Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 829
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
@lucellent
Ако ти е разкачена дъгата трябва възможно най-скоро да отидеш при ОД.

# 226
Сега видях, че и от двете страни е така. Странно, но самата дъга е нагъната така че, сякаш не е предвидена да бъде сложена в брекета.

Аз като чистих с конец, просто докато го мърдах видях, че и дъгата се мръдна, но преди това не съ мгледал дали всъщност е закачена. Според мен не е била, тъй като не е и толкова дълга, а на долната ми челюст последния зъб си е с достатъчно дъгла така, даже излиза от самия брекет.

# 227
  • Варна
Няма как да не е била закачена на последните зъби. Тогава какво правите с тях и изобщо как се лекува частично. По-скоро да е откачена. Тогава е добре най-бързо да отидеш както вече са ти писали.
Аз конец за използвам много рядко. Междузъбното чистя с интерденталните четки и зъбен душ като и от двете съм по-доволна от конеца и е много по-удобно. Брекети и конец... пф  #Cussing out ужасно неудобна комбинация!

# 228
Благодаря за съветите. Не искам да звуча наивно, но ОД ми беше дала една папчица с информация относно брекетите, които нося и там пише, че първата дъга е доста еластична и е възможно да се извади от последния брекет (точно както стана при мен). Пише просто да се бутне с език дъгата под брекета, за да не боцка.

# 229
  • Варна
И аз така направих миналата седмица, за да няма дискомфорт, но това не отменя посещението за закачането й.

# 230
Здравейте бихте ли ми препоръчали добър ортодонт ( София)за възрастен.
Днес се обадих в една клиника в която ми казаха " страхотни цени" от 2200 евро за метални брекети.Стори ми се доста скъпo....Търся ортодонт с по приемливи цени и естествено да е добър в работата си.Гледах и едни машинки ortho -t, на доста по достъпни цени имате ли мнения за тях?

# 231
Някъде в Пловдив продава ли се ортодонтски восък? Обиколих няколко аптеки без успех...

# 232
Някъде в Пловдив продава ли се ортодонтски восък? Обиколих няколко аптеки без успех...
Ортодонтът няма ли право да ти даде безплатно? Иначе може да си поръчаш от интернет. Провери във Фрамар Пловдив.

# 233
Ами вероятно има, но пропусна да ми даде, а ми е доста отдалечен - надявах се да намеря на по-удобно място. Във Фрамар нямаха, и аз първо там отидох, но явно ще поръчвам. Благодаря Simple Smile

# 234
След смяната на 3та дъга, кътниците ми направо се клатят😲 Цели се разширяване..Вече долна и горна челюст не съвпадат. Предстои ми слагане на долни брекети, а място за 1 зъб няма, той направо е извън редицата, а ОД упорито отказва да вади зъби. Как ще стане не знам 😃

# 235
А колко често ти сменят дъгите?

# 236
Първата 2 месеца, с втората един месец, сега сложихме 3-та. Притеснявам се как зъб за който видимо няма място, ще се върне в редицата...

# 237
На мен ми се струва доста честа тази смяна на дъги. Все пак трябва да се гледа да не се местят зъбите прекалено бързо. А относно наместването на зъб, за който видимо няма място, не е невъзможно. Има си трикове и всякакви приспособления, които ортодонтите ползват.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 18:24 от Aum

# 238
  • Варна
Аз съм с първа дъга и брекети от 2м и 20 дни.
За мястото за зъби-намират и още как. Като отворят другите и хоп, зъба е на мястото си.  Аз имах един в страни ог редицата, защото имаше място за половин зъб и така се беше наместил, но вече е в редицата и малко му остава просто да се доизправи и влезе в линията. Видимо не виждам да се е отворила челюстта, но е факт, а и усещам като си сложа езика, т.к. става въпрос за долна челюст.

# 239
Моята ортодонтка не искаше да мести кътници; каза, че не може да ми гарантира желания резултат (на 29 сложих брекети).

Общи условия

Активация на акаунт