Дребнава ли съм?

• 17 043
  • 137
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Мила Ивет, пожелавам ти Господ да ви помогне да му дойде акъла на място на твоя мъж.
Моя го чаках 4 години да се сети какво трябва да прави.
Не е точно същата ситуацията, но доста подобна.
А преди това пък живеехме с майка му.

# 16
  • София
Ами за у вас ти писах как да се държиш, да видим на кой от двамата ще му писне първи. За излизанията, като планирате почивка кажи, че искаш време с него /мъжа ти/, а не с баща му и ако няма да сте само двамата няма смисъл да ходите никъде. А защо се напъваш да домакинстваш за всички не знам. Сега дажи си и бременна и може да ти е оправдание. Спираш да готвиш и да чистиш. Правиш си аламинути за закуска и обяд, а вечерята - някой от тях да се заеме. С домакинстването също. От какъв зор ще переш, чищиш и готвиш на зрял индивид в трудоспособна възраст, само защото ти бил свекър? Той колко пъти е направил това за вас? Ако сега не си поставиш граници и не си извоюваш място, след време никой няма да те вземе на сериозно. А като се появи и бебето какво ще правиш?

# 17
  • София
О, ама ти си бременна!
Споко! Като се роди бебето, на дядото бързо ще му писне денонощния рев и всичко останало.
Освен това и мястото ще отеснее! Twisted Evil

# 18
Да, жилището в което живеем е закупено от родителите на съпруга ми. Както и жилището на сестра му Simple Smile
Колкото до това дали ни помага, финансово да помага със сметките, не мога да си изкривя душата.
И да, мисля че ММ е в основата на всичко това, понякога имам чуството, че все още се вживява на дете.
Но ако е така, как смята един ден той да е глава на семейство - нямам идея.
Не мога да си обясня наистина неговите постъпки, от както майка му почина, гледа свекъра като малко дете едва ли не.
Не му дава вкъщи нищо да пипне, постоянно гледа да му измисля "забавления" и признавам си мен ме дразни.

# 19
  • София
И моя е точно същата картинка. Майка му почина и той се сети забаща си, който не го е поглеждал откакто е на 8. И преди това даже. Та, залепи се за него, почна да ми го води вкъщи, да преспива. Един път паднал на улицата и го домъкна в нас за месец, аз със прохождащо бебе, щях да полудея. И така нататък...

# 20
Ами за у вас ти писах как да се държиш, да видим на кой от двамата ще му писне първи. За излизанията, като планирате почивка кажи, че искаш време с него /мъжа ти/, а не с баща му и ако няма да сте само двамата няма смисъл да ходите никъде. А защо се напъваш да домакинстваш за всички не знам. Сега дажи си и бременна и може да ти е оправдание. Спираш да готвиш и да чистиш. Правиш си аламинути за закуска и обяд, а вечерята - някой от тях да се заеме. С домакинстването също. От какъв зор ще переш, чищиш и готвиш на зрял индивид в трудоспособна възраст, само защото ти бил свекър? Той колко пъти е направил това за вас? Ако сега не си поставиш граници и не си извоюваш място, след време никой няма да те вземе на сериозно. А като се появи и бебето какво ще правиш?

Ами кой да го прави, ако не го върша аз те не се сещат ще затънем в мизерия 😂
Колкото до готвенето, така или иначе и преди когато бяхме двамата предимно аз приготвях храната. Не ми е проблем, че една купичка повече или по-малко ще се изяде.

# 21
И моя е точно същата картинка. Майка му почина и той се сети забаща си, който не го е поглеждал откакто е на 8. И преди това даже. Та, залепи се за него, почна да ми го води вкъщи, да преспива. Един път паднал на улицата и го домъкна в нас за месец, аз със прохождащо бебе, щях да полудея. И така нататък...

Ох тези мъже...какво им става?!
Кога ще пораснат и ще се държат като възрастни 😑

# 22
  • София
Не  е въпроса в едната купичка, а в това, че на него му е добре да има кой да му готви, глади, пере и т.н. Защо да иска да си тръгва, като гледате като бебе?
Цитат
Ами кой да го прави, ако не го върша аз те не се сещат ще затънем в мизерия 😂
Остави ги те да се оправят. Рано или късно ще забележат, че апартамента потъва в мизерия и че нямат изпрани дрехи. Тогава ще се сетят за домашната прислуга. Или ги оставяй да се оправят или разделяйте задълженията на 3. То да не е безплатен хотел у вас с частна прислуга chef bowuu. Ама това пак няма да ти реши проблема. Надявай се на дядото да му писне от нощните бебешки ревове и да се махне.

