Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 898
  • 771
  •   1
Отговори
# 300
barabanche, въобразила си си Simple Smile
Много зависи колко стъпки за лечение ще са нужни за твоя случай и от там зависи и цената. Зависи от марката на алайнерите, зависи и от клиниката, където ги слагаш. Конкретно за тези, които сложих аз, цената варира между 300 евро и 3000 евро - така съм чела из разни сайтове. Но съм доволна за сега, защото след като свикнах с тях почти не усещам, че имам нещо в устата и спокойно мога да ги махам, когато ми се налага. Почти не се забелязват и ако човек не се вгледа, дори не забелязва, че имам нещо в устата.
В началото първата плака ми правеше малко проблеми и ми разраняваше езика, но след като изпилих вътрешния ръб с една пиличка, спря да ме дразни. Сега с втората плака нямам проблеми.
Нямам представа колко струват брекетите в други клиники, но там където съм аз, цената на алайнерите ми излезе с 1200лв по-евтино от керамичните брекети. (Това конкретно за моя случай и брой алайнери, които трябва да сложа. За други случаи е възможно и брекетите да са по-евтини)
Аз така или иначе нямах избор. Поради здравословни причини няма как да сложа брекети и алайнерите бяха единствената ми възможност за действие.

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 10:56 от Syringa

# 301
Много зависи колко стъпки за лечение ще са нужни за твоя случай и от там зависи и цената. Зависи от марката на алайнерите, зависи и от клиниката, където ги слагаш. Конкретно за тези, които сложих аз, цената варира между 300 евро и 3000 евро - така съм чела из разни сайтове. Но съм доволна за сега, защото след като свикнах с тях почти не усещам, че имам нещо в устата и спокойно мога да ги махам, когато ми се налага. Почти не се забелязват и ако човек не се вгледа, дори не забелязва, че имам нещо в устата.
В началото първата плака ми правеше малко проблеми и ми разраняваше езика, но след като изпилих вътрешния ръб с една пиличка, спря да ме дразни. Сега с втората плака нямам проблеми.
Нямам представа колко струват брекетите в други клиники, но там където съм аз, цената на алайнерите ми излезе с 1200лв по-евтино от керамичните брекети. (Това конкретно за моя случай и брой алайнери, които трябва да сложа. За други случаи е възможно и брекетите да са по-евтини)
Аз така или иначе нямах избор. Поради здравословни причини няма как да сложа брекети и алайнерите бяха единствената ми възможност за действие.

Разбирам, а при кой доктор си си ги правила алайнерите?  Rolling Eyes

# 302
Винаги съм се чудел как останалите използват зъбен душ или интерденталните четки за да чистят между зъбите. Аз не виждам това как ще стане  newsm78
Поне интерденталните няма как да минат между самите зъби... не вярвам и водата, от зъбния душ, да може.
Е това е все едно да питаш как се чисти с конец. Да, минава водата и се усеща особено когато водата е на пулсации, т.к. съм ползвала и такъв със струя. Четки 0.6мм пле спокоъно минават и на проблемни зъби, а на подредени е нужен и по-голям размер. Няма да мине четка при притиснати и залегнати зъби, което е нормално и такива зъби са за корекция, а не е виновна четката.

https://youtu.be/JWg4y1dkxVQ  Първият клип в YT. Аз лично не виждам нещо странно и ненормално в това чистене, по-щадящо е за венците и е ефективно.
Не случайно тези четки от много се наричат успешния заместител и новия конец за зъби.

Ето и на човек https://youtu.be/j9l5CaXvsG0
За тези четки е много важно и задължително да са правилния размер и тогава нещата се случват.
За зъбния душ също има много видеа. Моято ОД много го препоръчва, а като чета тук не е и само тя.

Благодаря. Обаче именно за твоа говоря и аз, знам че могат да минават от страната на венците, но аз имах предвид там, където се допират двата зъба, там също често попадат малки части храни, най-вече от по-дъвкателните.

# 303

Разбирам, а при кой доктор си си ги правила алайнерите?  Rolling Eyes

Писах ти на лични.

# 304
  • Варна

lucellent, там няма как да минеш с друго освен с конец. Просто е невъзможно. Иначе в основата четките даже чистят по-добре от конец, ако са правилния размер.
За мен най-добрия вариянт е консултация със зъболекаря ти и вече след оглед кое и как чистиш може да те посъветва какво е добре за теб. При мен моята е ок да не ползвам на всяко миене конци, защото и без тях нещата се случват.
Иначе за зъбния душ-струята минава навсякъде, защото е силна, т.ч. чистене в гоната част на междузъбното пространство се случва с него. Дали е достатъчно-явно да. Със зъбния душ минава струя и успоредно на зъбите между брекетите .

# 305
здравейте, вероятно молбата ми ще е доста глупава, но наистина се обърках от толкова много информация

възможно ли е някой с повече опит и познания по материята, да издири и публикува снимки/изображения от интернет /по възможност реални, а не рекламни/, на които да се виждат:

- брекети метални с лигатури/ластици
- брекети метални, но самолигиращи се
- керамични - предполагам, че те са главно самолигиращи се

синът ми /16 годишен/ е след няколко дни на първоначален преглед, на който най-вероятно ще трябва и да изберем вида на брекетите /ако е опционално това/ и бих искала да имаме по-реална представа за чисто визуалния ефект от различните видове, за да вземем бързо решение

опитах се сама да разглеждам снимки с google search, но повечето наистина са илюстративни и рекламни, а и не винаги ясно е указан модела, за да придобия ясна представа

и допълнителният ми въпрос е - из доста сайтове на клиники пише, че керамичните брекети не се оцветяват... в темите из форума обаче се срещат точно противоположните мнения, кое е по-близо до истината? защото някакси не е много ясно в крайна сметка дали оцветена керамика върху зъбите е по-естетична от металните пластинки....

