Дребнава ли съм?

• 17 047
  • 137
  •   1
Отговори
# 105
Понякога наистина се чудя на изказванията на някои. Какво значи слугува? То и него да го няма, тя пак ще го прави.
Скрит текст:
Каза, че и бащата и синът не знаят къде е копчето на пералнята. От нея си зависи да им го покаже все пак.

За мен проблемът е, че ходи с тях навсякъде, а не толкова, че живее в жилището, макар че мен и това би ме изнервило, но предвид обстоятелствата бих го понесла.
Защо смяташ така? Някои мъже се включват в дом. задължения и не са им паднали топките от това. Не знам защо такива като теб смятат, че де що има домакинска работа, то тя е само и единствено женска. А слугуване е точната дума в случая, защото бременна жена, която до колкото помня беше в болничен заради състоянието си, готви, пере, чисти и готви на здрав, прав мъж в трудоспособна възраст /овсен на мъжа си де/.

# 106
Живяла съм с родителите си и двете ми баби на куп, когато бях малка. Не сме живяли в никоя от тях, но трябваше да се грижим за тях. После се инесох на 18 години и от тогава не съм живяла с родители, но се грижех за майка ми и исках да я взема в къщи, защото се съсипвах да търча по три-четири пъти на ден.

Не е приятно, но се случва. В ситуацията на авторката е добре да го "отбият", защото той не е престарял и по-лесно ще си намери среда, а може и партньорка.

Анонимке, научи се наистина да осмисляш писмен текст.

# 107
  • София
Ама защо наистина има хора които смятат, че пране, готвене, миене и подобни дойности са само женски и мъж не може да ги върши? Thinking

# 108
Наистина положенито на авторката е сложно.Не вярвам да стане със скандали.По нашите географски ширини е разпространено мнението,че мъжете първо ги обслужва майка им,после жена им ,след това снахата или дъщерята.и аз съм на мнение,че авторката трябва да използва бременността и да раздаде задачите за домакивството ,даже да влезе в болница за задържане,а след това по лекарска препоръка  Joy да отида за два месеца при майка си,като ясно заяви ,че след раждането майка и идва да и помага за неопределен период от време.Ще види как ще се справят бащата и сина и след това ще обмисли тактиката.

# 109
ясно заяви ,че след раждането майка и идва да и помага за неопределен период от време.Ще види как ще се справят бащата и сина и след това ще обмисли тактиката.
Няколко пъти в темата срещнах подобен съвет , но този пост е най-пресен. Та да полюбопитствам малко : аз ли правилно разбирам , че тъщата , ако дойде , ще стане толкова напечено , че свекърът ще се изнесе , или идеята е друга . В смисъл-като самосгъстяване в жилището , или като свирепост на тъщата  Embarassed
Не го разбирам , наистина.

# 110
  • София
ясно заяви ,че след раждането майка и идва да и помага за неопределен период от време.Ще види как ще се справят бащата и сина и след това ще обмисли тактиката.
Няколко пъти в темата срещнах подобен съвет , но този пост е най-пресен. Та да полюбопитствам малко : аз ли правилно разбирам , че тъщата , ако дойде , ще стане толкова напечено , че свекърът ще се изнесе , или идеята е друга . В смисъл-като самосгъстяване в жилището , или като свирепност на тъщата  Embarassed
Според мен, с това действие на мъжа на авторката ще му се изясни нагледно какво значи, да не може да се отпуснеш в собствения си дом и да си сипеш 1 кафе по гащи.

# 111
Скрит текст:
]ясно заяви ,че след раждането майка и идва да и помага за неопределен период от време.Ще види как щ
[bе се справят бащата и сина и след това ще обмисли тактиката.[/b][/u]
Няколко пъти в темата срещнах подобен съвет , но този пост е най-пресен. Та да полюбопитствам малко : аз ли правилно разбирам , че тъщата , ако дойде , ще стане толкова напечено , че свекърът ще се изнесе , или идеята е друга . В смисъл-като самосгъстяване в жилището , или като свирепност на тъщата  Embarassed
Според мен, с това действие на мъжа на авторката ще му се изясни нагледно какво значи, да не може да се отпуснеш в собствения си дом и да си сипеш 1 кафе по гащи.
[/quote]
Ох , аз веднага си представих , как двечките са с бебето , а онези, двамцата , си прекарват още по-добре Sad

# 112
Не, ако свекърът не се сети, а ако синът му не поговори с него...
Тя писа, че в тази посока удря на камък:
Цитат
При абсолютно всеки един опит да говорим, веднага неговите думи са:Какво сега искаш да го изгоня ли? ...