# 23
Не знаем какво му се върти в главата на мъжа ти. Може би изпитва угризения след смъртта на майка си, решил е, че не се е грижил за нея достатъчно и сега компенсира като гледа баща си като писано яйце. Сигурно и се страхува да не го изгуби. Разбирам как това нещо може да с отразява в/у отношенията ви като двойка, но мисля, че смъртта на майка му е отключила някакъв страх за близките си хора и иска всички да сте наблизо... може и да премине след още година - две. При разни травмиращи изживявания като смърт на близък в хората се отключват всякакви странни състояния, променят се навици и начин на живот. Много е относително кой как ще го тресне загубата на любим човек, някой път наистина всичко се преобръща  с главата надолу. Но мисля, че скоро ще успее да влезне в релси или поне стискам палци да се случи, за да живеете спокойно с бебчо.  Hug

# 24
Когато се роди детето, дядото сам ще си тръгне. С ревящо бебе е много напрегнато.
Според мен дядото иска сам да се махне, но мъжът ти се е вкопчил в баща си и го е страх.
Казваш, че апартаментът е от дядото и той ви помага и финансово, без неговата помощ е може ли да се справие изобщо? Защото може и мъжът ти точно заради това да се притеснява, че ако дядото не помага, вие няма да можете да се справите.
Говори със сестра му, тя ще те разбере и ще ти помогне, все пак е и неин баща.

# 25
 IveT ●•٠, не съм искала да те  напрягам или обидя с въпросите си. Просто търсих логика. Сега ми става по-ясно/ Предполагам де/ Твоето момче има нужда от помощ, загубил е  много важен за него човек и се е  закотвил за другия важен родител - няма да те чуе и да види в какво положение поставя теб, защото е изместил важността.  Изчакай да се  роди  бебето, тогава  всички по естествен ход трябва да си намерят мястото. /всъщност много пожелателно го казвам и дано стане така/.  Ако не...не знам тогава - все ще има  някой обиден и недоразбран.  Confused

# 26
ш
IveT ●•٠, не съм искала да те  напрягам или обидя с въпросите си. Просто търсих логика. Сега ми става по-ясно/ Предполагам де/ Твоето момче има нужда от помощ, загубил е  много важен за него човек и се е  закотвил за другия важен родител - няма да те чуе и да види в какво положение поставя теб, защото е изместил важността.  Изчакай да се  роди  бебето, тогава  всички по естествен ход трябва да си намерят мястото. /всъщност много пожелателно го казвам и дано стане така/.  Ако не...не знам тогава - все ще има  някой обиден и недоразбран.  Confused

Не не сте ме обидила 🌸 Благодаря много за милите думи.
------------------------------------------

Колкото до това дали се справяме без финансова помощ от свекъра, мисля че да. И двамата взимаме прилична сума. Не мога да кажа, че сме богати, но не сме се лишили от нищо.

# 27
Защо не заявиш, така между другото, докато вечеряте, че ще прехвърлиш майчинството на свекъра, че да си почива с бебето. Ще драсне с 200! Шегувам се, но си е сериозно положението и може би не е лошо да погостуваш на вашите. Да те поглезят, да разпуснеш, че бързо ще се изнижат тишината и спокойствието  Peace

# 28
IveT ●•٠, един пост нагоре ме подсети, ти ли переш, чистиш и готвиш?

# 29
Аз се замислих и над това, че като излезеш от родилното ще ти дойде мнго нанагорно с чужд човек вкъщи.
Лохиите се леят като река, никакви дамски превръзки не помагат, а само дебели лигнини.
Кърмене на повикване. Ти не трябва да се претоварваш с домашна работа, иначе млякото намалява и може и да спре, трябва да си спокойна, а не напрегната.
Ако е секцио и не заздравява добре, ще те накарат да ходиш гола по цял ден вкъщи, без гащи, само по нощница.
Ако е епизотомия и пак проблеми със заздравяването, трябва да се пръскаш с препарат отдолу и пак гола.
А ако си напрегната и бебето се напряга и ще е нервно, това не през бремеността, а след това.

Трябва тези неща да ги съобщиш на мъжлето си, освен това ако си напрегната, ядосана, и не можеш да се успокоиш след раждането, тогава от бейби блу може към депресийка да премине. Ти си бъдеща майка и трябва да си здрава, за да се грижиш за детето си.

Общи условия

Активация на акаунт