благодаря предварително Simple Smile

# 306
От вчера вече съм без брекети, чувството е много странно. Синът ми, който ме помни само с брекети, каза, че не трябвало да ги махам.  Grinning Ще кача "преди" и "след" снимки в темата при първа възможност.

# 307
Колко време ги носихте?

# 308
2 г. и половина горните, долните около 2 г. Имаше забавяне поради странични обстоятелства.

# 309
здравейте, вероятно молбата ми ще е доста глупава, но наистина се обърках от толкова много информация

възможно ли е някой с повече опит и познания по материята, да издири и публикува снимки/изображения от интернет /по възможност реални, а не рекламни/, на които да се виждат:

- брекети метални с лигатури/ластици
- брекети метални, но самолигиращи се
- керамични - предполагам, че те са главно самолигиращи се

синът ми /16 годишен/ е след няколко дни на първоначален преглед, на който най-вероятно ще трябва и да изберем вида на брекетите /ако е опционално това/ и бих искала да имаме по-реална представа за чисто визуалния ефект от различните видове, за да вземем бързо решение

опитах се сама да разглеждам снимки с google search, но повечето наистина са илюстративни и рекламни, а и не винаги ясно е указан модела, за да придобия ясна представа

и допълнителният ми въпрос е - из доста сайтове на клиники пише, че керамичните брекети не се оцветяват... в темите из форума обаче се срещат точно противоположните мнения, кое е по-близо до истината? защото някакси не е много ясно в крайна сметка дали оцветена керамика върху зъбите е по-естетична от металните пластинки....

благодаря предварително Simple Smile

Обикновени с лигатура като той сам си избира цвета на ластиците.

Самолигиращи (представи си нормалните, но без ластиците, също така и малко по-малки/тесни)

Керамичните обикновено са с лигатура

Прозрачни самолигиращи (Damon) - - шарените точици се махат още с първото измиване, а може и както аз направих - с нещо остро като клечка за зъби да ги махнеш Grinning те са като тънък слой боя

Това е за Даймън, мисля че почти всички работят само с тях

А ето и разликата между обикновени и самолигиращи

Аз лично съм с метални Даймън, като предимството на самолигиращите е, че лекуват сравнително по-бързо и по безполезнено. (плюс, моят ОД работи само с такива, така че Grinning)

Мисля, че е истина това с оцветяването на керамичните. Но все пак, на първо място ортодонтът ще каже кое е най-подходящо за лечение, някои казват че металните лекуват по-бързо, не знам. Също така, ако имате бюджет, мисля че ще се наложи да пропуснете самолигиращите, поне от това което аз знам, те са около два пъти по-скъпи.

(Аз можех да избера и бели Даймън, но зъбите ми не били достатъчно големи за тях, а те са малко по-дебели, а и се слагат само на първите 6 горни зъба и пак ще се виждат металните, да не говорим оскъпяването с 1000лв) За информация, на годините на сина ти съм. Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 18:05 от lucellent

# 310
lucellent, много ти благодаря за труда! Simple Smile леко почна да ми се изяснява, въпреки че изобщо не мога да забележа ластиците на снимката с керамичните, за които казваш, че всъщност са с лигатури?

а тези белите на Damon Clear /практически само горните 6 зъба/ те керамични ли са или друг материал, т.е. дали са заплашени от оцветяване?

# 311
Аз съм с керамични 6 броя и останалите метални на горна челюст от 4 месеца,  и определено не забелязвам оцветяване...Ластиците ми са прозрачни - те се оцветяват много бързо, но при всяко посещение се подменят с нови.

# 312
lucellent, много ти благодаря за труда! Simple Smile леко почна да ми се изяснява, въпреки че изобщо не мога да забележа ластиците на снимката с керамичните, за които казваш, че всъщност са с лигатури?

а тези белите на Damon Clear /практически само горните 6 зъба/ те керамични ли са или друг материал, т.е. дали са заплашени от оцветяване?

Керамичните с комбинация от бели ластици са практически невидими. А за Даймън, ще прощавате, всъщност са керамични, ако не същите, то леко по-здрави и добри. Засега никой не е се е оплаквал от оцветяване.
А оцветяването при керамичните ако не се лъжа е по-скоро към ластиците, но все пак е хубаво да се внимава с храната и напитките.

Между другото, виждал съм хора с почти всички зъби с Damon clear, не само горните 6, може би зависи от ОД какво ще предприеме.

# 313
Здравейте на всички!Радвам се ,че и аз след толкова изпитания най-накрая нося брекети от месец и половина😶😊Ще се радвам да споделяме мнение и опит  относно всичко свързано с носенето на брекети,за мен лично всичко е ново и имам доста въпроси.Ще започна с първият си въпрос към вас.Има ли някои сред вас,който е забелязал промяна във венците си след като са му поставили брекетите?Аз лично забелязвам леко отдръпване и мисле ,че е в следствие от по-честото миене и използването на интердентални четки,сякаш са се отворили малки дупчици между зъбите.Моля споделете има ли и други като мен и дали е нормално.Благодаря!😊

# 314
днес мина и първоначалния преглед на сина ми, като изглежда ни се предостави избор между два вида - обикновените метални с ластици, и самолигиращи се, но не Damon, а 3M SmartClip системата, за която разбрах, че самите брекетчета са малко по-широки отколкото другите /от моя гледна точка това ги прави по-видими/, а също и прочетох из интернета коментари, че понякога и при тях се налага ползване на ластичета.... цената им не е чувствително по-висока от обикновените, и се колебаем кои да изберем

някой има ли опит с тях?

Общи условия

Активация на акаунт