# 113
Понякога наистина се чудя на изказванията на някои. Какво значи слугува?

Ами съвсем буквално. Все още има мъже, които се женят, за да има кой да им слугува. Имат нужда от слугиня и си я намират. Нали домакинската работа е женска работа, а на Негово Височество може да му спихне жезълът, ако пусне една пералня или измие една чиния.
Намерил си е Мунчо обслужващ персонал, само че в един момент баща му е загубил своя. И синът щедро споделя слугинята си с таткото. Така де, където един господар, там и двама.
Казвате, бащата да си ходи. Добре, ама да не стане така, че на авторката да ѝ се наложи, след като свърши домакинската работа вкъщи, да ходи да чисти, готви и т.н. и при свекъра. Т.е. да слугува на две къщи. Няма да е първата...

# 114
Няколко пъти в темата срещнах подобен съвет , но този пост е най-пресен. Та да полюбопитствам малко : аз ли правилно разбирам , че тъщата , ако дойде , ще стане толкова напечено , че свекърът ще се изнесе , или идеята е друга . В смисъл-като самосгъстяване в жилището , или като свирепост на тъщата  Embarassed
Понеже аз дадох този съветпреди няколко страници, да преведа гениалната си мисъл- самосгъстяване на живеещите под зоркия поглед на свирепата тъща. Laughing Всъщност, идеята е да накара мъжа си да походи малко в нейните обувки, та дано се усети.

# 115
Едва ли ще сработи. Най-много да решат, че две жени обслужват по-добре от една и да предложат на тъщата да се пресели за постоянно. Пък и за бебето помощ ще трябва, нали така? То не е мъжка работа това.
Е, освен ако тъщата не е някоя проклетия с тежък тиган, ама надали...

# 116
  • София
Ох, осем страници съвети, повечето добри, ако трябваше да ги прилагат даващите ги. Защото те не са Ивет и най-вероятно никога няма и да бъдат като нея и в тази нелепа ситуация.
Най-добре според мен Ивет да застане пред огледалото и да вдигне един хубав скандал на истинския виновник - себе си.
Този слугинаж, неувереността й, както и пълната липса на умение да решиш нещо и да го проведеш след това са я довели до тук и е малко вероятно сама да се измъкне, ако не осъзнае чия е точно вината...

# 117
  • София /Абсурдистан
Не разбрахте ли, че никой няма да се изнася, защото така на мъжкото население им е супер удобно. Най-много на мацката като и писне, тя да се изнесе.

# 118
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Почти всички съветвате потребителката по всякакъв начин да изгони от дома му (си) свекър-а си. Аз лично бих погледнал ситуацията откъм друг ъгъл - чрез филма "Сиромашко лято" Simple Smile :   

# 119
Сийке, от това, което е написала ми се струва, че са интелигентни хора и ако тя не се хвърля да прави всичко и двамата ще се включат.  Нищо не и пречи да каже на свекърът си да пусне прахосмукачка, докато тя сготви например.

Ако човекът наистина се чувства самотен, могат да помислят за закупуване на апартаменти в близост. Деликатен момент е, защото той винаги ще е баща за синът си и не е добре да си развалят отношенията. Рискува и с мъжът си да се скара.

Идването на майка и, като роди е добра идея. Според мен човекът не осъзнава, че на нея и пречи. Те са го "поели", водяд го с тях навсякъде и той си мисли, че им харесва и на двамата. Според мен мъжът и никога няма да каже на баща си да си отиде в неговото жилище. Ако трябва да съм честна, в тази ситуация и на мен би ми било трудно да кажа подобно нещо на родителя си.

Поне да не поема всичко по домакинството, защото с бебето ще и е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт