родилното в началото е актуален, също така дали се изискват някакви изследвания при постъпване, както е в Селена например (Васерман, хепатит, СПИН). Благодаря ви!

# 599
Момичета, един малко тъпичък въпрос, но набавям си нещата за болницата и се чудя козметиката за бебчо, която искат (измивен продукт, олио и крем против подсичане) накрая връщат ли ги? Не за друго просто да знам да се снабдя с по 2 бр., за да имам и за вкъщи. Другото, което е чета, че за лятото вместо олио се използва мляко. Очаква се да родя края на март, по-удачно ли ще бъде да започна първо с олиото или направо да мина на мляко?

Общи условия

Активация на акаунт