Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 884
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
При моя ОД цената е еднаква за деца и възрастни. Другото зависи от това какви брекети ще предпочете пациента. 

# 181
Последно ОД ми смени дъгата около 20 май. От няколко дни обаче имам ужасна болка в няколко зъба, особено един, но е като на възпалени нерви. Остра болка само при допир но топло или студено, направо режеща. При случвало ли се е или да търся ОД, ако не е нормално това?

# 182
На мен ми се е случвало, когато теглехме един кучешки зъб едновременно с два ластика.

# 183
  • Варна
При моя ОД цената е еднаква за деца и възрастни. Другото зависи от това какви брекети ще предпочете пациента. 
+1

# 184
Последно ОД ми смени дъгата около 20 май. От няколко дни обаче имам ужасна болка в няколко зъба, особено един, но е като на възпалени нерви. Остра болка само при допир но топло или студено, направо режеща. При случвало ли се е или да търся ОД, ако не е нормално това?

И на мен от една много дебела дъга ми се получи същото усещане и се наложи да се извади нервът, защото се беше самоумъртвил или по-скоро от силното натискане на ортодонта в опит да закачи дъгата, породено от некомпетентност. Отиди да ти направят едно ЕОД - електроодондодиагностика в Стоматологичния Факултет до ВМА и ще провериш дали е жив или не зъбът ти.

# 185

И на мен от една много дебела дъга ми се получи същото усещане и се наложи да се извади нервът, защото се беше самоумъртвил или по-скоро от силното натискане на ортодонта в опит да закачи дъгата, породено от некомпетентност. Отиди да ти направят едно ЕОД - електроодондодиагностика в Стоматологичния Факултет до ВМА и ще провериш дали е жив или не зъбът ти.
Това би било ужасно-зъбът е преден Sad

# 186

Това би било ужасно-зъбът е преден Sad

Не се притеснявай - моят е преден втори зъб. Извадихме нерва, запълнихме го с нещо, което не оцветява зъбите, за което изрично помолих зъболекаря, и сега почти няма разлика в цвета. Съвсем леко посивя в основата. Но по-лесно може да се види с огледалце отзад. Твоят с променен цвят ли е?

# 187
Не мога да преценя. Може и да се е променил леко...

# 188
Ще направиш ли една снимка?

# 189
Здравейте, от днес сутринта и аз съм в отбора на носещите брекети. Със саморегулиращи съм, естетични. Но нещо почнаха да ме понаболяват зъбите при натиск и не мога да си хапна или да си изпуша цигарата на спокойствие. Знам, че не трябва твърди храни особено в момента, затова и съм си спретнала крем супичка за вечеря. Но все пак мисля да изпия някакво хапче. Ще ме посъветвате ли какво да си купя?

# 190
Здравейте, от днес сутринта и аз съм в отбора на носещите брекети. Със саморегулиращи съм, естетични. Но нещо почнаха да ме понаболяват зъбите при натиск и не мога да си хапна или да си изпуша цигарата на спокойствие. Знам, че не трябва твърди храни особено в момента, затова и съм си спретнала крем супичка за вечеря. Но все пак мисля да изпия някакво хапче. Ще ме посъветвате ли какво да си купя?

Аз лично пих парацетамол и нурофен, и второто по-добре подейства, поне за мен, защото при мен обезболяващите много не работят. Но майка ми (на 16 съм) щеше да ми даде енетра, според нея действало много по-добре, но впоследствие не ми се наложи да пия, защото болката бързо отшумя.

Само да питам, случайно сложиха ли ти турбо? (пластинки зад предните зъби, които така и не разбирам защо ми ги залепиха, уж за да не докосват зъбите ми долните брекети, но точно те пък се докосват и за мен турботата остават безполезни, които само пречат на говора)

# 191
 lucellent, Благодаря за бързият отговор. Нямам въпросното турбо.. Дори за първи път го чувам.

# 192
  • София
Здравейте! Някой има ли отзиви за клиника Краун до Румънското посолство? Близка приятелка се интересува от слагане на брекети. Записала си е час при Наталия Йорданова, която е ортодонт в тази клиника. Ако някой има отзиви, нека сподели, най-вече за цени. На приятелката зъбите са в редица, но тук там има някое разминаване и иска да има перфектно подредени. Благодаря предварително!

# 193
Много вероятно е да съм глътнала парче от дъгата. За втори път ми се случва, миналия нищо не стана, но сега е по-голямо. Какво мога да направя и трябва ли да се притеснявам? Rolling Eyes

# 194
Много вероятно е да съм глътнала парче от дъгата. За втори път ми се случва, миналия нищо не стана, но сега е по-голямо. Какво мога да направя и трябва ли да се притеснявам? Rolling Eyes

Аз пък днес глътнах едно от ластиците си Grinning понеже ме домързя да ги сваля преди да ям, докато не усетих че единият ластик липсва  Joy

Общи условия

Активация на акаунт