Брекети – къде, какви, за колко? -тема 9

• 101 819
  • 771
  •   2
Отговори
# 240
Все пак и кътниците са свързани и имат брекети на тях, няма как да не се разместят. Възрастта няма значение.

# 241
А каква е ситуацията с умъртвените зъби? Чувам, че не се местели, пък при мен има два, които са на пътя на коприната.. На тях още няма брекети, ще слагаме поетапно. Ще питам и ОД, но е рано за следващата консултация още, пък ми е любопитно.

# 242
  • Варна
Препоръчайте ми ОД във Варна, който не е фен на ваденето на зъби и ще прибегне до него само в краен случай. Май предпочитам да работи с Деймън системата, но не държа на 100 % на това. Иска ми се второ мнение, преди да пристъпим към лечението на дъщеря ми, тя е ужасена от перспективата за вадене на постоянни зъби. Peace

# 243
Все пак и кътниците са свързани и имат брекети на тях, няма как да не се разместят. Възрастта няма значение.

Имам предвид местене на кътници с цел да се отвори място за по-предни зъби. Възрастта определено е от значение, когато на челюстта няма място за всички зъби.

# 244

Имам предвид местене на кътници с цел да се отвори място за по-предни зъби. Възрастта определено е от значение, когато на челюстта няма място за всички зъби.
В Америка дори на възрастни разширяват челюстта с апарат, така че не виждам възрастта като пречка. Даже по-скоро докато още расте челюстта пак може да се измени след носенето на брекети и да се върнат проблеми със захапката, примерно. И после като възрастни пак им се налага да носят брекети за коригиране.

# 245
След сагането на ритейнъри,прегледите отново ли са на 5 седмици,или се разреждат?

# 246
   Никога не бих се съгласила да бъде изваден зъб. Всеки зъб за мене е важен и има своето предназначение.

# 247
След сагането на ритейнъри,прегледите отново ли са на 5 седмици,или се разреждат?
По-скоро на 6 месеца. И това, ако има някакъв проблем, иначе не мисля, че има някакви прегледи след това.

# 248
  Никога не бих се съгласила да бъде изваден зъб. Всеки зъб за мене е важен и има своето предназначение.

Извинявам се, но по-глупаво обобщение скоро не бях чела. Понякога няма друг начин да се проведе лечение, за да не ти опадат впоследствие останалите зъби.

# 249
Някой има ли информация дали сам си избираш ритейнърите? Понеже с постоянните четох че отново не можеш да отхапваш, а пък и пак ще е трудно да се чистят с конец там зъбите. Аз бих предпочел временни ритейнъри, те завинаги ли се носят или след определено време се свалят? (Знам, че е всяка вечер)

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 14:47 от lucellent

# 250
Ми... не е вярно това. Четете повече.

# 251
Здравейте,от почти 1 година съм с брекети и на горната челюст (предните два зъба)все още не са много равни на дължина.Това което ме притеснява е ,че ортодонта които посещавам ми каза ,че при следващото ми ходене ще изпили единия зъб за да може двата да се изравнят.Това нещо на мен не ми допада, ама изобщо и сега съм в голяма дилема да се съглася или да откажа Моля за Вашето мнение.

# 252
  • Sofia
Има различни опции, в зависимост от причината.
Ако единия зъб е износен повече от другия (а, не защото ортодонта не го е коригирал добре), може:
- да се изгради износения зъб с малко полимер;
- да се изпили, ако разликата е съвсем малка;
- да се извие дъгата така, че да се издърпа "по-късия' зъб или да се издърпа "по-дългия" зъб.
- да не правите нищо, ако разликата е малка и не те дразни.

С други думи и 4те варианта са ОК, но зависи от ситуацията и твоето мнение по върпоса а, не нашето Simple Smile

# 253
Зъбите са "издърпани " с дъга (явно до колкото е възможно)аз искам да станат равни,но много ме притеснява пиленето на преден зъб,колкото и малко да е то . Притеснявам се след години да не почне да се руши, да не се счупи и т. н...Затова ми е трудно да взема решение ,незнам какви тискове крие това)и потърсих мнения тук.(може би съм и много нерешителна).

# 254
Аз имам леко счупване на преден долен зъб, липсва под милиметър по целия ръб, като отрязано стои. Така си е от над 10 години и няма други поражения, нито чувствителност. Не пишеш колко е разликата - това предполагам ще е определящо при теб. Да се отнеме малко не би следвало да е проблем, при по-голяма разлика може да се доизгради по-късият, както те е посъветвал и julian.

Общи условия

Активация на акаунт