Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 3

• 105 929
  • 794
  •   2
Отговори
# 600
Момичета, един малко тъпичък въпрос, но набавям си нещата за болницата и се чудя козметиката за бебчо, която искат (измивен продукт, олио и крем против подсичане) накрая връщат ли ги? Не за друго просто да знам да се снабдя с по 2 бр., за да имам и за вкъщи. Другото, което е чета, че за лятото вместо олио се използва мляко. Очаква се да родя края на март, по-удачно ли ще бъде да започна първо с олиото или направо да мина на мляко?
Здравей, аз раждах в Хирургиите края на октомври. Това, което имах като козметика беше крем за подсичане, шампоанче и едно пръскало за пъпчето на бебето, че те в началото пъповете са им едни черни от засъхнала кръвчица и трябваше да се пръска, но забравих името на пръскалото. Трябва памперси да носите и дрешки. Относно олиото и млякото за мазане, ние започнахме тези мазания вече в къщи и мазахме с мляко до скоро, вече го мажа със свинска мас (не знам как звучи това, може би малко гнусно) и кожичката му е много мека и гладичка. Излезнаха му едни пършички по лицето и започнахме и него да мажем с мас. Вече ги няма. Така ни посъветва педиатърката. В болницата не е нужно да го мажеш в разни мазила. Те ги къпят по 1-2 пъти там. Аз поне не го мазах по тялото с нищо, докато бяхме в болницата. Между другото на мен, а и на всички родилки в онзи период, ни даваха сумати мостри на кремчета и памперси, така че и да забравиш крем, там ще ти дадат. Усешно раждане пожелавам и живо и здраво бебе. 🌺

# 601
Момичета, един малко тъпичък въпрос, но набавям си нещата за болницата и се чудя козметиката за бебчо, която искат (измивен продукт, олио и крем против подсичане) накрая връщат ли ги? Не за друго просто да знам да се снабдя с по 2 бр., за да имам и за вкъщи. Другото, което е чета, че за лятото вместо олио се използва мляко. Очаква се да родя края на март, по-удачно ли ще бъде да започна първо с олиото или направо да мина на мляко?
[/quote

Отговарям, макар да раждах 2019г там. Всичко си стои при майката - кремчета, шампоанчета и пр. Сега вметвам, че е много удобно, ако си отсипеш от всичко в кутийки от крем, шишенца от шампоан от хотелите и пр, защото за 3-5 дни няма да изразходиш почти нищо, а само ще се чудиш къде да ги слагаш. Аз съм на мнение, че може с мляко още от Март, но това ти ще си го решиш. Аз моите деца само с мляко съм ги мазала и лято, и зима. За малката ползвах олио за масажи и рехабилитация, но това беше препоръка на рехабилитаторката. Дано съм полезна 😊

# 602
Аз също раждах в края на октомври. Не съм мазала в болницата с нищо тялото и дупето, нямаше нужда. Ако се наложи, мострите, които подаряват ще свършат работа. Може да си носите измиващо гелче с помпичка, защото ще е по-удобно на акушерките, ще си го вземете после, разбира се. Вкъщи мажа с мляко. Имам и олио за масажите. С него почиствам понякога гънки и мажа главичката преди баня, че има тук там крусти.
Ето спрея за пъпче.

От там го препоръчват и използват, но е добре да си имате, защото е хубаво да се пръска при всяка смяна на памперса. Общо взето употребата му е до към седмица след падане на пъпчето.

# 603
Мами имате ли информация  за секциото и правят ли кризма ?

# 604
Мами имате ли информация  за секциото и правят ли кризма ?
Здравей. Да, правят клизма няколко часа преди секциото. Не е приятно, но и не е нещо кой знае какво.
Момичета, искам да подаря на някоя мама от Пловдов едно пръскало за пъпчето на бебето, което го искат в болницата. Казва се Цителиум. Аз раждах в Хирургиите края на Октомври и тогава ни го искаха в болницата да пръскане на пъпчето на бебето, но то се използва за много кратко. Да съм го пръскала 5-6 пъти и следователно глаконът е почти пълен. Той е доста голям-100мл. Не обичам да изхвърлям неизползвани неща, затова го лредлагам. Ще го подаря. Не че е толкова скъп, но защо пък някой да не го използва, ако има нужда. Срокът на годност е до февруари 2023г. Ако някой има интерес, да ми пише на лично. От Пловдив съм. 🌺

# 605
Мами имате ли информация  за секциото и правят ли кризма ?
Здравей. Да, правят клизма няколко часа преди секциото. Не е приятно, но и не е нещо кой знае какво.
Момичета, искам да подаря на някоя мама от Пловдов едно пръскало за пъпчето на бебето, което го искат в болницата. Казва се Цителиум. Аз раждах в Хирургиите края на Октомври и тогава ни го искаха в болницата да пръскане на пъпчето на бебето, но то се използва за много кратко. Да съм го пръскала 5-6 пъти и следователно глаконът е почти пълен. Той е доста голям-100мл. Не обичам да изхвърлям неизползвани неща, затова го лредлагам. Ще го подаря. Не че е толкова скъп, но защо пък някой да не го използва, ако има нужда. Срокът на годност е до февруари 2023г. Ако някой има интерес, да ми пише на лично. От Пловдив съм. 🌺
Здравейте, може ли да дадете информация относно списъка за родилното. Този в началото на темата актуален ли е?
Вие планово секцио ли бяхте, кога ви искат там ако е така. Насочила съм се там да раждам, вече бях на преглед при Коларов, но още не сме обсъждали подробно нещата, за сега де очертава да съм секцио.

# 606
Здравей, Дани 🌺
Да, актуален е списъкът. И памперси за бебето трябват. Не видях дали ги пише.
Аз бях планово секцио и ме приеха деня преди операцията. На другия ден рано сутринта ме оперираха. Няколко часа преди това е клизмата.

# 607
А деня преди секциото дава ли се храна или след 18h вече ви остават гладни,  то ако се прави все пак клизма би трябвало.  Имам и още едно въпросче ,за дните. Пет дни се броят от деня на приемане или от деня на секциото.

# 608
Здравейте момичета и честит празник!
Въпроса ми е свързан със списъка, пише 2 комплекта(гащеризон), чудя се дали са достатъчни, вие колко сте взимали или смятате да вземете и като цяло нещо допълнително като дрешка за всеки случай. Само по един гащеризон дали няма да му е студено, очаква се да родя към края на март.

# 609
Родих на 17,04,2019 и бях взела 2 ромпъра, смятайки, че  ще родя нормално и ще съм там 3 дни. Но се наложи секцио и лежах повече- ромпърите не ми стигнаха Laughing Поне 3 броя звучи приемливо за мен. Откъм студено- няма да му е студено. В отделението е много топло!

Здравейте момичета и честит празник!
Въпроса ми е свързан със списъка, пише 2 комплекта(гащеризон), чудя се дали са достатъчни, вие колко сте взимали или смятате да вземете и като цяло нещо допълнително като дрешка за всеки случай. Само по един гащеризон дали няма да му е студено, очаква се да родя към края на март.

# 610
  Това е списъка ,онзи ден бях в болницата

# 611
  Това е списъка ,онзи ден бях в болницата
Благодаря ви! А къде точно се намират тези списъци, другата седмица и аз ще ходя и най-вероятно ще ми трябва и за планувано цезарово сечение.

# 612
Списака е горе на 3тия етаж ,буквално при тях ,но е малко сложно влизането. Не пускат всеки първо трябва да минеш долу през спешния кабинет ,но там срещнах малка засечка от един некъдърен не знам какъв беше ,беше заспал и му прекъснах съня 😀

# 613
Изненадва ме този списък и по-специално шишетата и помпата за кърма. Някой с опит може ли да сподели как се извършва стерилизирането когато са лични тези принадлежности.

# 614
  • Пловдив
Никак, нито шишето стерилизират нито помпата. Аз нямаше как да помъкна цял стерилизатор за това си носих бебешки препарат и измивах с него.

Общи условия

Активация на акаунт