Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 528
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
Ами всъщност беше доста внимателен, не знам дали е от зъболекаря, аз честно казано за пръв път чувам, че било от зъболекаря. Аз и левите два пак при него си извадих, нищо подуто нямах, но сега с този десен долен беше малко сложничко, беше много към мястото, на което се събират двете челюсти и може би затова не знам... Дори се наложи да ми вади зъба на части, а не целия..
Когато попитах асистентката му за някакви компреси, тя каза, че най-добре е да не слагам, защото било най-хубаво да си мине самичко, макар и по-бавно.
А за бузата ..ами не точно, но имам чувството, че бузата над зъбите ми, долу в ниската част е леко зашита за венеца долу, защото той каза, че ми е оставил вечец над зъба, не знам защо, много странно ми се стори, но той разбира повече от мен, така иили иначе Simple Smile)

# 466
  • Варна
И това за зъболекаря и много вярно, но понякога от спецификата колкото и да са внимателни няма как без травма. То си я има при всяка екстракция, а какво остава при по-трудна.
Днес как си?

# 467
ами добре съм, благодаря, отока спадна. зъболекарите в кабинета ме караха да ходя всеки ден и ме мазаха с едно мехлемче, противовъзпалително, вече почти не си личи, че ми е било подуто. А и междудругото объркала съм се, не ми била зашита бузата :Д?(оопс), попитах зъболекаря и той, каза, че не е, и каза, че като спадне ще се види, че не е, а сега само така изглежда и се усеща от подутината, и така е наистина, сега като спадна си личи, че няма нищо :Д

# 468
сега чакам да стане 3 септември и да ми махат конците, а на 25 ще бъде поставянето на брекетите (юхуууууу най-накрая Simple Smile)) )

# 469
Здравейте, нали знаете че посредста на дъгата има едно малко нещо, което индикира дали е в средата? Моето беше съвсем в ляво, и имам спомен че така си беше откакто ми в сложиха и напоследък на последния ми зъб отгоре вляво много ме дразни тази дъга. Стърчи та ми разкъса сигурно цялата буза. Сетих се да се опитам да изместя дъгата, така че онова нещо да е в центъра и стана. Засега не усещам стърчащото парче, обаче се притеснявам дали товс изместване някак ще повлияе на резултата, имам предвид да промени курса на изместването, не знам дали ме разбрахте. Имам още месец до следващото посещение. (Със самолигиращи съм)

# 470
Здравейте, предстои слагане на брекети на детето ми. Предложиха ни само метални брекети. От всички видове, за които прочетох тук, кои най не се усещат, най не пречат и са най- безболезнени? Сколонна съм да дам повече пари, за да са възможно минимални болката, дискомфортът и неприятните усещания. Ще го водя и при друг, за второ мнение. Най-важно ми е да не ги усеща по възможност, иначе няма да ги търпи. Чудя се саморегулиращите се по-удобни ли са и изобщо кои са най-поносими...

# 471
  • София
Здравейте!
Моля да споделите при кой стоматолог се лекувахте преди и след поставянето на брекетите, тъй като за мен това се явява по- голям проблем от намирането на добър ортодонт (София).
Също така искам да помоля да се казват имената на ортодонтите, защото на няколко места срещам размяната им на лични съобщения. Това доста би улеснило тепърва търсещите.
Предстои ми трета консултация при ортодонт в клиника "Валор", а след това и при д-р Видев - "Ортоестет".
При мен ще се наложи вадене на няколко зъби, заради лошо лечение и освобождаване на място, което доста ме притеснява и ме кара да потърся наистина добър стоматолог и ортодонт.

# 472
Здравей _Addicted_! Имах точно същият проблем и обикалях на над 10 ортодонти, докато някой не ми каже, че няма да ми вади 4тите или 5тите зъби и от двата края. След дълго обикаляне по зъболекари и ортодонти се спрях на доктор Видев от Ортоестет и Моллова. Изберете си един от двамата. И двамата са много добри и всичко, което ми казаха и ми обясниха беше преизчерпателно и покриваше всички въпроси, които исках да знам. Сега ми извадиха мъдреците и края на месеца ми предстои поставяне на брекетите. НО бих те посъветвала да си избереш един от двамата. Аз лично съм много доволна засега, разбира се, за краен резултат не мога да говоря още, но само те двамата ми предложиха ТЕ да си усложнят работата, а НЕ да ми вадят зъби!!!!

# 473
  • Варна
Аляна-Галяна, самолигиращите са много по-комфортни. Там натискът е само естествения от местенето на самите зъби, гладки са и не дерат в устата. Аз лично съм нямала каквъто и да било дискомфорт, а вече имам осезаемо разместване на зъбите. По никакъв начин не ми пречат и дори забравям, че са в устата ми.

# 474
Благодаря ти, утре ще питам доктора.

# 475
Здравейте на всички Simple Smile
През януари 2015 ми свалиха брекетите, които носех 4 години, а бяха слагани при доктор Иванова, от която изобщо не съм доволна, защото винаги ме претупваше. Имах дълбока захапка, която уж оправихме, но проблемът е друг. Аз съм с много големи челюсти и с дребни зъбки. Дори след свалянето на брекетите имах разстояния между тях на долната челюст, но Иванова твърдеше, че те ще се съберат, когато ми пораснат мъдреците. Е, те излезнаха преди година, но не стига, че зъбите не се събраха, ами сега даже имам още по-големи разстояния между тях. Предполагам, че ще трябва да слагам пак брекети, защото тези дупки наистина много ме дразнят. Може ли да ми препоръчате добър ортодонт в София?

# 476
Здравейте на всички Simple Smile
През януари 2015 ми свалиха брекетите, които носех 4 години, а бяха слагани при доктор Иванова, от която изобщо не съм доволна, защото винаги ме претупваше. Имах дълбока захапка, която уж оправихме, но проблемът е друг. Аз съм с много големи челюсти и с дребни зъбки. Дори след свалянето на брекетите имах разстояния между тях на долната челюст, но Иванова твърдеше, че те ще се съберат, когато ми пораснат мъдреците. Е, те излезнаха преди година, но не стига, че зъбите не се събраха, ами сега даже имам още по-големи разстояния между тях. Предполагам, че ще трябва да слагам пак брекети, защото тези дупки наистина много ме дразнят. Може ли да ми препоръчате добър ортодонт в София?

Точно над теб, 2 съобщения нагоре.

# 477
Влизам отново с въпроси:
- бихте ли позволили на ортодонта си да ви издави мъдрец ( става въпрос за мъдрец, който не създава никакви проблеми т.е. няма нужда от хирург)?
-  колко горе долу струва ваденето на мъдрец?
- препоръки къде мога да отида за вадене на долни мъдреци ( те вече са за хирург)?

# 478
  • Варна
-Аз не бих, защото държа моята зъболекарка да извършва всякакви манипулации. Имам и доверие и съм свикнала на стила й на работа, който ми допада. Иначе защо не?
-Екстракция без особености е около 50лв.
-За кой град търсиш?

# 479
за София

Общи условия

Активация на акаунт