Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 102 381
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте. Извинявам се че нахлувам в темата, но имам мн сериозен проблем. Носих брекети преди 2години и ги свалих, лечението беше приключило. Честно казано не бях възхитена отжтезултата, но забременях и започнах да ми кървят венците, та мн не се поинтересувах, а реших да приключа лечението и да се примиря. Една година носих сменяеми ритейнъри, но зъбите ми всяка вечер слагайки ги ме стягаха, т. Е.  Зъбите за един ден се местеха. Това постоянно клатене ме притени и след консултация с ортодонта ги оставих. Сега, една год по-късно задните ми зъби се върнаха навътре,  предните 6зъба са ми хвнати с ритейнъри постоянни и си останаха прави. От няколко месеца се интересувам мн и осъзнавам, че зъбите ми са мн далеч от перфектни, предните са ми мн напред. Искам да кача снимки тук и да попитам за честно мнение според вас да махна ли и вътрешния ритейнър и да оставя предните зъби да св приберат назад,  макар че ще се изкривят. Моля ви за честни отг. Според семейството ми зъбите ми са супер сега, но мисля че може да го казват за да не. Се занимавам и да съм щастлива. Благодаря ви .ще опитам да кача снимки сега.

# 136
Как да прикача снимки?

# 137
Казвам, че е голям проблем, понеже психологически толкова съм убедена, че зъбиге ми са ужасно напред и не както трябва, че всички го забелязват. Вече не се усмихвам широко, даже ме е страх да си сменя работата понеже ида ли на интервю няма да ме вземат заради външността ми и в частност зъбите ми. Затова искам да взема правилно решение -или да премахна ритейнъра и евентуално да нося скоби и горе долу да се наместят или да остана така. Но наисти а ми е трудно да преценя.

# 138
Май не могат да се качват снимки. Ще съм мн благодарна, ако някой изяви желание да ми пише на скайп-lady_Jane87 наистина имам нужда от съвет. Направих грешка с избора си на ортодонт, но сега мн искам да взема правилно решение. Била съм при двама де орродонти за мнение-спорд единия вс е наред, според др не е наред и тр да пеодължа лечението. И двамата се водят опитни.

# 139
# 140
Аз имам 2 умъртвени зъба. Вярно ли е, че умъртвените зъби не можели да "издържат" натиска от брекетите и има риск за тях. Бях питала една ортодонтка за това и отговора беше: "Ами те умъртвените зъби с или без брекети рано или късно ще паднат и ако се наложи да вадим тях ще вадим...." Това вадене на зъби за нищо го нямат. То като ми изкарат половината зъби после какво ще ми изправят  Laughing Laughing Laughing и още един въпрос от мен. Чувала съм, че след брекетите зъбите потъмняват, пожълтяват или като цяло си сменят цвета. Не знам дали е вярно..

Оле мале. Колко зъби с извадени нерви имам, то тогава трябва да остана без зъби. Ако някой отговори, че е така, по-добре да си оставя зъбите така. Зъбите ми са по-ценни от красотата, за да мога да се храня нормално.

# 141
Казвам, че е голям проблем, понеже психологически толкова съм убедена, че зъбиге ми са ужасно напред и не както трябва, че всички го забелязват. Вече не се усмихвам широко, даже ме е страх да си сменя работата понеже ида ли на интервю няма да ме вземат заради външността ми и в частност зъбите ми. Затова искам да взема правилно решение -или да премахна ритейнъра и евентуално да нося скоби и горе долу да се наместят или да остана така. Но наисти а ми е трудно да преценя.

Ако сте компетентна за определената позиция, ще бъдете взета. Но имате право, че доста се гледа на външния вид при наемане на служител на работа. Това е тежката действителност в България. Дори по-скоро предпочитат с безупречна външност, за да получи дадена жена работа.

