Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 102 330
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
Ластиците не се носят цял живот, най-вероятно няколко месеца.
Ритейнърите могат да се носят цял живот.

# 121
Ластиците не се носят цял живот, най-вероятно няколко месеца.
Ритейнърите могат да се носят цял живот.

Благодаря за любезния отговора.  Hug

Честит празник на славянската писменост на всички. Нека всички да пишем грамотно и на кирилица.

# 122
Ластиците обикновено се слагат, когато се наместят правилно всички зъби и тогава с тях се коригира захапката.
Много гадно ми звучи. С брекети и тия ластици ли или след свалянето на брекетите се слагат, какво предстаяват?

# 123
  • Карлово
Ластиците обикновено се слагат, когато се наместят правилно всички зъби и тогава с тях се коригира захапката.
Много гадно ми звучи. С брекети и тия ластици ли или след свалянето на брекетите се слагат, какво предстаяват?

Това са ластиците. И се слагат където има нужда. Лесно се поставят и лесно се свалят.

# 124
  • София
Здравейте,моля доволните да  споделят конкретни имена на лекари. В процес на избор на ортодонт съм и идея нямам към кого да се обърна.  Crazy

# 125
Здравейте! Имам нужда от съвет. Предстои ми слагане на брекети и на долната челюст. Горе имам шест прозрачни и нататък метални, от 3 месеца са ми. Долните ще слагаме след 2 месеца, та се чудя - мога ли пак да си сложа прозрачни и метални? ОД каза, че предпочита да сложи изцяло метални. Вие какви имате на долната челюст и какво ще ме посъветвате? Предварително благодаря.

# 126
На някой случвало ли му се е да му се самоумъртви преден или друг зъб по време на лечението? На мен ми се получи така със зъб 12 и е много неприятно, защото си промени малко цвета. Това се случи след като имах час при ортодонта и тя ми го натисна много силно, за да намести дъгата. Чак сълзи ми потекоха. Не казвам, че е по нейна вина, но с това го свързвам. Sad Много ме е яд.

# 127
Здравейте! Имам нужда от съвет. Предстои ми слагане на брекети и на долната челюст. Горе имам шест прозрачни и нататък метални, от 3 месеца са ми. Долните ще слагаме след 2 месеца, та се чудя - мога ли пак да си сложа прозрачни и метални? ОД каза, че предпочита да сложи изцяло метални. Вие какви имате на долната челюст и какво ще ме посъветвате? Предварително благодаря.

Аз си сложих изцяло метални долу - така ме посъветва ОД, а и те са по-малки от белите - поне за деймън е така и е по-удобно. Не се виждат особено много така или иначе. Според мен щом и тя те е посъветвала така - слагай си метални.

# 128
Благодаря ти!  HugСпоред мен те се виждат повече при говор от горните.. Има ли някой с прозрачни отдолу да сподели мнение?

# 129
  • Варна
Аз съм с деймън естетични. Наистина пли говор повече се виждат долните.
Отделно, че на мен лично не ми допада да са различни на двете челюсти.
Или метални, или естетични.

# 130
При говор вие сами ще решите. Вижте се в огледалото когато говорите коя част от челюстта ви се вижда повече.

ПС: За съжаление не успях да заменя изцяло металните си Даймън с прозрачни Sad А и ОД продължава да ми "препоръчва" тях защото е най-лесно и бързо. Дано си струва времето, в което ще съм с тях, защото аз не исках да се виждат толкова.

# 131
На някой случвало ли му се е да му се самоумъртви преден или друг зъб по време на лечението? На мен ми се получи така със зъб 12 и е много неприятно, защото си промени малко цвета. Това се случи след като имах час при ортодонта и тя ми го натисна много силно, за да намести дъгата. Чак сълзи ми потекоха. Не казвам, че е по нейна вина, но с това го свързвам. Sad Много ме е яд.

При мене при носене на скоби, като бях ученичка, Ортодонт ми унищожи точно най-предния зъб от двата зъба отпред, тъй като за мене беше нормално да бяха стегнати. Той ме обвини, че аз съм виновна за унищожаването на зъба си. Извади ми нерва, опита се да го направи като другия преден зъб близнак, но не го направи. Цветът си остана различен (тъмно сив) и чувствам от време на време едно изтръпване и тъпа болка. Също така той остана по-нагоре и не можа да се прибере по-навътре и за мене е грозна гледка да стърчи този зъб нагоре. Също така ми създава здравословни проблеми и не мога напълно да си затворя устните заради този зъб.  Cry  Отгоре на това имаше нахалството да иска пари за лечението на зъба ми. Не получи нито един лев. Той беше виновен и никой друг!

# 132
Здрвейте, вече съм горд собстввник на керамични брекети на горната челюст. Много съм щастлива. Сложих ги на 24. Май, не изпитвам никакъв дискомфорт, като изключим факта, че усещам зъбите си като меки и не мога да дъвча. За момента карам на крем супа, айран и сладолед.
Имам два въпроса, 100% тъпи, но все пак ще ги задам.
1. Кога ще видя разлика в състоянието според вас?
2. Имам ли пушачи сред вас? Пушите ли или веднага спряхте след поставянето? Бях решила щом ги сложа да спра цигарите и кафето, за да не ги оцветявам, обаче мнооого ми си пуши!!!

# 133
  • Варна
Разлика може да видиш и още след седмица. Зависи много и от на зъбите ти. Ако имаш мвого криви 0ързо ще видиш промяна при тях.
За кафето и цигарите- прозрачните ластици неминуемо се оцветяват, т.ч. колкото по-малко предпоставки имаш за това по-дълго ще изкарваш със стандартния им цвят и съответно по-малко време с оцветени. Когато обсъждахме какви брекети ще слагам и ОД това ми разясни при брекетите с ластици.

# 134
Аз имам 2 умъртвени зъба. Вярно ли е, че умъртвените зъби не можели да "издържат" натиска от брекетите и има риск за тях. Бях питала една ортодонтка за това и отговора беше: "Ами те умъртвените зъби с или без брекети рано или късно ще паднат и ако се наложи да вадим тях ще вадим...." Това вадене на зъби за нищо го нямат. То като ми изкарат половината зъби после какво ще ми изправят  Laughing Laughing Laughing и още един въпрос от мен. Чувала съм, че след брекетите зъбите потъмняват, пожълтяват или като цяло си сменят цвета. Не знам дали е вярно..

Общи условия

Активация на акаунт