Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 102 248
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Безспорен факт е, че струва пари и това изобщо няма какво да се обсъжда, но всичко струва пари.
Не цените на лечения и всичко останало са неадекватни, а доходите.
Толкова ни е зле системата и за това излизат такива мисли и дилеми в хората дали да го и как да си го позволят.
Да не говорим, че преди ортодонтското лечение минаваме през зъболекарските услуги и много хора в страната не стигат и до там заради доходи, което наистина е плачевно и не е и за коментиране.
Преди години безплатно са се давали шини за корекция на деца с криви зъби, а сега всеки сам се спасява. И тогава не са се възползвали на 100% хората, т.ч. явно и в това не е проблема.
По темата с лоши последствия- при всички процедури има риск, но леченията (независимо планови или спешни) няма да спрат.
Които иска и има възможност да се лекува! На други, които искат, но не могат пожелавам скоро да успеят! На който иска да не се и така живее добре-супер, нека така да продължава!
Заформящият се спор ми е малко безмислен. Аз лично, т.к. и аз съм с дете, съм решила да коригирам захапката на детето си още преди постоянните зъби, т.к. ортодонтията вече предлага това и да му спестя брекетите, но на първо място да отстраня проблема възможно най-рано. Пред себе си аз съжалявам, че не предприех тази стъпка по-рано, но и до един момент (преди да започна да изкарвам парите си сама) не е зависело на 100% от мен, т.ч. явно сега е трябвало да се случи и просто се радвам, че вече започнах.

# 106
В страните, в които се поемат от касата осигуровките са такива, че все едно си ги плащате всяка година, без значение имате ли нужда от тях или не.
Безплатен обяд няма.

По въпроса за цените - и за стоматолози, и за ортодонти, моят опит сочи, че може да се намери качествен специалист без непременно сумата да е в горната граница.
Семейната ни зъболекарка е прекрасен специалист, за 14 г. сме правили всевъзможнии мапнипулации при нея, работи без забележки, наистина, не е към касата, но цените са много прилични и може да си ги позволи всеки (предвид %-та пушачи в България, цигарите излизат по-скъпо, но са доста масово разпространени  Laughing).

# 107
  • Варна
С иронията вече прекали!

Ако не си разбрала и темата е за обсъждане на брекети и лечение, а не пропаганда "за" и "против" него. Като не искаш не се лекувай-лично твоя работа и драмите вече дойдоха в повече.

# 108
С иронията вече прекали !

Ако не си разбрала и темата е за обсъждане на брекети и лечение, а не пропаганда "за" и "против" него. Като не искаш не се лекувай-лично твоя работа и драмите вече дойдоха в повече.
Разбира се, че искам! Въпроса беше сериозен не ироничен! Не споря с никой. След консултация с втория специалист с радост ще споделя, понеже първия искаше да ми се  извадят 4 зъба.. Ама не го приемай лично майтапа,нали и ти си пациент! Извини ме (;

# 109
Здравейте, малко въпроси за допълнителните ластици - сега нося от тези най-тънките като за начало - на мен ми казаха да ги нося само през деня - по 12 часа, което ми беше малко странно, понеже като ги махам през нощта и сложа нови на сутринта имам чувството, че травмирам зъбите повече. Вие по колко време ги носите/носихте? Също казали ли са ви дали има значение дали е през деня или през нощта?

# 110
Здравейте,
Утре ми часа за поставяне на брекети. Малко ми е притеснено и същевременно много се вълнувам.
Това е първото нещо в живота си, което правя само и единствено заради и за себе си.

# 111
Здравейте,
Утре ми часа за поставяне на брекети. Малко ми е притеснено и същевременно много се вълнувам.
Това е първото нещо в живота си, което правя само и единствено заради и за себе си.

Поздравления! Най-доброто предстои! Sunglasses

# 112
Здравейте, има ли пациенти на д-р Красимира Гайдарова? Може ли за мнение.

# 113
Здравейте, малко въпроси за допълнителните ластици - сега нося от тези най-тънките като за начало - на мен ми казаха да ги нося само през деня - по 12 часа, което ми беше малко странно, понеже като ги махам през нощта и сложа нови на сутринта имам чувството, че травмирам зъбите повече. Вие по колко време ги носите/носихте? Също казали ли са ви дали има значение дали е през деня или през нощта?

Аз ги носих около 3 месеца през цялото време като след всяко хранене  сменях ластиците.Сега ги нося само през ноща.Странно е обикновенно когато се носят през половината част от деня това е през ноща явно ОД ти е казала през деня  да може да ги сменяш на 3-4 часа ,защото след няколко часа губят своята сила.Под травмираш зъбите ако имаш предвид по стегнатото усещане на ново сложените ластици това е целта.Най-добре  питай ОД ,защото ситуацията е различна при всички.

Peace

# 114
  • Варна
Здравейте,

Честито! Повечето се чувствахме така. Аз лично след поставянето се успокоих, че не е страшно и неприятно както очаквах и бях много горда и щастлива. Мислех, че няма да искам да се усмихвам заради брекетите, а сега макар и с неподредени още зъби, усещам че го правя повече и даже се радвам, че съм с брекети. Както си написала ти- "единствено заради себе си".Гледам си ги и си ги нося с голям кеф!
Безболезнено и най-успешно лечение ти пожелавам!
П.С. Виждам, че и ти имаш дете. Това е един страхотен пример за тях да се грижат за себе си и здравето си. Синът ми с усмивка отбелязва, че на мама са и сложили още "зъбки", за да и станат хубави и здрави  Joy

# 115

Аз ги носих около 3 месеца през цялото време като след всяко хранене  сменях ластиците.Сега ги нося само през ноща.Странно е обикновенно когато се носят през половината част от деня това е през ноща явно ОД ти е казала през деня  да може да ги сменяш на 3-4 часа ,защото след няколко часа губят своята сила.Под травмираш зъбите ако имаш предвид по стегнатото усещане на ново сложените ластици това е целта.Най-добре  питай ОД ,защото ситуацията е различна при всички.

Peace

Мерси за отговора. На мен ми каза да ги сменям на 12 часа - демек само сутрин и ги свалям като се храня, после пак слагам същите. Усещам, че са се поразпънали до края на деня. А за зъбите, просто имам §увството, че като ги махна и ефекта от носенето през деня се губи малко или много и на другия ден отново натягам - все едно малко йо-йо ефект се получава така. Сигурно не съм права и си има причина да трябва да ги нося така, затова ми беше интересно при другите как е. Ще я разпитам защо е такава схемата с носенето при мен следващият път като отида.

# 116
Какви са тези ластици, какво представляват? Това, което се слаго след свалянето на брекетите е нали? Чувала съм, че на някой им лепят телчета отзад на предните 6 зъба и си стоят така години наред.

# 117
Ластиците обикновено се слагат, когато се наместят правилно всички зъби и тогава с тях се коригира захапката.

# 118
   Имам един въпрос: цял живот ли трябва да се носят тези ластици на зъбите?

# 119
Какви ластици за цял живот?!

Общи условия

Активация на акаунт