Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 863
  • 771
  •   1
Отговори
# 285
Петър Георгиев, с какви брекети си на долната челюст? Изцяло метални или?
да с изцяло метални съм.

# 286
Препоръчайте добра вода за уста (несъдържаща алкохол) Thinking Вие каква ползвате и доволни ли сте?

Опитах няколко но най-много ми допада тази на Colgate Plax Cool Mint (голяма синя бутилка, защото има и лилава, която е по-горчива). Също така имаше и една бяла бутилка на друга марка (май българска), с добавен калций, и тя не е зле, но е много гъста. Вкусът е същия, като на машинките при стоматолога Grinning (и двете са без алкохол)
А за паста ползвам Sensodyne Proenamel, много е приятна. Има сладък ванилов вкус. За сега не мисля да ги сменям.

# 287
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Както се е отворила тема за хигиена... Споделете и за вашите четки за зъби, ползвате ли няколко размера, зъбен душ,  конци.
Аз ползвам филипс соникеър като четка, после зъбен душ правя пак филипс, конци не на всяко миене. Имам и една малка четка за зъби ползвам я когато храната е много между брекетите и зъбите. И накрая вода за уста листерин.
Мия ги почти след всяко хранене.
Дали имам грешка някъде ми е притеснението.
Ортодонта рече само зъбния душ да не забравям да ползвам. За нищо друго не ми дава мнение

# 288
  • Варна
За да съм спокойна ходя често и при стоматолога си. Петък бях за втори път откакто съм сложила брекетите, а това беше преди 3 месеца. Следи как мия и съответно очаквам, ако има забележки да каже къде и съответно да коригирам на време. За сега се справям и всичко е наред, но не мисля да премахна тези преглед. Целта ми и на тях е, че ако нещо започне да се трупа ще се премахне само със сода и няма да се стига до истинско чистене на зъбен камък като не се допуска натрупването му.
Миенето... не знам вие как сте, но при мен е страшен ритуал. Мъжа ми се смее, че като пътувахме най-много багаж съм приготвила за зъбите си.
Започва се със соникеър четка на филипс и паста елгидиум или гъм. 2 програми с нея, което е 4 минути на програмата, която ползвам. След това пускам 1 програма масаж и минавам венците, като това не е след всяко миене, а по-скоро 1 път на 2 дни. После минавам самите брекети и между тях с триъгълната четка на гъм (енд тъф). Следват интерденталните четки. Ползвам 2 размера като с по-големия минавам участъците между самите брекети (както с енд тъф), но вече по-точно, а с малките по истинското им предназначение. Конец използвам мноого рядко, но интерденталните се справят добре. Следва зъбния душ (вече съм писала, че ползвам на филипс), жабурене с вода за уста (листерин или гъм) и ритуала е приключен.
За в чантата имам травъл сет, който е с обикновена четка за зъби, паста, двата размера интердентални и вода за уста. Ако се наложи извън вкъщи да се измия това са ми нещата.

# 289
Здравейте, много ме дразни един зъб в усмивката ми, който се намира по-навътре от останалите... доста неща изчетох в интернет и като цяло единственото решение за такъв проблем са фасетите, но финансово не мога да си ги позволя, а и доста стоматолози дори казват, че е безсмислено да се изпилва здрав зъб само от естетична гледна точка и да се рискува с керамичен негов заместите. Някой от вас, който е имал същия проблем, намерил ли е друго решение или само фасетите оправят случая?  newsm78

http://estedental.com/g/35/porcelanova-faseta-02.jpg

# 290
  • Sofia
Идеален кандидат си за брекети Grinning Това си е най-добрия вариант, но не е финансово приятен.

Принципно, едни така разместени зъби създават чар - не бих определил, като нещо, което задължително изисква корекция. Но, трябва да си сигурна, че не ти създава това здравословен проблем - задължително почистване там много добре с конец и четка с ротираща глава.

# 291
  • Sofia
Аз ползвам филипс соникеър като четка, после зъбен душ правя пак филипс, конци не на всяко миене. Имам и една малка четка за зъби ползвам я когато храната е много между брекетите и зъбите. И накрая вода за уста листерин.
Мия ги почти след всяко хранене.
Основна четка за зъби, почистване на брекети, конци, зъбен душ, вода за уста. Това го правех всеки ден, след вечерното хранене/преди лягане.
Сутрин - само четка за зъби и изплакване с вода за уста.
Ако имаш под ръка зъбен душ, да речем на работното място, то това според мен е достатъчно за използване след междинните хранения. Бързо почистване с четка за зъби също е опция. При леки неща понякога съм минавал само вода за уста.
Но задължително вечер си трябва много сериозно почистване.
По тази схема, не съм имал никакъв проблем, оцветявания или кариеси през цялото носене на брекетите Simple Smile

# 292
За подобно разместване много добре би могло да повлияе и алайнер. Поне така си мисля, не съм ортодонт.
Аз в момента съм с алайнери за по-голямо разместване на горна и подобно разместване на долна челюст и при редовно носене се очаква да има резултат след 12 седмици за долна челюст. Излезе ми по-ниска цена от  керамични врекети.

# 293
За подобно разместване много добре би могло да повлияе и алайнер. Поне така си мисля , не съм ортодонт.
Аз в момента съм с алайнери за по-голямо разместване на горна и подобно разместване на долна челюст и при редовно носене се очаква да има резултат след 12 седмици за долна челюст. Излезе ми по-ниска цена от  керамични врекети.

Какво значи ,,се очаква да има резултат''.. че не е сигурен, също както при шините ли? Sad И другото което искам да попитам е колко ти струваше за едната челюст?

# 294
За подобно разместване много добре би могло да повлияе и алайнер. Поне така си мисля , не съм ортодонт.

Какво значи ,,се очаква да има резултат''.. че не е сигурен, също както при шините ли? Sad И другото което искам да попитам е колко ти струваше за едната челюст?

Резултат винаги има, особено при брекети. Просто зависи дали е добър ОД.

# 295
Винаги съм се чудел как останалите използват зъбен душ или интерденталните четки за да чистят между зъбите. Аз не виждам това как ще стане  newsm78
Поне интерденталните няма как да минат между самите зъби... не вярвам и водата, от зъбния душ, да може.

# 296
Написах "се очаква да има резултат" защото за първи път слагам алайнери и не съм виждала краен резулрат до момента. Дето се вика да не се хваля преди да съм видяла резултата  Mr. Green
Иначе силно вярвам, че ще има, защото усещам натиска върху зъбите си и виждам как всяка нова плака в началото на седмицата едва я слагам, а в края ми е хлабава. Цената зависи от броя плаки. Не знам колко ми е излязло само за долната, но ако го смятам пропорционално би трябвало да е около 1100. Ще платя на вноски. При мен моделирането е за 4 стъпки, всяка стъпка е с 3 плаки. Всяка плака сменям след седмица носене. Не знам въобразявам ли си, но определено долният зеб се е преместил съвсем мъничко след 2 седмици носене на това нещо.  Започнах да си правя редовно снимки и ще направя клипче ма промяната като приключа лечението.

# 297
  • Варна
Винаги съм се чудел как останалите използват зъбен душ или интерденталните четки за да чистят между зъбите. Аз не виждам това как ще стане  newsm78
Поне интерденталните няма как да минат между самите зъби... не вярвам и водата, от зъбния душ, да може.
Е това е все едно да питаш как се чисти с конец. Да, минава водата и се усеща особено когато водата е на пулсации, т.к. съм ползвала и такъв със струя. Четки 0.6мм пле спокоъно минават и на проблемни зъби, а на подредени е нужен и по-голям размер. Няма да мине четка при притиснати и залегнати зъби, което е нормално и такива зъби са за корекция, а не е виновна четката.

https://youtu.be/JWg4y1dkxVQ  Първият клип в YT. Аз лично не виждам нещо странно и ненормално в това чистене, по-щадящо е за венците и е ефективно.
Не случайно тези четки от много се наричат успешния заместител и новия конец за зъби.

Ето и на човек https://youtu.be/j9l5CaXvsG0
За тези четки е много важно и задължително да са правилния размер и тогава нещата се случват.
За зъбния душ също има много видеа. Моято ОД много го препоръчва, а като чета тук не е и само тя.

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 10:07 от eli70o0

# 298
Barabanche, имаш много чаровна усмивка и без намеса☺

# 299
Alisa16, това не е моята усмивка, специално търсих снимка с подобен зъб, за да покажа как изглежда моят.  Hug

Syringa, не е ли прекалено скъпо да са по 1000 лева за една челюст?  Shocked Или аз просто съм си въобразявала като съм чела, че излизат по 600 лева алайнерите?

П.С: Ще се радвам да покажеш по-натам резултат ,,преди и след''.

Иначе няма ли други потребители тук, които използват тези алайнери?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт