Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 813
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Точно при детски ортодонт бях.

# 436
На твое място ще се консултирам с още ортодонти, поне още две мнения. 

# 437
  • София
Това ще направя, да.

# 438
Здравейте, колко време носихте междучелюстните ластици за дълбока захапка?  newsm78

# 439
Здравейте, колко време носихте междучелюстните ластици за дълбока захапка?  newsm78

Аз ги нося от самото начало, което беше преди два месеца и ще ги нося до следващото ми посещение, което също ще е след два месеца. Така, че общо около 4 месеца. При първото ми стягане ми дадоха по-малки ластици (по-здрави).

Поне ОД каза, че няма да ги нося повече, дано е така. Никога не съм пропускал да ги слагам (нося ги нон-стоп) Simple Smile

Сега се усетих, че аз нямам ластици за дълбока, а за кръстосана захапка, извинявай. Grinning Те разширяват горната челюст, не знам дали е същото. За дълбока имам турбота на двата предни зъба и няма да ги свалям сигурно никога (докато нося брекети, не дай боже да ги имам когато сваля брекетите Grinning)

# 440
Здравейте!
Имам едно бързо въпросче към вас..
значи реших да си слагам брекетите при д-р Моллова. И така на 10.08 отидох да ми извадят двата леви мъдреца, за което ми взеха 170 лв (-90лв по здравната каса), накрая платих само 80лв. Та въпросът ми е според вас това скъпичко ли е, или цената е нормална (за два мъдреца, само вадене, нищо по-специално, евентуално леко да се цепне венеца 150лв). Чувала съм, че на други места ги вадят за по 30 лв. и се чудя за другите два да ходя ли пак там или някъде другаде.. Иначе съм много доволна от д-р Моллов, много беше внимателен, за 15 минути всършихме с двата мъдреца, независимо от моя страх, мрънкане и тн.
Но просто се чудя има ли смисъл да давам пак 150 лв за двата, ако мога да дам да речем 50-80?

# 441
Здравейте!
Имам едно бързо въпросче към вас..
значи реших да си слагам брекетите при д-р Моллова. И така на 10.08 отидох да ми извадят двата леви мъдреца, за което ми взеха 170 лв (-90лв по здравната каса), накрая платих само 80лв. Та въпросът ми е според вас това скъпичко ли е, или цената е нормална (за два мъдреца, само вадене, нищо по-специално, евентуално леко да се цепне венеца 150лв). Чувала съм, че на други места ги вадят за по 30 лв. и се чудя за другите два да ходя ли пак там или някъде другаде.. Иначе съм много доволна от д-р Моллов, много беше внимателен, за 15 минути всършихме с двата мъдреца, независимо от моя страх, мрънкане и тн.
Но просто се чудя има ли смисъл да давам пак 150 лв за двата, ако мога да дам да речем 50-80?

Това са цените. На мен за един долен мъдрец дето два часа го вадиха ми взеха 200 лева дори. Така че мисля, че добра цена са ти дали.

# 442
  • Варна
Нормална цена е за екстракция на два. ЗК обаче не отпуска 90лв, т.ч. може крайната сума да е била по-малка отколкото мислиш, че е.
Такива да спестиш 30-50лв еднократно, но да не знаеш какво ще си случи... по-добре недей. Тук знаеш какво и как се прави, а и са ти вземали нормална цена.

kalinu6ka, при теб явно е имало особености и за това цената е била такива. При ретинирали и други, които изискват часове, а и не само, работа цените стигат и 400лв при добрите зъболекари/хирурзи.

# 443
  • Варна
  Никога не бих се съгласила да бъде изваден зъб. Всеки зъб за мене е важен и има своето предназначение.

И, ако положението е като при дъщеря ми, да стоят двата кучешки горе и да не излизат, защото няма място, какво ще правиш?! Консултирах се с двама ортодонти, двама зъболекаря и хирург. Всички бяха удинодушни, че ваденето е наложително.

# 444
Не обръщайте внимание на тази потребителка, тя и в други теми пише, колкото да се намира на приказка. chockolina, разширяване на челюстта с апарат не ви ли предлагат?

# 445
  • Варна
И ЛС имам от нея даже, колко безотговорна майка съм да й вадя зъби заради едната красота Rolling Eyes...

Питах специално за разширяване с пендулум, казаха, че не става, според ренгеновата снимка разтежът на челюстта й е пред завършване и няма как да се постигне траен резултат.

Както и да е, извадихме ги вече, утре ще слагаме брекетите на горните зъби.

# 446
  • Варна
Боже, жива да не бях!
Заради едната красота.... тцтц, хора, кого ще започнете да се образовате, а ако нямате такова желание поне се мълчете.
Разбира се, че има случаи, в които няма как без вадене. Как някой си мисли, че зъболекарите/ОД сън не спят, за да водят зъби.
chokolina, стискам палци за бързо свикване!
Пиши ЛС какво избра и как е тя? С гази нова версия не ми излиза аз да пиша Rage

# 447
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
... зъболекарите/ОД сън не спят, за да водят зъби....
JoyJoyJoy
а пък chokolina супер майка отишла и рекла на ОД - "Добър ден ние сме за вадене на зъби" JoyJoyJoy

има няма и става мега забавно тук
свиркайте си момичета Flowers SunflowerFlowers SunflowerFlowers Sunflower

# 448
    Хайде, не ме обсъждайте! Не пишете думи, които не съм изрекла.

Ето. Признавам си, че не съм прочела добре. НИКОЙ НЕ НАПАДАМ. МНОГО СТЕ ЗЛОБНИ! АЗ ОБИДИХ ЛИ НЯКОГО, ЗА ДА МЕ ОБИЖДАТЕ? ВИЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРИЗНАЕТЕ ГРЕШКИТЕ?

# 449
  • Варна
Хайде, по-полека с главните букви.
Никой никого не е обиждал, но за да реагират много хора явно има защо.

elizabet_s, Joy
Свиркаме си и си припяваме, но в един момент не стигат.
П.С. Така си ме цитирала, че и аз ще отнеса нещо  Cry

Общи условия

Активация на акаунт