Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 795
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Влизам с два пъпроса:
- с брекети съм керамични от 1,3г. и преди бях писала с въпрос за мъдреците. Долните два са порастнали, а горните 2 да речем че са на половината иззлезнали. При следващото ми посещение при ОД, ще обсъдим въпроса с тях. Аз искам да ги извадя и 4-те. Страх ме е горните като решат да излезнат до край и вече съм без брекети да не разбутат вече правата редица зъби. Според вас дали ваденето ще се отрази на видя на лицето( нз как да го обясня)?  От както съм с брекетите, доста ми се промени лицето, някак отслабна и ми се появика скулите.

-друг въпрос: иска ми се веднъж на ден да си мия зъбите със стрито хапче активен въглен,кокосово масло и малко паста за зъби. Дали ще има голямо оцветяване на безцветните ми лигатури?

# 451
Относно мъдреците не мисля, че ще се отрази на формата на лицето, промяната на лицето от вадене на зъби се отразява най-вече при ваденето на премоларите.

# 452
  • Варна
И аз не мисля, че ваденето ще се отрази и то при вече подредена и правилна захапка.
Няма ли как и тях да закачат, да се контролира растежа и да влязат в редицата?

За оцветяването- кокосовото масло избелва, но активншя въглен може и да ти направи беля, но те не ти ли се оцветяват попринцип и да ти ги сменят всеки път?

# 453
Мисля, че няма как да се закачат, брекетите ми са до 6ти зъб.

Не не се оцветяват, иначе се сменят ми всяко посещение, което е на един месец + - 5 дни .

# 454
От къде купувате восък? Моя свършва и питах в 2 квартални аптеки, но нямат...

# 455
Защо не поискаш от ОД?

# 456
Часът ми е за след месец, но и предпочитам да си го купя Wink

# 457
  • Варна
В сайтове съм виждала, но и не сйм питала в аптеки. В големите не вярвам да нямат.

# 458
В сайтове съм виждала, но и не сйм питала в аптеки. В големите не вярвам да нямат.

Преди няколко месеца обиколих поне 10 спфийски аптеки и нито една от тях нямаше восък, дори не бяха чували за него. Sad най-добре си поръчайте онлайн.

# 459
В Ремедиум има.

# 460
# 461
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Аптеката на мол сердика видях преди 1 месец Nature Sunny

# 462
Здравейте! Вчера ми извадиха десните 2 мъдреца Sad Доста лошо беше, даже се наложи да ме шият и ми се стори странно, че наред с венеца над мъдреца ми е зашил и част от вътрешната част на бузата..
доста ми се наду, като хамстер съм, при ваас много ли е траял подутият период.. за колко време се очаква да се нормализира положението и след като махнат конците, дали ще има пак период на възстановяване?

Благодаря Simple Smile

# 463
  • Варна
Аз не съм се надувала, но знам, че попринцип е нормално. За друг път да знаеш, че в леда е спасението. В дена на манипулацията като се прибереш и почваш с лед. Държиш 5 минути, 15 почиваш и така часове докато издържиш, но поне 3-4. Не знам от това ли, но и 1мм не съм се надувала. Чак зъболекарката ми си учуди. Сега ще си походиш така няколко дни...може би 4-5. Като махнат конците няма възстановяване и даже олеква, защото и конците опъват и дразнят.
А как ти е зашита бузата? Сигурна ли си, че сега не те лъже отоко?

# 464
  • Sofia
Зависи как работи зъболекаря/хирурга. Когато е много внимателен може и да не се надуеш изобщо. Всъщност това е нормалното и критерия за доре свършена работа. Но не всеки внимава и на на всеки му пука. Все пак му губиш времето и не може да вземе следващия пациент Wink

Общи условия

Активация на акаунт