# 142

Ако сте компетентна за определената позиция, ще бъдете взета. Но имате право, че доста се гледа на външния вид при наемане на служител на работа. Това е тежката действителност в България. Дори по-скоро предпочитат с безупречна външност, за да получи дадена жена работа.
За съжаление и аз се чувствах по подобен начин на интервюта. Гледах да не се усмихвам много, за да не ми се виждат кривите зъби. А това създава не много добро първо впечатление. Зъбите ми дори не бяха ужасно криви, но аз се чувствах зле. Все още съм с впечатлението, че в БГ те гледат от глава до пети и веднага си създават мнение за това какъв човек си. Което е жалко, имайки предвид, че външният вид не е всичко

# 143
Аз имам 2 умъртвени зъба. Вярно ли е, че умъртвените зъби не можели да "издържат" натиска от брекетите и има риск за тях. Бях питала една ортодонтка за това и отговора беше: "Ами те умъртвените зъби с или без брекети рано или късно ще паднат и ако се наложи да вадим тях ще вадим...." Това вадене на зъби за нищо го нямат. То като ми изкарат половината зъби после какво ще ми изправят  Laughing Laughing Laughing и още един въпрос от мен. Чувала съм, че след брекетите зъбите потъмняват, пожълтяват или като цяло си сменят цвета. Не знам дали е вярно..

Оле мале. Колко зъби с извадени нерви имам, то тогава трябва да остана без зъби. Ако някой отговори, че е така, по-добре да си оставя зъбите така. Зъбите ми са по-ценни от красотата, за да мога да се храня нормално.
Да, дано да каже някой, че и мен ме е страх. Аз като питах ортодонтката ще има ли проблем и първоначално замълча, пак питах и отговора беше това което написах по-горе и след това каза, че умъртвените по-трудно се местели. Тъкмо ми ги бяха умъртвили и "довършили" и ми излязаха дето се вика златни и тя с лекота да сме ги вадили че така или иначе трябвало да ги прежаля ако не ся след време. Ама дали нарочно не ни предупреждават, за да не ни загубят като "клиенти" не знам... или основно тази се занимава с деца, които нямат умъртвени зъби и няма много опит в случая не знам вече  какво да мисля Grinning

# 144
  • Sofia
Един умъртвен зъб може да изкара много, много години, като зависи като цяло от организма. При нормално здрави зъби, носенето на брекети не би трябвало да е проблем, като това се прави непрекъснато. И да, ако един зъб се счупи по начин, по който не може да бъде изграден, то винаги има опция за поставяне на имплант и лечението с брекетите да си продължи без проблем.

За пожълтяването на зъбите - изцяло и единствено си зависи от хигиената и усилията които полагаш. При мен не е имало никакво пожъляване. Миеш си зъбите дълго и старателно, ползваш и зъбен душ и не би трябвало да имаш проблем. Почистването просто с брекетите е по-трудно и ако нямаш добри навици с миенето на зъбите си, то не само пожълтяват, но и много хора се прибират след лечението с 4-5 кариеса. Мийте си, хора, зъбите както трябва! Simple Smile  Sick

Joy

# 145
Един умъртвен зъб може да изкара много, много години, като зависи като цяло от организма. При нормално здрави зъби, носенето на брекети не би трябвало да е проблем, като това се прави непрекъснато. И да, ако един зъб се счупи по начин, по който не може да бъде изграден, то винаги има опция за поставяне на имплант и лечението с брекетите да си продължи без проблем.

За пожълтяването на зъбите - изцяло и единствено си зависи от хигиената и усилията които полагаш. При мен не е имало никакво пожъляване. Миеш си зъбите дълго и старателно, ползваш и зъбен душ и не би трябвало да имаш проблем. Почистването просто с брекетите е по-трудно и ако нямаш добри навици с миенето на зъбите си, то не само пожълтяват, но и много хора се прибират след лечението с 4-5 кариеса. Мийте си, хора, зъбите както трябва! Simple Smile  Sick

Joy

Ти така се изказа, че все едно аз не си мия зъбите както трябва. Нито ме познаваш, нито познаваш навиците ми, че да се изказваш така! Не съм носила брекети, само съм чела различни случаи. Вземи почети и ти не да ни казваш да си мием зъбите, че само ти го правиш пък останалите хора не знаели, че трябва!!!

# 146
Здравейте,
Днес ми е седми ден след поставянето. Нормално ли е да почувствам някакво отпускане на дъгата? хахах Има чувството, че ще ми изпаднат брекетите.
Другото ми усещане ми е все едно са ми меки зъбите и се клатят, всичките, нормално ли е?

# 147
Нормално е да се клатят, нали се местят...

# 148
Аз почувствах отпускане на дъгата след втория месец. Сега изобщо нищо не усещам.

# 149
  • Варна
Аз стягане изобщо не съм усещала както болка и дискомфорт, освен въпросното клатене първата седмица-10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт