Дребнава ли съм?

• 17 052
  • 137
  •   1
Отговори
# 90
Човече, човекът не чака нищо. Работи и се прибира, момичето шета. За мен е нормално да го поемат в началото. Не знам защо не се усеща, че е време да си отиде. Някой трябва да поговори с него. Аз не мога да си представя мъж, на тези години да не иска някаква независимост. Според мен той и синът мъ са се вкопчили един в друг, а и двамата искат свобода, но не искат да "наранят" другия.

Няма да се учудя, ако свекъра се оплаква на познати, че са го вързали. Просто комуникация и дипломатичност ще свърши работа. Не е нужно да се правят демонстрации и да се скапват отношенията.

# 91
  • Варна
А авторката като не може гък да каже на свекъра, защо не подходи малко по-дипломатично и да опита да привлече за съюзник сестрата на мъжа си? Да си поговорят по женски, след което дъщерята да подхвърли на баща си някой въпрос не е ли превъзмогнал вече загубата и толкова ли е кекав, че трябва брат й и жена му да го гледат. Нещо в тоя стил. Ние, жените, ги умеем тия неща, по-фино оттук, оттам и току-виж го накарали да се замисли по въпроса за евентуална самостоятелност.

# 92
  • София
Сетрата едва ли ще се намеси, т.к. вижда, че баща й е свикнал да си има прислужница и ако се махне от дома на сина си, може да се настани в нейния и тя да влезе в ролята на дом. пруслуга.

# 93
Нямам идея Хай, аз мисля, яе ако поговори с него ще се разберат. Нищо не пречи и да му носят нещо сготвено, ако толкова не може. (майка ми носеше тенджери непрекъснато, когато почина баща ми и докато не се разболя).

Абе като осиротяли са и им трябва леко побутване да се върнат към живота. На истина не му правят услуга на човека, но синът му не го разбира.

# 94
  • Варна
Ами, другият вариант, който аз виждам е да даде темата на мъжа си и на свекъра да я прочетат.

Даун, не вярвам, че на авторката й стиска да седне със свекъра и да му каже всичко в очите. Звучи като да очаква някой друг да й реши проблемите.

# 95
Да, така и на мен ми изглежда, но по това, което сподели, свекър и ми се струва нормален.

# 96
  • София /Абсурдистан
Никой не се изнася доброволно от място, където му е добре. Жилището си е негово, хранят го, поят го, обслужване като на ол инклузив, що да се изнася. Тази работа едва ли ще стане без скандал, но и тогава пак няма да стане  Simple Smile

# 97
Човече, човекът не чака нищо. Работи и се прибира, момичето шета...
Като не чака да си чисти, примерно. Не пречи да каже и че ще участва в другите неща. Още повече, че жената е бременна в момента, нищо няма да му стане, ако я види, че шета и й каже, почини си, аз ще поема.
Никой не се изнася доброволно от място, където му е добре. Жилището си е негово, хранят го, поят го, обслужване като на ол инклузив, що да се изнася. Тази работа едва ли ще стане без скандал, но и тогава пак няма да стане  Simple Smile
Именно.
Най-много да й напомнят откъде идва апартамента и колко е неблагодарна.
Много е сложна ситуацията и ако свекърът сам не се сети, всяко действие ще доведе до влошаване на отношенията.

# 98
  • София
Не, ако свекърът не се сети, а ако синът му не поговори с него.
И то, точно на тази плоскост- те са си у дома, но жена му винаги ще се чувства на гости, след като не може по нощница или по бельо да се придвижи.

