Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 874
  • 771
  •   1
Отговори
# 390
Може разликите да са много мнимални. Аз си правя снимки всяка седмица и така лесно забелязвам промените Simple Smile

# 391
  • Пловдив
Може разликите да са много мнимални. Аз си правя снимки всяка седмица и така лесно забелязвам промените Simple Smile
Може и така да е, но съм почти сигурна, че няма разлика. От толкова години гледане, мисля, че познавам добре разположението на зъбите си, но винаги има и вариант да се бъркам. Другата седмица съм на преглед и ще се разбере.

# 392
  • Варна
Да ти кажа и аз седмици си мислех, че просто спряха да се местят докато в един момент не се взираш отгоре, а отпред и с изненада установих колко се е променила горната линия. В момента зъбите ми се местят, т.ч. да се разширят колкото е нужно и явно после вече ще се намества всеки един. Подредбата им е същата, а мястото им е сменено Flushed

# 393
Въпрос към използващите восък - с него ли ядете 😆 Толкова ми е разранена устната отвътре,  че почти не мога да ям😱

# 394
Аз съм ползвала восък само 2 пъти. Няма проблем да се яде с него, аз първия път го забравих като ядох. Не знам как беше оцелял и не беше изпаднал, а и не го бях глътнала. Пробвай да се жабуриш със солена вода, много успокоява.

# 395
Мисля, че е бевреден за поглъщане.
Аз също имам ранички, но не съм ползвал восък. Купете си мазило за ранички в устата или афти. Simple Smile

Това със студената солена вода помага, но е временно, а и може раничката да заздравее по-бавно.

# 396
Благодаря🎉

# 397
  • Варна
Не би трябвало да имаш проблем с яденето с него. Той като омекне така залепва за брекета, че е по-вироятно да забравиш, че е там отколкото да падне, а и да глътнеш малко няма да е фатално.

# 398
Дали го има в големите аптеки?

# 399
  • Варна
Трябва, да. По аптеки се продава. В сайтове като ензо също има. Аз лично си поръчвам нещата от evgenystefanov като представители.

# 400
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Въпрос към използващите восък - с него ли ядете 😆 Толкова ми е разранена устната отвътре,  че почти не мога да ям😱
аз имах същия проблем и восък не ми помагаше, когато споделих с ортодонта и той каза че няма да ми помогне
и накрая ... свикнах
сега рядко се разранява

# 401
Здравейте,

Стоматологът ми ми препоръча ортодонтска консултация.
Искам да попитам нормално ли е за първоначален анализ, който включва панорамна снимка и отливки и преглед на артикулатор да ми искат около 300 лв и за следващ анализ, отново със снимки и отливки, и изготвяне на диагноза и план на лечение да ми искат още 650 лв?

Става дума за София, но може би не е редно да пиша имена на лекари и кабинети.

Това ли са цените - близо 1000 лв за анализ, диагноза и план, ПРЕДИ да е започнало лечението?

Благодаря за мненията!

# 402
  • Варна
Спокойно споделяй имена като даже е препоръчително. Така помагаш на друг, който тепърва избира с изчерпателно мнение.
Чак такива не са масовите цени.
Средни цени по споделяне са: прегледи(2 поне- х 30-80лв), план (50-100лв), снимки (~60лв) и отпечатък + отливка(100-150лв). Разбира се, всеки ОД има различни цени и явно твоят е от по-скъпите.
Какви са цените на леченията при него?

# 403
Реално ортодонтът все още не е мой, защото бях само на първоначален преглед.
При него ортодонтът просто ми даде координатите на клиника, в която да ми направят първия анализ с артикулатор.
С резултатите от първия анализ трябва да отида при ортодонта, който ще ми направи втори собствен анализ и план за лечение.
Но без тези доста скъпи анализи, ортодонтът не се ангажира за никаква форма на диагноза или поне прогноза, нито дори ориентировъчна.
Става дума за доц.Динкова от СтФ.

Това е първата ми консултация от този вид, моят стоматолог ме изпрати евентуално за повдигане на захапката, зъбите ми са умерено криви. В смисъл че до преди няколко месеца дори не съм предполагала, че имам нужа от корекция.
И съм фрапирана от цените, затова се консултирам такива ли трябва да бъдат.

# 404
Aз нямам такива проблеми и при мен е само изправяне на зъби, за което се изискваше само консултация, снимка, вземане на отливка и анализ. Цялото това нещо ми излезе снимка около 30лв, консултация 50лв, отливка и анализ 160лв.Значи грубо около 250лв съм дала за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт