Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 857
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, искам да попитам според вас необходимо ли е да се вадят мъдреците, ако все още не са "поникнали" преди да започне ортодонтското лечение? Срещнах противоречиви мнения по въпроса и не мога да се ориентирам Simple Smile Благодаря предварително.

# 196
Здравейте, искам да попитам според вас необходимо ли е да се вадят мъдреците, ако все още не са "поникнали" преди да започне ортодонтското лечение? Срещнах противоречиви мнения по въпроса и не мога да се ориентирам Simple Smile Благодаря предварително.
Моите лично не ги извадиха, не знам дали е от възрастта ми (16), но по принцип при системата на Даймън не се налага ваденето на зъби

# 197
И моите не са поникнали, ортодонтското лечение спокойно може да започне без те да се вадят. По-скоро зависи от панорамната снимка това дали трябва да се вадят или не.

# 198
Последно ОД ми смени дъгата около 20 май. От няколко дни обаче имам ужасна болка в няколко зъба, особено един, но е като на възпалени нерви. Остра болка само при допир но топло или студено, направо режеща. При случвало ли се е или да търся ОД, ако не е нормално това?

И на мен от една много дебела дъга ми се получи същото усещане и се наложи да се извади нервът, защото се беше самоумъртвил или по-скоро от силното натискане на ортодонта в опит да закачи дъгата, породено от некомпетентност. Отиди да ти направят едно ЕОД - електроодондодиагностика в Стоматологичния Факултет до ВМА и ще провериш дали е жив или не зъбът ти.
Това би било ужасно-зъбът е преден Sad

Не се притеснявай - моят е преден втори зъб. Извадихме нерва, запълнихме го с нещо, което не оцветява зъбите, за което изрично помолих зъболекаря, и сега почти няма разлика в цвета. Съвсем леко посивя в основата. Но по-лесно може да се види с огледалце отзад. Твоят с променен цвят ли е?

С точно такъв цвят е и моят преден зъб, който беше унищожен от скобите ми заради некомпетентността на моя бивш ортодонт. Вижда се, че този зъб е тъмен и различен по цвят от останалите зъби. Ортодонтът ми запълни зъба със смес, за да не се различава от другите зъби. Все пак това е преден зъб и е гадно да се забелязва. Но при мене се забелязва за съжаление. Sad

# 199
Последно ОД ми смени дъгата около 20 май. От няколко дни обаче имам ужасна болка в няколко зъба, особено един, но е като на възпалени нерви. Остра болка само при допир но топло или студено, направо режеща. При случвало ли се е или да търся ОД, ако не е нормално това?

И на мен от една много дебела дъга ми се получи същото усещане и се наложи да се извади нервът, защото се беше самоумъртвил или по-скоро от силното натискане на ортодонта в опит да закачи дъгата, породено от некомпетентност. Отиди да ти направят едно ЕОД - електроодондодиагностика в Стоматологичния Факултет до ВМА и ще провериш дали е жив или не зъбът ти.
Това би било ужасно-зъбът е преден Sad

Не се притеснявай - моят е преден втори зъб. Извадихме нерва, запълнихме го с нещо, което не оцветява зъбите, за което изрично помолих зъболекаря, и сега почти няма разлика в цвета. Съвсем леко посивя в основата. Но по-лесно може да се види с огледалце отзад. Твоят с променен цвят ли е?

С точно такъв цвят е и моят преден зъб, който беше унищожен от скобите ми заради некомпетентността на моя бивш ортодонт. Вижда се, че този зъб е тъмен и различен по цвят от останалите зъби. Ортодонтът ми запълни зъба със смес, за да не се различава от другите зъби. Все пак това е преден зъб и е гадно да се забелязва. Но при мене се забелязва за съжаление. Sad

Можеш да се подложиш на избелване вкъщи с тези прозрачните ретейнъри и няма да се различава.

# 200
То ако имаше начин умъртвените зъби да не променят цвета си, за какво щеше да им е на зъболекарите да ни ги остават сиви, стига глупости.

# 201
Долните ви брекети какви са,  изцяло метални или с прозрачни?

# 202
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
собственик съм на прозрачни на долната челюст /срам не срам/ - последните два зъба са метални - защото не знам  Wink

# 203
А нали по принцип прозрачните са по-големи като обем от металните,  чувстваш ли по този повод някакъв дискомфорт? Закачат ли ти се за горните?

# 204
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
аз имам само долни - като обем и дискомфорт нищо не мога да кажа - защото нямам база за сравнение - но се радвам че са прозрачни защото се притеснявам

# 205
Никой не дава съвет за долни..А другата седмица трябва да избирам😦 А иначе, как стои въпроса с ваденето на зъби? Първо се вадят, и после се слагат брекетите, или обратното?

# 206
Първо се изваждат зъбите.

# 207
Благодаря. А какви са за предпочитане - метални или прозрачни?

# 208
Задавате субективен въпрос, на който няма как да се отговори еднозначно. За всеки е различно. Решете на вас дали ви харесва и преценете. Едно от предимствата на металните е, че лекуват по-бързо и че при презалепяне не се чупят, съответно не боли толкова свалянето. Simple Smile

# 209
Ето ме отново. Зъбът се умъртви. Ходих на диагностика 2 пъти. Днес зъбът не реагираше на най-високата степен... Сега ще се чисти. Много ме е яд. Но станало, не мога да направя нищо. Искам да ви кажа при най-малката странна болка да се следите, защото аз можеше да спася зъба, но реших да не съм лигла и да звъня за всяка болка и ето резултата.

Общи условия

Активация на акаунт