# 99
Ивет някъде се загуби , но  аз продължавам да имам въпроси към нея.
Например-дали е сговорчив, та те доста време прекарват заедно. Дали е все още съкрушен от смъртта на жена си , дали преди това са живели по-уединено , дали има приятели и познати , с които да си общува.
Според мен настояването е по-скоро от сина  и бащатко сега , удобничко, се затаява. Представям си как отиват на СПА и той към тях , в другата стая. Виждала съм млади семейства с малко дете и евентуално някоя баба да помага за внучето, но дядка в този формат- не. Може би не съм била наблюдателна , де. Но такава конфигурация ми е доста странна. На този не му ли е неудобно- млада жена и той да се върти там, около нея. Ами тя утре и не може да си накърми детето от неговото присъствие.  Close
Все пак , може да си отиде в дома , да идва на гости , да си носи , ако трябва ,бельото за пране / не вярвам да няма пералня , обаче Naughty/ , там, да му съдействат, да преспива дори . Но да бъде гостенин , а не- вечното нелепо присъствие без причина. Нито е болен , нито е стар.
Да се говори със Сестрата хич не е добър вариант- веднага ще си помисли лошо за снахата.
Ивет , всичко е в твои ръце. Бавно , методично и последователно . И с мъжа си , и с него , и с двамата. Невинно подпитвай няма ли свекъра да е по-спокоен у тях си , няма ли мъжът ти да е по-спокоен , ако баща му си има хобита и личното време, накарай мъжа си да се постави на негово място уж и да си представи би ли му било добре и т.н. Това е много абсурдна ситуация , вярно е , че  е почти безизходна.
Но  е ненормална. Този човек няма ли си приятели , да ги покани да побъбрят , да играят карти ...знам ли  и аз вече ?! Що за дебилизъм е това #Crazy

# 100
Както много пъти сме казвали по разни поводи, проблемът отново не е свекъра, а Мунчо, дето обичал жена си Joy Joy Какво разбират тия жени под любов изобщо не ми я ясно Rolling Eyes Мъж, който  натриса баща си да го отглежда  и да му слугува жена му, когато е бременна и се очаква да бодърства по цели нощи с бебе. Мъж, който взима решения за бъдещия им общ живот в отглеждане на здрав и прав свекър, без дори да си направи труд да  уведоми"любимата" иначе жена. Мъж, който принуждава жена си да води със себе си свекъра си на почивки, че и по гости....бил я обичал.... Shocked Моля?
По-скоро я смята за придатък някакъв към собствената си велика персона, безгласна буква, на която само се нарежда какво е редно да прави.
Не се ядосвам в такива случаи. Само се надсмивам на подобна наивност, да не го нарека по-остро глупост. Кой каквото си направи.....
За протокола: на 53 г съм и подобни средновековни семейни отношения са ми напълно непознати, нито съм отглеждала свекъри, нито родители. Нито пък ще се настаня в жилището на сина си, да ме отглежда снахата. Това е направо невероятно, в кой век живеят млади хора Shocked Crazy
Апропо, родителите ми са много стари, прекараха инсулти. Свекърва ми я оперираха наскоро от рак, свекъра почина. Живеят си сами, когато се наложи ходим да помагаме.  Друго няма.

# 101
  • София
Авторката нещо избяга. Явно не и се нравят повечето постове.

# 102
От темата може да избяга, това е много лесно. От живота си не, а там е трудното. И лошото.

# 103
Понякога наистина се чудя на изказванията на някои. Какво значи слугува? То и него да го няма, тя пак ще го прави. Каза, че и бащата и синът не знаят къде е копчето на пералнята. От нея си зависи да им го покаже все пак.

За мен проблемът е, че ходи с тях навсякъде, а не толкова, че живее в жилището, макар че мен и това би ме изнервило, но предвид обстоятелствата бих го понесла.

# 104
  • София
Ами, нищо оптимистично не й казахме!
Аз специално съм от препатилите от свекъри, дето само доброто ни мислят, но да е по тяхната. Не съм живяла с тях, но повече от 20 години за много неща съм правила компромиси, защото мъжът ми все ми обясняваше как ме обича и съм права, обаче: Какво да правя като са ми родители Rolling Eyes
Затова и такива теми ме натъжават по-скоро, защото виждам себе си като млада и наивна.
Сега вече си държа на моето, не отстъпвам, но въобще не се чувствам щастлива от това. Нещастна съм, защото докато не вдигнах патърдията и не казах СТОП, мъжът ми въобще не обръщаше внимание на желанията и чувствата ми. Въпросът е обаче защо трябваше да се стига дотук и как да живея с мисълта, че едва ли ме обича, а просто съм му удобна. Тъжно, но няма как!
Та и Ивет така. Ако на мъжа й отнякъде не му простветне да мисли и за жена си, не ми се мисли как ще живее по-нататък ooooh!

Даун, ти живяла ли си с някого освен с мъжа си и детето си? Аз съм се грижила за баща си /да вярно, той беше във физическа невъзможност да се обгрижва сам/, но да ти кажа сама жена в къщи с мъже е много трудно. И самотно!

Общи условия

Активация на акаунт