Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 856
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
# 376
   Ще трябва да помисля за покупка на зъбен душ. Конецът за зъби не ми се отразява добре на венците ми и се подуват след използването на конеца.

# 377
в крайна сметка си поръчахме Waterpik 660  и по една Sonicare Flexcare четка, имаме контакти в банята на удобно място Simple Smile след десетина дни като пристигнат и ги пробваме, ще споделя впечатления

# 378
Горд брекетоносец и на долна челюст от днес😀 Чувството е ужасно😆, драска ми,  търкат ми се брекетите в горните зъби... но всичко си заслужава😇 Чудя се само - чак сега видях - защо са ми само 8?

# 379
Алиса, честито Simple Smile Верятно ще ги поставяте поетапно заради особености в струпвания и захапка. Аз примерно в момента съм само с 6 долу, после ще добавим още 4 и чак като се подредят добре ще почваме горна челюст. Говори си с ОД, ако това те притеснява или ти е интересно - със сигурност ще обясни Simple Smile

# 380
Здравейте, един въпрос ме мъчи последно време. Как сте с мъдреците? Аз има 2 непоникнали на горна челюст и ОД каза, че нямало нужда да се вадят... Единият е в позиция срещу корена на кътника. Може и никога да не тръгнат да избиват, но ако все пак тръгнат ме е страх да не се изкриви вече подредената челюст.

# 381
D&G, и аз имах такъв и не знам дали е повлиял на челюстта като цяло, но беше изял корените на 7-мия зъб. На около 20 г. бях, когато се наложи да извадя въпросния 7-ми заради пораженията, а 3 месеца по-късно мъдрецът поникна на негово място, съвсем залепен за 6-тия..

Не съм специалист и имам единствено собствения си опит в сходна ситуация, но за мен подобен зъб си е опасен и е голям риск да го оставиш, особено предвид огромния труд и ресурс, който ще вложиш в подреждането на останалите зъби. Може би второ мнение от специалист ще ти е от полза, за да решиш.

А впрочем, тъй като вчера извадих моя проблемен мъдрец (ужасно много години след горния случай), мога смело да заявя, че болката е пренебрежима и не ми наруши по никакъв начин ежедневието.

# 382
И аз имам. Все още нито един не е поникнал, уж не са в лоша позиция, но не знам в крайна сметка какво ще стане.

# 383
Здравейте, един въпрос ме мъчи последно време. Как сте с мъдреците? Аз има 2 непоникнали на горна челюст и ОД каза, че нямало нужда да се вадят... Единият е в позиция срещу корена на кътника. Може и никога да не тръгнат да избиват, но ако все пак тръгнат ме е страх да не се изкриви вече подредената челюст.

И аз имам появили се мъдреци, но не са поникнали. Понякога имам усещането, че по-малко растат, тъй като усещам болка. Изобщо не знам дали изобщо тези мъдреци ще ми пораснат. От 16 години все растат.

# 384
  • Варна
И аз имам такъв ретинирал, който порази 7ми и извадих него, а сега мъдреца ОД ще вади и подрежда в редицата като реално го слага на мястото на 7ми. Ако е ретинирал и има зъб пред него изобщо не е за пренебрегване. И моя си стоеше мирно и кротко, без болка и каквито и да е оплаквания и на поредната панорамна снимка- хоп, изненана, тръгнал и натиснал корените. Попринцип преди ОД лечение, а и не само вадят тези ретинирали мъдреци, а има и случаи като мен, когато ги оставят, ако вече са направили поразия.
Много ОД махат всички мъдрецш преди лечение, което аз лично не приемам. Неизлезлите се следят и като излязат си вкарват на мястото им, а ако са излишни и нямат контакт тогава се махат.

# 385
  • Пловдив
Здравейте момичета, и аз съм в отбора на носещите брекети (сапфирени) от почти месец. Притеснението ми е, че за този период нямам никаква промяна. Disappointed Relieved Това дали е нормално или при всички се вижда разлика още първите 1-2 седмици ( на 30+ съм)?

# 386
Здравейте момичета, и аз съм в отбора на носещите брекети (сапфирени) от почти месец. Притеснението ми е, че за този период нямам никаква промяна. Disappointed Relieved Това дали е нормално или при всички се вижда разлика още първите 1-2 седмици ( на 30+ съм)?

Нормално е. В началото зъбите тепърва свикват с брекетите.

# 387
  • Пловдив

Нормално е. В началото зъбите тепърва свикват с брекетите.
Благодаря за успокоението. Hug От различни хора бях чувала, че още първия месец имат осезаема промяна и реших, че при мен нещо не е наред или зъбите ми няма да започнат да се преместват Frowning1

# 388
  • Варна
Аз в началото видах голяма разлика, но беше за кратко. Сега пак се местят зъбите, но не е видимо всеки ден и намирам разликата, защото знам точно как са били.
Спокойно! Няма как да не се местят. Аз  се радвам, че няма големи разлики, защото вече от няколко зъболекари и ОД чувам, е бързото местене не е в + и по-добри и трайни резултати се постигат без излишно припиране и бързане.
Отделно всеки има различни кости, на някои от които по-плътни (като мен), които си искат повече време за топене и после за изграждане.
Добре дошла в отбора! Hug

# 389
  • Пловдив
Благодаря ви много, момичета! Надявам се и аз след време да се похваля с желаната усмивка. Толкова много ги бленувах тези брекети, че сега нямам търпение нещо да започне да се движи Blush

Общи условия

Активация на акаунт