Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 912
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
Един познат пък каза, че цял месец след слагането на брекети можел да се храни само с кисели млека, каши и като цяло бебешки храни... Така ли е наистина  Confused

# 151
Ами аз болка и дискомфор не усещам, само въпросното клатене и неустойчивост на зъбите. Имаше лека, много лека болка около кучешките зъби, но вече не я усещам. Храня се уж нормално от третия ден, но някак си инстинктивно не смея да ям, пък и да си призная съм доволна, че свалих едно-две кила хахахха.

Никой нищо не казва за цигарите, само аз ли съм пушач и обичам кафенце?

# 152
Аз хапвам абсолютно всичко без проблеми Grinning

# 153
Аз хапвам абсолютно всичко без проблеми Grinning
И аз! Вчера даже ядох бирени фъстъци. Grinning

# 154
И аз редовно - хрупам със задните зъби  Laughing

# 155
Един познат пък каза, че цял месец след слагането на брекети можел да се храни само с кисели млека, каши и като цяло бебешки храни... Така ли е наистина  Confused
При някого може и така да е било, макар че ми се струва много силно преувеличено.

# 156
При някого може и така да е било, макар че ми се струва много силно преувеличено.

Оле мале. Ако е истина, че не се яде свястна храна при слагане на брекети, то тогава ще умра, както съм толкова слаба.

# 157

Не пречат на брекетите, само че ако са прозрачни има шанс да се оцветят. Но все пак защо не пита ОД си?

# 158
  • Варна

Не пречат на брекетите, само че ако са прозрачни има шанс да се оцветят. Но все пак защо не пита ОД си?
Брекетите не се оцветяват. Ако са от вида с ластици те се оцветяват. При самолигиращи няма какво да се оцвети.

# 159

Брекетите не се оцветяват. Ако са от вида с ластици те се оцветяват. При самолигиращи няма какво да се оцвети.

Благодаря. Не са с ластици.

# 160
 Първи ден с метални Damon. Яденето не беше никак удовлетворяващо, а не знам как ще е когато ми изтръпнат зъбите. Grinning Опитах се да дъвча с предните зъби защото и защото задните ми не се опират, но металите все ми се набиват на езика.

Някой да има също от онези bite-turbos на предните зъби? Колко време се очаква да съм тях?

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 12:51 от lucellent

# 161
Не яжте прекалено твърди храни с брекети като ядки напр. Бях прочела някъде, че когато зъбите са в процес на местене е хубаво да не се натоварват. Имало общо с местенвто на корена. Нз точно, но беше написано мн логично.

# 162
   Ортодонтът най-добре ще ни каже какво точно да ядем, докато свикнем с брекетите. И със скобите не беше изобщо приятно яденето през първия месец. Всички зъби бяха ми изтръпнали.

# 163
Вас когато ви боляха зъбите, вски път ли вземахте обезболяващо? Аз засега само 2-3 пъти, които даже почти не ми подействаха и се чудя дали да пробвам и с енетра сега. Болката като че ли понякога се усилва и намалява, не е чак плачебна, поне засега, търпи се, но не е приятно, да не говорим, че дори меки храни не мога да дъвча.

# 164
Мен лично нито веднъж не са ме боляли толкова, че да вземам обезболяващи.

Общи условия

Активация на акаунт